Ai avut un dentist pe post de ciumegarie. Cauta unu fiabil prin recenzii google maps te poti orienta. Care are cele mai multe stele pacientii sant satisfacuti
Ai grijă la diferențele de temperatură? Bei apă prea rece, mâncare fierbinte? Dantura a suferit șocuri, lovituri? Mănânci ciocolată, sucuri, alte dulciuri și nu te speli imediat după? Poate nu ți se remineralizează smalțul. Pot fi mai multe cauze.
Beau apa rece dar nu exagerat de rece, uneori mănânc mâncare fierbinte atunci când aștept sa se răcească și gust ca să vad dar în rest nu, decât călduță, m-am lovit acum ceva timp dar nu foarte tare,, mănânc ciocolata, beau sucuri, dulciuri și nu ma spăl imediat.
Ok, cam astea sunt singurele cauze? Adică ar trebui să-mi fie rușine sa merg la dentist?
Rușine, nu. Problema poate fi că dantura nu reușește să se remineralizeze. Ia o pastă de dinți special pentru asta, de obicei pe ele scrie repair și folosește ața dentară. Și să te speli cu apă potrivită, nu rece.
Poți întreba medicul dentist ce poți folosi pentru prevenirea cariilor.
Asta e important? Ca iti face dentistul observatie?
Interesul tau e sa scapi de durere. Du-te la dentist, te va intelege, mai ales ca esti copil.
In mod normal si daca erai adult, nu avea cum sa isi permita sa spuna asta. Desigur, asta daca se considera profesionist
Mulțumesc de sfat dar nu am dureri, hmm...
Atunci ramai cu cariile in gura, iar eventual pune pe vreun cunoscut sa se ocupe de ele. Daca nu merge asa, mai racai si tu cu o surubelnita printre ele.
Sincer nu inteleg intrebarile astea total deplasate si lipsite de sens.