| celmadis a întrebat:

Am acid reflux. Am fost si imi fac un test pentru respiratie urat mirositoare, rezultatele au fost negative. am un gust in gura indifenrent cat de mult ma spal pe dinti cat si pe limba. am gura uscata tot timpul si un strat de albeata pe limba. faptul ca am un gust in gura tot timpul am impresia ca ar putea sa imi miroase gura. i-am spus si mamei sa verifice daca imi miroase gura dar a zis ca nu imi miroase. la fel am pus o si pe prietena mea, si la fel mi-a zis ca nu. ce naiba inseamna asta si cum pot sa scap de asta?

Răspuns Câştigător
| ValentinaXXI a răspuns:

1. Refluxul gastroesofagian poate provoca un gust acru sau amar în gură, deoarece acidul gastric urcă în esofag și poate afecta gura și gâtul. Acest lucru este adesea însoțit de un gust persistent, indiferent de cât de des te speli pe dinți.
2. Gura uscată poate apărea din cauza unor medicamente, deshidratării sau chiar ca efect al refluxului acid, contribuie la senzația de disconfort și gust neplăcut. Saliva ajută la curățarea bacteriilor și a resturilor alimentare din gură; dacă fluxul salivar este redus, acest proces nu se desfășoară eficient.
3. Albeața pe limbă poate fi cauzată de o acumulare de bacterii, resturi alimentare și celule moarte, care adesea rezultă din gura uscată sau reflux. De asemenea, poate fi legată de o infecție fungică, cum ar fi candidoza orală, care poate apărea în special la persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau la cei care iau anumite medicamente.
Vezi un gastroenterolog sau un stomatolog. Poate gura nu iti miroase dar tu ai acel gust in gura dintr-o anumită cauză.

| celmadis explică (pentru ValentinaXXI):

Mulțumesc pentru răspuns! happy

| ValentinaXXI a răspuns (pentru celmadis):

Cu drag!happy

5 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Parazitoza.
Nu prea iese la analize proba de scaun, dar poti incerca.
Consulta un naturopat care stie sa trateze parazitozele.

| Dragobeta a răspuns:

Vezi cum stai cu bila si ficatul.

| Dragobeta a răspuns (pentru Dragobeta):

Limba alba indica ficat incarcat.