| chuckmanson a întrebat:

Acum un an am avut o ceartă cu o prietenă care îmi era foarte apropiată în care eu m-am comportat oribil și nu am mai vorbit de atunci. De vreo luna tot mă bate gândul să îi dau mesaj ca să îmi cer scuze. Nu mă aștept să fim prieteni din nou, dar chestia asta legitim îmi stă pe suflet și parcă aș vrea să încerc să îndrept măcar puțin lucrurile.
Considerați că e ok să îi ceri scuze cuiva cu care nu ai mai vorbit atât de mult timp?

8 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Consider ca e cel putin corect sa-ti ceri scuze.
Explica-i frumos ca ti-a trebuit mult timp pana sa-ti vina mintea la cap si sa-ti intelegi greseala,drept pentru care iti ceri scuze si lasi la alegerea ei daca te va ierta sau nu.
Spune-i toate aceste lucruri, ca sa inteleaga ca nu ai vreun interes ascuns, ci doar regreti intr-adevar incidentul care v-a adus intr-o asemenea situatie.
Sa jignesti e usor, sa gresesti e uman, sa ceri iertare e generos si intelept.happy

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Este chiar indicat sa iti ceri scuze big grin
Nu este nicio problema.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Dacă te apasă pe suflet, îi spui că-ți pare rău. Contează să fii sincer, nu altceva. Sper să te ierte, dar consider că dacă a trecut deja o lună poate i-a mai trecut supărarea. Baftă, amice!

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Scuze, în loc de un an am citit o lună. laughing Iartă-mă, de la vreme și de la școală sunt mai adormit. Oricum, dacă a trecut un an e clar că supărarea i-a trecut, poate nici nu mai își amintește clar ce s-a întâmplat. E posibil doar să se sperie un pic, fiindcă unii ar considera gestul de a scrie cuiva după un an ca fiind ciudat. Așadar, încearcă! Până la urmă, nu pierzi nimic dacă încerci.

| DonEduardo a răspuns:

Prietene, am cateva lucruri care ma deranjeaza la tine, insa ma bucur pe total ca ai revenit pe site. Cat despre intrebarea ta, sigur ca merita sa-ti ceri scuze. Stii cum se zice, greseala recunoscuta e pe jumatate iertata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, si mai ales daca e dupa un timp de la incident, deoarece posibil ca supararea sa i se fi diminuat si acum sa aiba mintea limpede si sa te ierte mai usor, ba chiar sa si aprecieze scuzele.

| Den1sa a răspuns:

Cereti scuze si te vei simti mai bine

| prietenaingrijorata02 a răspuns:

Nu este niciodata prea tarziu sa iti ceri iertare pentru lucrurile necugetate, totusi conteaza si cum o faci..ar trebui sa ii explici de ce ti-a luat atat de mult timp sa ajungi sa ii ceri scuze...
Daca un prieten mi-ar gresi si si-ar cere scuze peste un an in care nu am fost contactata deloc m-ar supara mai mult faptul ca i-a luat atata vreme sa isi ceara scuze decat greseala in sine. Mult Noroc!