Cred că e un cuvânt prea pompos.
Sunt destui care mă antipatizează şi încearcă să-mi îngreuneze existenţa, dar e un drum lung până la a-i considera duşmani.
''pierdere de vreme sa te pui cu prostu''' aici iti dau dreptate, de fiecare data cand ii citesc raspunsurile utilizatorului ''broken''.
Voi va certati, voi va impacati!
Si mai zice ciumpalacul ca eu ii urmaresc raspunsurile o viata are si nici pe aia nu stie sa o traiasca! Nu stiu ce are cu mine, ar trebui sa se caute, cunosc un medic psiholog foarte bun care l-ar putea ajuta. Dar cred ca l-ar depasi situatia sa... cu cine sa ma impac? dar nu m-am certat cu el, i-am spus doar adevarul.
Broken a zis:"Stiam ca ma placi asa de mult, dar nici chiar asa. Dupa ce ca imi urmaresti raspunsurile mai si folosesti vorba mea"ciumpalac"
Daca ma scoti de la ignore, promit ca ii dau papucii lui Noname si tin doar la tine.Asa iti plac tie pupincuristii "
Il plac cum il plac pe naiba! Am acelasi sentiment pentru amandoi.
Nu prea ma omor eu dupa poponari de genul! sa il scot de la ignore? alta dorinta, mai are? asta ar vrea, nu il scot!
Va certati total aiurea pe un site care are total alt scop!
Eu nu ma cert, ti-am mai zis!
Eu nu-mi amintesc sa fi facut vreun rau cuiva, dar omul e rau asa e felul de a fi, omul te ucide si fara motiv, natura umana ce sa faci, vorba aia IADUL SUNT CEILANTI
Noname dar cand se taie o padure pentru agricultura cum e? desigur ca nu e ok sa ucidem animalele pentru ca sa ne hranim dar nici sa le taiem padurile,nu eu le-am crescut, le-am omorat acele animale, am evoluat ca vanatori si culegatori, o vreme indelungata si ele neau omorat pentru hrana, asta e evolutia cei mai bine adaptati merg inainte
E amuzant că vorbeşti de tăierea pădurilor pentru agricultură. Animalele alea, pe care le mănânci, cu ce crezi că se hrănesc?
Cele mai multe tăieri de păduri pentru terenuri agricole se fac cu scopul de a susţine apetitul bolnav al mâncătorilor de cadavre şi de secreţii animale.
Şi da, tu le-ai crescut, tu le-ai omorât, chiar dacă doar indirect. Ce crezi că urmăresc cei, pe care îi plăteşti, ca să o facă în locul tău? Banii tăi! Fără cerere nu ar exista oferta.
Încearcă să te ridici puţin din postura unei primate sălbatice, să nu-ţi tot cauţi scuze în evoluţie şi să-ţi foloseşti creierul ăla mare şi raţiunea, pe care se presupune că o ai! Poţi mai mult, totul e să vrei.
De râs e faptul că nu înţelegi, că mâncând animale, care mănâncă la rândul său, în loc să mănânci direct de la sursă, fără intermediari, fără să mai treci nutrienţii prin organismele altora, exact asta faci: contribui la distrugerea alarmantă a pădurilor, care, cum observi şi tu, este o mare tragedie (asta dacă tot de suferinţa animalelor şi a oamenilor, care mor de foame, pentru că tu vrei carne şi lapte, nu îţi pasă).
Sa taiat paduri pentru mediul mobiliar si agricultura asta e adevarul, nu vad nimic rau in a manca carne, dar planta aia cand o manci aia nu sufera? ai o obsesie compulsiva legat de vegetarism,daca ar fi asa hai sa numai respiram sa respire alte animale,sa numai mancam ca sufera ori plantele ori animalele, sa numai bem apa ca au nevoie si alte animale de ele, apropo de cand m-am declarat eu sfant? ce imipasa mie ca contribui? daca un animal ar fi in fata mea si iar fi foame vb de un leu la fel ar face ca mine, toata organismele sunt intro competitie asta e adevarul, milioane de ani acele animale ne mancau pe noi de ce nu au avut si ele mila de noi?
Biologia a stat o buna perioada de timp sub dominatia unei prejudecati izvorata dintr-o intelegere gresita. Indusi in eroare de monopolul pe care anumite fiinte vii il detineau asupra posibilitatilor de miscare, savantii le-au acordat cu darnicie acestora numele de „animale" (anima = suflet), considerandu-le a fi singurele posesoare de organe de simt. In felul acesta, plantele erau privite ca vietuitoare inferioare, condamnate la o existenta vegetativa.
Nimic mai fals. Se poate afirma ca, dimpotriva, plantele - potrivit necesitatilor lor proprii - detin posibilitati de investigare a mediului si de actiune deplin corespunzatoare acestor necesitati. De exemplu, fasolea. Aceasta planta obisnuita, cataratoare, foloseste orice obiect inalt pentru a-si ridica frunzele verzi spre Soare. Catararea se realizeaza cu ajutorul carceilor, care sunt foarte rezistenti si efectueaza o miscare de rotatie complicata. Ei se rotesc pe tot parcursul cresterii, acoperind o suprafata circulara din ce in ce mai mare, cautand, de fapt, un suport pentru a se agata de el. In momentul in care ajung la o distanta de 2-3 cm de un obiect oarecare, miscarea de rotatie este abandonata si carceii se indreapta cu hotarare catre obiectul respectiv. Totul se desfasoara ca si cum fasolea ar „vedea", dar este vorba despre alte simturi cu care sunt inzestrate plantele.
