De ce ai vrea sa fii hipnotizat? In psihiatrie hipnoza e tehnica unora cu statut de paria. Asta e hipnoza in stiintele medicale: tehnica unor paria. Hipnoza se practica mai degraba la circ decat la spital. Singurul efect terapeutic al hipnozei este ca devii mai usor la portofel.
Psihiatrii si psihologii pot invata hipnoza intr-un curs optional, dar marea lor majoritate nu o practica, deoarece nu are efect terapeutic. Bine, exista si psihiatri si psihologi sectanti sau cu idei deviante, aia, da, practica hipnoza. Dar fara a avea baza stiintifica.
Hipnoza ca fenomen, e ceva real. Nu poí fi atât de înapoiat încât să negi chestia asta.
Însă, ca tratament, depinde foarte mult de "talentul" celui care o practică. (ca în multe altele, de altfel).
Un practician priceput, poate avea rezultate excelente într-o multitudine de direcții.
În SUA, de exemplu, hipnoza e utilizată în anestezie, în cazuri în care anestezia clasică nu e posibilă. Ți-am dat exemplul ăsta pentru că e ceva ce știu. S-a întâmplat cu fiul unui prieten de familie.
Da,are putere.
Citeste cartea,, Turnul Nebunilor" unde o sa vezi ca Freud vindeca multi pacienti cu ajutorul hipnozei.
Toma de Aquino spune ca cine se vede privat de placerile spirituale le cauta pe cele carnale.
Lógica lui spune ca actul preceda fiinta. Avem un impuls de viata.
Si Aristotel vorbeste de ANTERIORITATEA ACTULUI in raport cu Potenta. Deci miscarea(actul) preceda entitatea. Nu putem sta mult in repaus pentru ca avem un principiu de miscare.
Iar acest impuls de viata daca il daruiesti Harului (energía si lucrarea lui Dumnezeu) iti gasesti linistea. Casatoria nu este doar un obicei social ci casatoria este si spirituala. Insa daca iubesti si lumea si pe Dumnezeu se considera adulter.
Dumnezeu a imprimat o idee in materie. Gottlob Frege vorbeste despre Sens si Referinta(denotatie). Materia este buna doar cand se adapteaza la lógica lui Dumnezeu.
In Facerea apare de multe ori fraza; "Şi a zis Dumnezeu".
De aici se vede ca in opera, arta a fost imprimata inteligenta lui Dumnezeu. Cand oamenii traiesc impotriva ratiunii se animalizeaza. Sau cand se retrage inteligenta lui Dumnezeu din natura paradiziaca devine salbatica.
Arte y escolástica, de Jacques Maritain
Despre hipnoză vorbeste Frege, Ferdinand de Saussure, etc. Freud se bazeaza pe logica lor.
Ca sa intelegi lucrurile astea trebuie sa stii bine logica. In lumea fiecare are logica lui.
Nominalistii raman la modul indicativ, vad realitatea de facto, o concordanta temporala. Nu se duc la modul subjunctiv ca universalistii, o considera fictiune.
Chomsky spune: Mintea are mecanisme înnăscute care sunt exprimate într-o sintaxă (structură profundă), din care trebuie analizat sensul. A analiza aceste mecanisme (autonomia sintaxei) înseamnă a analiza natura umană
Gosh! )
Tu-mi răspundeai la o întrebare?! )
Am și uitat ce întrebare am mai pus ) chiar am pierdut noțiunea lor, dar mi-am pierdut și interesul de TPU, dar nici nu mai am idei de ce să întreb. Eu gata, mi-am făcut terapia pe aici și am aflat toate dilemele. Acum chiar a devenit boring și TPU-ul ăsta.
Dar eu chiar voiam să-ți răspund, crezând că e înteebarea ta, măi Seba, și chiar aveam de gând să-ți zic că acum nu am stare și minte de a citi romanul tău filosofic, dar cum îmi revin o să-ți răspund. Dar acum că aflu că ăsta este de fapt un răspuns, explică-mi la ce întrebare mi-ai răspuns, am și uitat. )
Și de asemenea singurul lucru pe care l-am reținut din raspunsul/întrebarea ta, e că ai zis că dacă iubim și lumea și pe God, facem adulter. Why? Adică în afară de pustnicii duhovnici, sincer toți iubin lumea asta și viața deci nu avem cum să-L iubim doar pe El, dar să fim și cu lumea.
P. S. Cât timp am crezut că asta este întrebarea ta, dragă Seba și citisem că argumentai ceva de căsătorie, chiar credeam că ne dai vestea pe TPU că te însori. )
Hipnoza nu funcționează. Îți recomand un film cu Montgomery Clift
Freud (1962)
Pt mine a fost excepțional. Un fel de Titanic al psihologiei
De acord.
In minte Doamnei care a adresat intrebarea nu există nimic extrem de rău și adănc ingropat in subconstient.
Pentru cei interesați și atrași de pshiologie, Freud este un film excepțional. la fel ca și A Dangerous Method din 2011 și multe altele
celmareinvata întreabă: