Eu nu te sfatuiesc sa pleci de acasa, fiind minora il pot acuza pe prietenul tau de corupere de minore si prin plecarea ta ii faci si lui rau.
Mutandu-te asa de timpuriu la prietenul tau iti distrugi tineretea. El acum te iubeste, dar poate sa-i treaca dragostea si atunci ce te faci? Iti promite ca te va intretine la scoala.Cu ce bani, cand somajul face ravagii si lefurile scad? Apoi, va trebui sa te comporti ca o nevasta:sa gatesti, sa speli, sa calci, sa faci curatenie.Mai ramane timp de studiu? Mai bine impaca-te cu ai tai si pastreaza o relatie romantica, specifica varstei cu prietenul tau.
E bine sa stii ca ai alaturi o persoana care te iubeste si tine la tie.Si parintii tin la tine si cred ca ar vrea sa te protejeze dar faptul ca tatal e agresiv nu e bine.La 17 ani bataia nu ajuta si el ar trebui sa stie ca copilul nu se educa in acest mod.Parerea mea ar fi sa pleci pentru o perioada la prietenul tau pina se vor calma lucrurile(ei nu vor putea sa te invinovateasca ca ai fugit de acasa o data ce singuri te-au "alungat". Sunt sigura ca nu o sa reziste mult si te vor cauta.Atunci poti sa vorbesti linistit cu ei si sa ajungeti la un compromis, sa le explici ce e cu absentele si faptul ca deja ai 17 ani si poti lua propriile decizii. Poate ai ceva rude cu care te intelegi mai bine-poti sa le spui problema ta si poate ei ar putea sa vorbeasca cu parintii tai ca intre maturi pentru a le putea explica situatia.Bafta si rabdare!
Eu te sfatuiesc sa te impaci cu ai tai...si sa pastrezi si relatia cu prietenul tau... dar problema e cu tatal tau... daca mai da o singura data in tine il "ameninti" ca te duci la prietenul tau si nu il mai consideri tatal tau...pentru ca daca te iubea... te intelegea ca ai 17 ani si nu mai ai 12 ani sa iti spuna el ce sa faci, nu stiu eu in locul tau asa asi face...iti urez succes cu tatal tau! :*