Eu consider ca fiecare e bine sa stea in tara lui, daca esti roman ramai in tara ta, daca e sa pleci in alta tara respecti tara, limba, cultura, te comporti civilizat, respecti legea, eu ca tara daca pot hrani 40 de milioane de persoane nu voi importa legume, fructe, carne din nici o alta tara, eu nu sunt contra importului din contra e competitie internationala doar ca vezi tu fermierul meu vrea sa traiasca si el, hai cu acele marci sunt de acord, dar nu sa importam totul sa vindem totul la straini si aia sa ne tarifeze cum au chef ei, imigratia inseamna sclavism, Germania avea nevoie de sclavi care sa munceasca pentru nimic si de tarii gunoaie/coloni unde sa vanda totul
Confuzi globalizarea cu comertul.Comert s-a facut de cand e lumea lume, nu are nici o treaba una cu alta.
Globalizarea se refera la o centralizare la nivel global, adica politic, economic, social, cultural etc, ceea ce dupa mine este cam o poveste.
Nu ai cum sa devii unul cand tu esti roman altul e german si asa mai departe.
De globalizare benificiaza doar aia mai puternici nu tu ca simplu om de rand.
Globalizarea ar insemna si ingradirea unor drepturi, nu ai de unde stii ce nenorocit vine sa conduca sau nenorociti, tilhari, care odata ajunsi acolo, isi pot face o garda, o armata si mai dai jos daca poti, pe cine o sa chemi in ajutor, pe martieni poate
Comertul exista de cand lumea si pamantul, nu acolo e problema. Faptul ca exista masini sau telefoane de calitate la care avem acces toti, indiferent de tara din care venim, este un lucru bun pe care foarte putini il contrazic.
Problema e cu ce tine de cultura sau de economie locala. Pe partea de entertainment, americanii domina piata, lucru care e absurd avand in vedere ca tot ce produc ei e de calitatea cea mai proasta cu putinta. Filmele americane sunt de toata jena, dar oamenii s-au obisnuit cu ele fiindca sunt cele mai accesibile.
De social media sa nu mai zic. Orice imbecilitate are loc in SUA ajunge sa fie discutata de oamenii din Romania care nu au absolut nici cea mai mica legatura cu asta. Cred ca discutiile despre rasism sunt cel mai bun exemplu. Toate tarile lumii au diverse probleme cu persoane din etnii sau culturi diferite care trebuie sa convietuiasca. Dar chestiunile astea tin stric de ce se intampla la nivel local. Am trait sa vad proteste Black Lives Matter in Romania, o absurditate cum rar mai vezi in istorie.