| albaersmuk a întrebat:

Ajutor, am 4% baterie si am iph 13; mi-a cazut dusul peste telefon! Ce pot sa fac! Nu merge sa incarc! Ajutor rapid va rog!

1 răspuns:
| BogdanTemisan22 a răspuns:

Îmi pare rău să auzi că ai avut un astfel de incident cu telefonul! Dacă telefonul tău iPhone 13 a fost lovit de un obiect (cum ar fi dusul), iar acum nu se încarcă și bateria este aproape descărcată, iată câțiva pași pe care îi poți urma pentru a încerca să îl repari:

1. **Oprește telefonul**: Dacă telefonul încă funcționează, oprește-l imediat pentru a evita posibile daune suplimentare. Poate că lovitura a deteriorat anumite componente interne, iar oprirea telefonului ajută la prevenirea problemelor mai grave.

2. **Verifică portul de încărcare**: Asigură-te că portul de încărcare nu este blocat de praf, umezeală sau resturi. Dacă există ceva care împiedică încărcarea, curăță portul cu atenție folosind un bețișor de bumbac sau o periuță mică.

3. **Verifică cablul și adaptorul de încărcare**: Încearcă un alt cablu și adaptor de încărcare, dacă ai la dispoziție, pentru a exclude problema cu accesoriile de încărcare.

4. **Lasă-l să se usuce**: Dacă telefonul a fost expus la apă sau umezeală (de exemplu, din cauza accidentului cu dusul), lasă-l să se usuce complet într-un loc uscat și răcoros timp de câteva ore. NU pune telefonul într-un pachet cu orez sau într-un loc foarte cald, deoarece acest lucru poate dăuna componentelor.

5. **Forțează restart-ul**: Dacă telefonul nu se încarcă și nu răspunde, încearcă să faci un restart forțat. Pe iPhone 13, apasă și eliberează rapid butonul de creștere a volumului, apoi apasă și eliberează rapid butonul de micșorare a volumului. Ține apăsat butonul lateral până când apare logo-ul Apple, apoi eliberează-l.

6. **Verifică dacă este nevoie de asistență profesională**: Dacă după acești pași telefonul tot nu răspunde la încărcare, ar fi bine să te adresezi unui centru de service autorizat Apple pentru a verifica dacă au apărut daune interne care necesită reparații.

În situația ta, cel mai important este să eviți să continui să folosești telefonul dacă există semne de apă sau umiditate în interior, pentru a preveni posibilele daune permanente.