Lumea plantelor este de o complexitate mult mai mare decat se credea pana nu de mult. In ea se desfasoara chiar razboaie necrutatoare, purtate cu arme chimice sofisticate. Cercetari facute de catre savanti din lumea intreaga, iar la noi in tara de catre dr. Marioara Godeanu si colaboratorii, au aratat ca plantele detin o certa posibilitate de a stabili legaturi de tip informational cu mediul. Aceste legaturi pot fi pe orizontala - cu alte plante, sau pe verticala – cu omul (in mod sigur) si probabil si cu animale.
Legaturile de comunicare intre doua plante au fost demonstrate cu ajutorul termografiei, care a pus in evidenta un camp comun pentru doua sau mai multe plante situate in apropiere. Acest camp reproduce cu fidelitate schimbarile petrecute in starea plantelor. Astfel, in cazul agresarii uneia dintre plantele supuse testului, s-au observat emanatii ale celorlalte plante, indreptate catre victima, parca pentru a-i da ajutor.
Ne punem, firesc, intrebarea: sa existe oare si in lumea plantelor o sensibilitate la suferinta aproapelui, dublata de tendinta de a sari in ajutorul celui aflat in suferinta?
Desi omul nu este in masura, inca, sa stie cum simt, sau cum gandesc plantele, reciproca nu este valabila; plantele au capacitatea de a cunoaste gandurile sau intentiile noastre si de a reactiona corespunzator, mai ales daca aceste ganduri sunt indreptate asupra lor. In cadrul unui experiment original efectuat de R. Backster (S.U.A.), unei anumite persoane din echipa i s-a dat in sarcina sa agreseze o planta, prin amputarea unei frunze. Rand pe rand, membrii echipei s-au apropiat de planta, simuland fiecare intentia acestei agresiuni. Reactia plantei, urmarita pe un aparat special, a fost foarte slaba, aproape inexistenta. In momentul in care s-a apropiat persoana desemnata sa savarseasca agresiunea, cu toate ca aceasta si-a disimulat si in gand intentiile, reactia plantei a fost prompta si violenta.
Dr. Marioara Godeanu detine una dintre cele mai evidente dovezi ale modului in care o planta poate reactiona la gandurile si trairile umane. In cursul unui experiment filmat, dr. M. G. isi concentra atentia asupra unei plante, in timp ce un aparat special inregistra expresia grafica a reactilor plantei pe o banda de hartie. Experienta decurgea normal, cand, pe neasteptate, a explodat un bec. Dr. Godeanu a avut o reactie de surpriza extrem de puternica, traita foarte intens. Experimentul s-a intrerupt. Ulterior, analizandu-se banda de hartie care inregistrase reactiile plantei, s-a constatat ca si aceasta reactionase extrem de puternic la emotia resimtita de dr. M. G. in momentul exploziei becului. Acul instrumentului de inscriptionare inregistrase curbe cu amplitudinea maxima posibila, fapt fara precedent in istoria experimentelor anterioare.
Cand sunt obiectul unei agresiuni, plantele reactioneaza in moduri foarte evidente. Inregistrarea curentilor superficiali la plantele nestresate a pus in evidenta o evolutie ciclica, cu o periodicitate remarcabila, asemanatoare, in buna parte, cu aspectul curentilor cerebrali umani. In momentul unei agresiuni, biocurentii respectivi se intensifica paroxistic, putandu-i asemui unui strigat.
Srigatul mut al plantelor ranite bantuie Terra. Acest adevar trebuie sa-l determine pe om sa-si completeze, pe de o parte, cunostintele pe care le detine despre lumea vie si, pe de alta parte, sa-si reconsidere pozitia fata de restul speciilor, care, indiferent cum le-am numi, sunt cu toate animate.
''Tine-ti prietenii aproape, dar dusmanii si mai aproape''! E o vorba pe care o respect si pe care o aprob cu bataie de palme repetate : '' Dusmanul dusmanului meu'', merge de minune, iti da satisfactie vorba asta mereu, bwuahahaha
Sa ii ia dracu! Dusmani sunt peste tot! Nu imi pasa de ei.
Nu,e asa de usor sa intorci capul de la cineva ca e o risipa de simtire sa urasti.Doar ignore.Sa zicem azi m-a ranit profund cineva.Ma doare foarte rau o zi.dar ziua urmatoare gasesc ceva sa-mi redreseze voia buna iar pe persoana respectiva il ignore pina cind nu se poarta frumos cu mine, iar daca nu se schimba il-o ignore pentru toata viata.
Daca nu ai dusmani inseamna ca nu esti atat de impresionant. Bucura`te cand ii ai pentru ca asta inseamna ca ai ajuns o treapta mai sus.
Posibil. Poate și prietenul de lângă mine îmi este dușman când nu sunt cu el și nu știu ce vorbește despre mine și ce părere are el despre mine. Oameni pe care să îi consider eu dușmani nu prea cred.