| wahaha a întrebat:

Ai dreptul sa iti iei propria viata cuz pana la urma e viata ta right?

26 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Uite că nu-i-a ta. Dacă te ții de nas și nu respiri pe gură o să constați că viața nu-i-a ta, tu ești al vieții.

| Mosotti a răspuns:

Normal ca ai dreptul, in articolul 8 al conventiei europene a drepturilor omului scrie ca fiecare poate alege cum se termina viata lui.

Asa e democratic, sa alegi ce faci atat timp cat nu faci rau altuia.
Religia e cam dictatoriala daca observi, iti ia multe drepturi.

Religia zice ca e pacat pentru ca in trecut smecherii aveau nevoie de sclavi si muncitori sa le lucre pe nimic, sa nu cumva sa zici "imi bag p, mai bine mor dar nu vreau sa ma chinui".
Si medicii zic ca e boala tot din cauza asta.

Si ca dovada, pe vremea sclaviei medicii ziceau ca daca fugi de la stapan erai bolnav! Vezi?
Deci nu e intamplator ce zice religia.

Sigur ca in depresie rata suicidurilor este mai mare, cam 90 % din cauza asta se intampla, dar 10 % nu.

Poate nu iti convine viata, poate nu poti face ce doresti desi ai tot incercat, depinde.
Iar aia "aaa, viata e frumoasa", pai e pentru ala care zice, dar celalalt poate nu o vede asa, e doar un exemplu.

| wahaha explică (pentru Mosotti):

Thanks

| Mosotti a răspuns (pentru wahaha):

Cu placere, asta e purul adevar, ce am zis.
De ce am luptat pentru democratie? Ca sa fie dictatura mascata sau cum?
Ca pana la urma lumea judeca, dar nu stie ce e in sufletul omului, judeca dupa situatia lor, dar ei nu sunt ala care e in cauza.

Tu n-ai vazut? In religie crima e mai putin grava ca suicidul! Tu iti dai seama?
Ptr ca mai grav era sa se duca multi in masa si sa nu lucre din greu pentru smecheri, decat rar cand cineva ucidea pe cineva.
Eu am zis de unde vine ca sa intelegi tu notiunea, logica, nu doar ca am zis eu si atat.

| wahaha explică (pentru Mosotti):

Oricum viata nu are nici un rost :c

| Mosotti a răspuns (pentru wahaha):

Asta fiecare cum vede treaba, nu putem generaliza ca viata nu are nici un rost.
Rostul ei pentru mine e sa ma bucur de fiecare zi si sa fac ce-mi place.
Dar orice om la o adica are dreptul sa vada chestia ca viata nu are nici un rost.

Nu pot judeca eu sa zic unuia care crede ca n-are sens, "ba are", ca poate are pentru mine. Multi nu stiu decat sa judece si sa convinga ca e bine sa gandesti ca ei.
Fara sa cunoasca psihismul omului, gandirea, etc, viziunile.

Si acum e la fel, s-a pastrat aia cu nevoia lor de lucratori sau a ramas conceptia religioasa, daca vrei sa te suicidezi si te prinde te iau, nu te lasa, fac orice sa te salveze, dar daca nu ai munca, ce manca, casa, ii doare in pix.
Nu mai sare sa te scoata din asta.
Ciudat nu? Ca mor pensionarii de frig si foame iar nu au treaba.
Deci te salveaza din niste conceptii, nu ca le pasa de tine.

Bine, si asta cu viata nu are sens poate fi o problema psihologica care blocheaza sa te bucuri de viata, asta s-ar putea rezolva.
Ca daca te bucurai, nu mai ziceai tu ca nu are sens viata.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu. Ca le dai de munca celor din jurul tau. Atata timp cat esti intr-o societate, viata nu iti apartine tie 100%

| Mosotti a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Si de ce m-ar interesa de ei aia din jurul meu? Dar eu? Cine se gandeste la ala care o face?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Mosotti):

Plm, daca vrei sa te sinucizi, du-te in munti sau undeva izolat de lume si fa asta. Nu pune oamenii din jurul tau sa sufere pentru imbecilitatea de care dai dovada. orice om are o familie, prieteni, cunostinte, care au o oarecare simpatie pentru el, oricat de ghinionist sau imbecil este. Faptul ca tu te sinucizi ca prostul si ii faci pe ceilalti sa sufere, nu rezolvi nici o problema. E pur si simplu un act de egoism. Vrei ca sa uiti de tine si de tot, fara sa-ti pese de cei din jurul tau si de locul pe care il imputi cu hoitul tau cand te gasesc medicii legisti acolo.

| Mosotti a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Ai dreptate, majoritatea se sinucid ca fraierii pentru ca au probleme dar trecatoare care se rezolva, si in loc sa ceara ajutor, fac prostia asta total aiurea.
Ca i-a parasit gagicu gagica, ca a murit pisica, ca a picat examenu, ca vor atentie, stim asta.
Asta am zis-o si aici in mai multe cazuri cand au venit unii "ma sinucid".

