Compasiunea adevărată nu este compasiune dacă nu te include și pe tine. Merită să lupți pentru cineva care te iubește, te consideră special și niciodată pentru cineva care nu dă doi bani pe tine sau căruia îi ești indiferent. Niciodată nu trebuie să te trădezi pe tine însă. Nu îți sacrifici demnitatea și valorile pentru nimeni. Una e să dai cu mătura în locul ei pentru că e obosită după servici și tu ești mult mai fresh și alta e să o faci atunci când și tu ești la fel de obosit. În cazul ăla vă băgați amândoi ce aveți din dotare în ea treabă și rămâne pe a doua zi. Nu cred în sacrificii supreme gen a muri pentru altul sau a renunța la prieteni sau locul de muncă pentru altcineva. E frumos să fii iubit de o persoană într-un fel în care nimeni altcineva nu o poate face din cei cunoscuți. Dar mi se pare stupid să renunți la 10 - 20 iubiri (familie, prieteni, loc de muncă poate fain, avantajele pe care le ai acum și nu le-ai avea atunci) pentru 1 singură. Eu sunt mai cinic din fire, prefer să susțin educația și schimbarea decât 1 singură persoană, 1 singur caz. Dacă sacrificiul tău poate schimba destinul omenirii în bine, atunci cred în el. Dacă însă vorbim doar despre tine și o altă persoană, mi se pare doar o boală mintală.
Daca femeile ar iubi cu adevarat ceea ce nu cred dar sar merita sa te sacrifici pentru ele sau sa crezi ca te iubesc dar cum ele doar stau din interes cu noi, e o credinta falsa atat
Nu merita sa te sacrifici decat in momentul in care stii exact pentru cine o faci si ca se va tine cont de ele. In momentul in care faci prea multe sacrificii pentru altii, ajungi sa te neglijezi pe tine, ajungi sa te lasi prea usor manipulat si sa ajungi sa ai multe pareri de rau, in viata e mai bine sa ii faci pe altii sa se dea dupa tine.
MadaAwwr întreabă: