Mda, parintii nu sunt perfecti in ochii nostri dar trebuie sa trecem cu vederea defectele lor sau macar sa incercam mereu sa facem asta. Vad ca tu incerci dar incearca mai mult sa-l intelegi! Oricat de rau ar fi fost, el acum trece printr-o trauma grava chiar daca ti-e mai greu sa crezi asta. Normal, nici eu nu sunt de acord cu ce iti face dar el acum nu poate gandi normal, tine cont de asta si cauta tu solutia cea mai buna. Parerea mea e ca ar trebui sa va mutati in casa care e mai mare impreuna, tu, sotul si tatal tau si sa traiti ca in familie, sa-i gatesti si sa-i speli si lui macar 1-2 ani pana se reface. Ia-ti da si lui o camera iar voi ati putea sa va traiti viata si atunci sigur si el s-ar mai linisti putin sa te stie aproape de el mereu! Nu trebuie sa-i zici lui ca sa locuiti impreuna un timp ca se va enerva, spune-i ca nu poti sta numai cu el ca ai si tu un sot, ai responsabilitati asa ca ai vrea sa stati toti impreuna daca vrea numai decat sa stai cu el, apoi dupa ce se va reface va pleca el de buna voie... vezi tu cum vorbesti cu el dar sa n-o faci in toane de nervi ca te va refuza si viata ta va continua tot asa. Toate cele bune!
Se gandeste doar la el,ca ce face el ca nu stie ce o sa faca, ca o sa o ia razna, ca se imbolnaveste. Daca o iei razna o iei fara sa zici asta ca doar nu e premeditat sa o iei razna.
La mine nu se gandeste, in timpul cat s-a imbolnavit mama din septembrie nu m-a intrebat o zi daca am mancat daca sunt bine sau sa imi ridice o zi macar moralul cu ceva, pentru moralul pe care il am acum pentru pierderea mamei e dator sotul, doar el mi-a fost alaturi
Stii cum e treaba? Genul asta de oameni, daca le faci pe plac, pe zi ce trece vor tot mai mult, de parca ar fi cineva obligat sa le suporte toanele si zmiorcaielile. Cu cat faci mai multe pentru el, cu atat va vrea mai multe si cu atat mai mult iti va reprosa daca nu-i faci toanele.
Asa ca spune-i clar ca si daca vine, ok, treci pe la el o data la cateva zile, ii mai duci ceva de mancare, sau chestii de astea, dar de locuit acolo, de venit zilnic sau de dormit acolo ca ii e lui frica de intuneric (ce motiv cretin a gasit), nici vorba. Drept urmare, poate ar fi mai bine sa ramana in Spania si sa-si caute de treaba decat sa-ti strice si tie viata.
Hai sa fim seriosi, daca i-a ars de plecat in Spania, nu e nevolnic, nu-i trebuie pe cineva care sa stea dupa fundul lui ca nu se poate intretine. Doar se alinta si incearca sa profite de tine.
Multumesc pentru sfat.Da, am incercat sa ii ridic moralul o gramada de vreme si nu reusesc pentru ca nici el nu vrea sa se "ridice" si daca el nu se ajuta pe el in combinatie cu sfaturile celorlalti atunci sa incerc sa fiu alaturi de el ca sa fie tot la fel nu mi se pare ok cand vad ca fac tot ce pot, chiar i-am zis ca nu vreau sa raman si fara el sa se gandeasca si la mine si degeaba.Am locuit toti, eu, el si sotul si chiar si sotul a incercat sa ii ridice moralul si degeaba.Nu putem locui mereu asa pentru ca avem si noi treburile noastre plus ca mama sotului e in varsta, probleme cu tensiunea si trebuie sa aiba grija si de ea, nu sa plece de acasa cu zilele, lunile.