Eu nu as fi cu cineva care ma indeamna la chestii care nu-s ok. Inteleg daca el fumeaza sau daca tu fumai oricum. Dar sa te incurajeze sa te apuci iar e trist. Poti face multe lucruri sa fii tupeista fara sa includa lucruri de genul. E ca treaba aia ca daca ai nevoie de alcool sa fii amuzant e cam tristuț. Eu nu am baut in viata mea alcool dar mereu râd si fac glume, asa si tu nu ai nevoie de țigara ca sa fii considerata indrazneata. Si nu ar trebui sa te schimbi pentru nimeni, daca schimbarea nu este buna. Poti gandi cu propriul tau creier hmm oare e ok ca dupa ce eu ma las de fumat tipul asta sa imi sugereze sa ma reapuc? E un raspuns destul de evident. Lasa ca nu e rau sa fii timinda, dragostea e mai frumoasa in 2, nu in 2 plus spectatori.
Ce să te lămurim.
Se numește căutarea identității de către adolescent, de data aceasta prin identificare cu grupul și cu comportamentele lui.
Astfel încă acum 50 de ani dacă mergeai la un party în America, nu erai cool dacă toți de acolo fumau iarbă iar tu nu. Să fi asertiv, tupeist nu are nimic de a face cu fumatul, dar dacă nu ai nimic de pus în loc, atunci cu gestul de a fuma umpli golul sufletesc, căci mintea are oroare de vid. Iar el ca să te înghită, să te accepte, să te cucerească, i se pare lui, că dacă ai fi ca ei, fumători și vapiști, i-ar fi lui mai ușor să. Să ce? Chestiile cu limbajul facial, care tot prostii sunt. Cu alte cuvinte, toate prostii.
Asta ca să te lămurești.