Dar pe astia nu mai ii gasesc medicii cand pute, ca 95 % rateaza! Nici macar asta nu stiu sa faca ca lumea. Si folosesc metode tampite de ramai tablou, ba se arunca de la etaje de unii raman handicapati, altii se arunca in fata masinii si se intampla la fel, ca ala franeaza, ca nu e tren, altii iau pastile dar asa aiurea.

Multi nici nu realizeaza ca au probleme si ca vad viata neagra de la boala, am eu pe unu care e programator si in afara cand lucra zicea ca viata e neagra, degeaba i-am zis ca are depresie si ca de aia vede asa, nu pricepea.

Si multi vor atentie, pai atentia se castiga prin ce stii, cum te porti, nu asa, nu se cere atentia, o primesti sau nu.

Eu m-am referit doar in cazuri unde se necesita, boli grave netratabile, chinuitoare care zi de zi te chinuie, acolo nu te mai suicidezi ca prostul.
Deci depinde.
Atunci rezolvi problema prin asta. Aia e, ceilalti o sa sufere un timp si le trece, dar tu ai suferi continuu.
Dar in cazul asta ai dreptul sa alegi ce faci. Nu te mai doare pe tine ca te gasesc aia, ce naiba, zici mersi ca ai scapat de chin. Cheama echipa si rezolva treaba f repede.

Asa ca fa o diferenta intre cazuri.
Tu te-ai referit la prima categorie precis.

| LordCristobal a răspuns:

Poti face treaba asta dar nu e o decizie buna deloc.
In viata nu totul e roz si trebuie sa faci fata tuturor provocarilor care intr-un final au rolul de a te face mai puternic.

| Mosotti a răspuns (pentru LordCristobal):

Depinde si aici de caz, pe unii provocarile ii termina, nu putem generaliza.
Sunt probleme nerezolvabile care-ti fac viata praf.

Sigur ca la alea rezolvabile si cred ei doar ca nu se rezolva, acolo trebuie psiholog si se rezolva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poți să faci asta, dar acest lucru o să te ducă în Iad.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. Nu te poți pune in locul lui Dumnezeu și să decizi asupra propriei vieți. El ți-a dat-o și El ți-o va lua la timpul sortit.

| wahaha explică (pentru anonim_4396):

Nu cred in Dumnezeu

| simplaexistenta a răspuns:

Nu ai decat sa ti.o iei daca iti convine, faza e ca următoarea destinatie e iadul, nu contează daca esti ateu sau nu.

| wahaha explică (pentru simplaexistenta):

Well iadul nu exista :/

| simplaexistenta a răspuns (pentru wahaha):

Well o sa vezi singur dupa ce mori cum exista :/
Problema ta

| wahaha explică (pentru simplaexistenta):

Si asa um nimanui nu o se ii pese daca mor :/

| EestiSodalane a răspuns:

Nu

| Celestina003 a răspuns:

Antisuicid 0800 801 200

| Mosotti a răspuns (pentru Celestina003):

Depinde de caz, daca gandul de suicid e unu prostesc (cum e la majoritatea), sa sune la nr dat de tine, adica daca considera ei ca nu au sanse sa fie bine dar de fapt au.

Daca e un caz unde exista o boala incurabila care chinuie si netratabila, atunci nu are de ce sa sune acolo ca sa-si prelungeasca agonia. Sau neimpliniri imposibil de rezolvat orice a facut acel om, iar asta sa ii dea o depresie netratabila care-i fura viata.

| Celestina003 a răspuns (pentru Mosotti):

El știe mai bine.

| Mosotti a răspuns (pentru Celestina003):

Nu prea stie mai bine, ca altfel nu mai avea dilema si n-ar mai fi intrebat nimic.

| Turbo223 a răspuns:

Pai cine sa te condamne? Sfantu Gigel?