anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ajutati vecinii mai in varsta, copii saraci familiile nevoiase?
Acum sa-i vad pe cei care postesc cu sufletul, mda.
Eu sunt atee, nu tin post decat pe post de regim, dar cand gatesc mai mult, uneori special, impart la doua babutze care au o pensie de mizerie si n-au copii, le cumpar si paine 1 l de lapte si le mai dau ce mai am prin frigider, asta de cateva ori pe luna.

Răspuns Câştigător
NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

Domnule Cristi202, de ce doreşti să transformi totul într-o polemică?
Spui că ateii par ilogici.
Dar credincioşii? Cine s-a opus logicii ştiinţei, nu biserica cu ale ei dogme învechite?
Mergeţi, dragul meu, înainte cu doctrinele dvs.
(Vedeţi că pe lumea cealaltă vi se pregăteşte ceva.)

8 răspunsuri:
NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

Bravo!
Să vadă şi credincioşii că şi ateii au suflet.
Că fac fapte bune din pură bunătate, nu de teama vreuni ''pedepse divine''.
(Şi eu sunt ateu).

| mariobros a răspuns:

@nccmn, scuza-ma ca-ti spun, dar esti inca o persoana care ai inteles gresit ceea ce inseamna sa fii crestin.
@alllinna, daca cei care pretind ca fac aceste fapte prin prisma postului ca sa-i vada societatea sau prietenii lui, sau ca sa se laude, atunci mai bine stateau linistiti.

| SturmirCloudKeeper a răspuns:

Nu, pentru ca oamenii in varsta si-au trait viata iar copiii nu-mi plac.

| cristi202 a răspuns:

Esti atee? De ce? Mie ateii mi se par o ciudatenie, pentru ca ateismul e impotriva oricarei logici. Nu poti spune ca nu exista un lucru, asa cum nu pot spune eu, care sa zicem ca am pierdut o hirtie de 100 de lei prin casa, ca ea nu mai exista doar pentru ca am cautat-o in unele locuri, fara sa o fi cautat peste tot. Ori, cam asa stau lucrurile si cu inexistenta lui Dumnezeu. Ca sa spui ca nu exista, ar trebui sa fii cercetat toate lucrurile, ca sa fii sigura ca nu e acolo unde nu ai cercetat, ori, nimeni nu stie toate lucrurile, si de aceea consider ateismul ca fiind ilogic. Daca Dumnezeu se afla acolo unde noi oamenii inca nu am cercetat nimic? Insa eu cred ca sunt oameni care au cercetat acea zona si au dat de El, si aceia cred, si pot sa dea si explicatii logice, coerente despre credinta lor. As vrea sa stiu totusi de ce esti atee...

| cristi202 a răspuns:

Si inca ceva. Daca sti sa fi buna, atee fiind, e minunat! Asta demonstreaza frumusetea fiintei umane, frumusete ce nu apare intimplator... Si ca sa mai raspund la un raspuns de aici, eu, ca si credincios, nu fac fapte bune de teama vreunei pedepse divine, ci, pentru ca acum 2000 de ani cineva s-a gindit si la mine, si m-a iubit murind o moarte oribila, pe cruce, iar mai apoi de-a lungul a jumatate din viata mea aratindu-mi si prin fapte si imprejurari acea dragoste, si astfel nu pot sa nu ii intorc acea dragoste. Dumnezeu ma iubeste, si, cum nu poti ramine indiferent atunci cind sti acest lucru, fac ceea ce fac din dragoste pentru El, nu de teama!

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Meh eu stau la curte si n-am astfel de vecini oh go on Cate un gest atent si generos te face sa te simti mai bun si mai multumit de tine insuti, tot un fel de egosim e - dai 3 lei si iti ridici moralul. Functioneaza si macar are o parte buna, se bucura si altcineva de fapta ta. Mi se pare induiosator si nedrept cand vad batrani care n-au bani sa-si cumpere de mancare, acum cand i-au lasat puterile, si dupa ce au muncit o viata, ii vad si reactionez si eu, n-are a face cu credinta ci cu solidaritatea umana. Credincios sau nu, fiecare are drumul sau.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@cristi 202 eu am vrut sa pierd bancnota si iti spun sigur ca nu mai este in casa, a, ca vor altii s-o gaseasca? n-au decat. Nu pot crede in ceva care nu exista, probabil pe un sistem de evolutii sunt deasupra acelei bancnote.

| BeT a răspuns:

Heii, respectatiiiiiii mei-nu mai incercati sa va "insultati"prin cuvinte frumoase.Alllinna,pretioasa mea prietena ar fi cazul sa te gindesti ca tu existi datorita Creatorului Divin, si nu trebuie sa fi intr-o religie oarecare pentru. a-i multumi pentru.fiecare clipa care ti-o da de trait. Daca ar fi trebuit sa-i platim pentru.fiecare gram de aer pe care il respiram, cum ne-am descurca- mult respectata mea?