Uhm,in primul rand eu zic ca e cam naspic sa fii introvertit. Si in al doilea rand, e bine sa fii matur la varsta de 16 ani,majoritatea nu sunt la varsta asta,dar incearca sa te mai dai si dupa ei sa mai faci lucruri tampite,adica nu stiu,eu n-as putea sa traiesc fara sa rad ca un handicapat sau sa fac caterinca pe la ore,pauze etc sa ma apuc de dansat pe banci sau sa ma sterg de untu din sandwich de bancile colegilor si sa ma sparg de ras. Si eu sunt matur pentru varsta mea, crede-ma si mi se par de multe ori stupide anumite lucruri pe care le fac colegii, mi se pare copilaros si prostesc si am o atitudine serioasa, dar am si o latura ca a lor la care n-as putea renunta Si sa stii ca ajuta chestia asta la a-ti face prieteni, oamenii au nevoie de entertaiment nu de atmosfera plictisitoare etc.
Stiu perfect ce zici. Asa am fost si eu in liceu si acuma la facultate mai am impresia asta uneori, desi nu e impresie, e realitatea. Daca unii sunt destepti si altii prosti, nu e vina celor dintai. E bine sa fii tu insuti. Ai sa scapi de colegii astia si viata va fi altfel apoi.
Ești o persoană atât de matură care habar nu are să scrie 20j de rânduri de text corect gramatical.
Nu ma judeca, cine esti sa ma judeci, egoul tau imi spune multe taci din gura si uitate la tine!
Asa-i, cine sunt eu să mă iau de tine că nu stii să scrii.
App, e uită-te*
Faptul ca doresti sa faci ceva cu viata ta,este laudabil.Dar,trebuie sa tii cont,ca nu orice persoana, care pare dura,distanta,matura,introvertita,este si un om agreabil,sociabil. Apoi si fiecare varsta,cu modul ei de a se exterioriza,de a gandi.Un adolescent,pe care il vezi mereu sobru,distant,sigur ca nu prea atrage,nu prea il vrei in cercul tau de prieteni.
Apo,sa stii,ca fiind oameni,avem sentimente diferite la situatii diferite,invatam si din greselile facute,mai gresim in aprecierile facute despre anumite persoane si poate,dupa ce le cunoastem mai bine,ne putem da seama daca suntem dezamagiti sau nu de alegerea facuta,de sentimentele investite.
Poate,ar trebui sa-ti evaluezi putin comportamentul,sa nu-ti fie teama daca gresesti cu ceva,in ceea ce priveste o situatie, o persoana. Dintre atatia colegi sigur poti gasi pe unii, cu care sa ai ce discuta conform gandirii tale, hobby-urilor tale, cu care sa fii compatibil.Totul depinde de tine si nu de ce gandesc mediocrii.
Am vazut chiar si pe acest site, o persoana, banuiesc, destul de desteapta, dar foarte increzuta, orgolioasa, pana la obraznicie.Si acest lucru nu mi-a placut, chiar m-a deranjat, deoarece s-a ajuns pana la jigniri.Acest lucru mai poate fi considerat maturizare?
Tu esti "eu" in miniatura. Nici eu nu m-am inteles niciodata cu colegii, erau prosti, imaturi, fitosi, in concluzie inferiori. Din propria experienta iti zic ca n-ai ce sa le faci. Daca ei n-au fost suficient de inteligenti sa-si dea seama cat de penibili si prosti sunt, atunci asta spune multe despre inteligenta lor. Eu am avut doar 4 prieteni si jumatatea pe perioada liceului, si nu am simtit nevoia de mai mult. In caz ca nu ai prieteni, cauta-ti oameni asemeni tie, pentru ca intr-un grup de prosti nu ai cum sa te integrezi decat fiind prost iar judecand dupa felul de a te exprima si scrie, nu-mi pari a fi prost ci dimpotriva.
Cred ca ar trebui sa te integrezi si sa incerci sa faci chestii pe care le fac si ei!
Si la ce ar ajuta asta? sa ma fac si eu mai popular? nu mersi am proprile mele principii.Am niste regulii inpuse de mine de comun acord nu pot trece peste ele ati multumesc mult interesant raspunsul tau!
Este foarte bine ca ai luat decizii favorabile si nu e neaparat rau sa fii mai tot timpul serios. Insa esti la varsta in care ar trebui sa experimentezi emotii pentru ca experienta emotionala este foarte importanta pe viitor (vei stii cum sa gestionezi mai bine relatiile cu partenerul, colegul, seful sau subalternul).
Ar trebui sa incepi zic eu prin a relationa cu cate o persoana, nu cu un grup. Sa lasi garda jos si sa te cunoasca pe tine ca adolescent. Daca nu te simti confortabil cu colegii de clasa, sunt sigur ca poti participa la diferite teme de care esti interesat in care sa cunosti alti adolescenti de varsta ta (de obicei la biblioteca se organizeaza astfel de evenimente).
O alta chestiune destul de importanta este ca te plasezi in fata lor. Si sa nu crezi ca ei nu observa asta. Ai putea foarte usor sa-i ajuti cand au nevoie si cer ajutorul.
Oricum, in pauza sau in momentele de timp liber cand relationezi cu colegii, nu trebuie sa-i faci sa se simta inferiori pentru ca altfel nu vor vrea sa te aiba in preajma.
Uite aici un clip care s-ar putea sa-ti dea de gandit
https://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability
E foarte bine ca esti matur la varsta asta! De aici denota ca esti mult mai inteligent decat ceilalti.
Nu fumezi, nu bei... crede-ma, iti faci doar BINE, atat tie cat si organismului tau. Poti sta linistit ca nu o sa mori la 42 de ani de cancer la plamani sau cine stie ce alte dracovenii.
Prietenii astea din ziua de azi, mai bine sa nu ii ai.Te duci, bei cu ei, te rupi in discoteca... dar la necaz sau nevoie te uita!
O sa gasesti si oameni la fel ca tine, cu care o sa te intelegi si o sa ai un subiect mai normal de discutat nu doar "Imi bag ****, iar mi-am scapat tigara in bere".
Daca chiar vrei sa te intelegi mai bine cu ei incearca sa nu le arati ca esti mai destept ca ei, mai spuneti un banc. Daca te descurci la ore, ii mai ajuti si tu cu ceva raspunsuri(crede-ma, cu asta i-ai cucerit ).
Apropo, in legatura cu prietena "cool". Crede-ma ca o sa gasesti.Eu atunci cand credeam ca lumea asta e plina doar de cu*ve si pitipoance am descoperit o fata WOW din toate punctele de vedere(mai ales la aspectul fizic si frumusete) si pe langa asta era foarte inteligenta, cinstita, cum se cade.Nu te descuraja, o sa gasesti in viata asta fel de fel de oameni, dar avand in vedere ca esti un baiat destept o sa stii sa ii "sortezi"!
Emilia19 întreabă: