| GabbyGabriella64 a întrebat:

Am asistat la o discutie in care cineva sustinea ca un taran care muneste toata ziua pe camp ar trebui sa castige la fel de multi bani precum un avocat sau un medic.ce parere aveti?

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Din pacate in Romania e mult mai apreciat un necalificat care da cu sapa la pamant vs un medic care a invatat multi ani, de asta exportam doar necalificati, de asta a fii calificat in strainatate ai mereu un loc de munca si salariul mai bun, si mie imi spun uni dar stai pe pc, de ce castigi mai mult ca x care da cu sapa, asta e Romania

| Mosotti a răspuns:

Nu chiar asa sa aiba la fel, dar ceva mai putin insa nu diferenta mare, pentru ca medicii aia si avocatu fara tarani mor de foame, dar invers nu.
Pana la urma taranii in trecut s-au descurcat si fara medici si avocati.

Multi nu se duceau la doctor toata viata.
Sau sa face ei munca la camp! Sa-i vad.
Ce face avocatu? Da din gura si atat, stie ce si cum, si pentru el nu este mare lucru.
Medicu la fel, in afara de cateva ramuri grele ale medicinei, restul freaca menta, nu fac mai nimic.

Si cel mai bun ex sunt medicii de diabet. Te pune pe dieta, zic sa faci miscare, sa tii greutatea buna si atata.
Iti mai masoara ei glicemia pe acolo, iti da niste analize pe care le stiu si eu f bine fara sa fiu medic (mie mi-a placut domeniu si am invatat individual), poate-ti mai da o insulina pe care o pot da si eu care ma stiu in domeniu, iti regleaza dozele pe care stiu si eu sa le reglez care n-am facut medicina, bine, unu care n-a invatat, normal ca nu stie.
Medicatie ti-o da si pe aia, si daca nu merge una, iti da alta.
Si atat.

Iar aia la camp vai de mama lor ce muncesc ca sa hraneasca pe astia care nu fac mai nimic.
Arhitectii, inginerii aia da, munca lor e f complicata, jos palaria.

| mentholinks a răspuns:

Prost e ala care da nu care primeste. Fiecare trebuie sa caute sa obtina cat mai multi bani prin munca sa, fie ca da cu sapa fie ca opereaza oameni.

| goguPatent a răspuns:

Sa fim seriosi... nu vei putea niciodata compensa o munca necalificata pe care o poate face oricine cu o munca care necesita multiple calificari si ani de studii.

Un medic dupa 10 ani de studiu poate merge sa dea cu sapa, ala cu sapa poate face o operatie sa salveze viata unui om? Ce zici?

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Că e o utopie. Nu se poate realiza. Dar și dacă s-ar realiza, ar fi corect? Salariile sunt mari sau mici în funcție de cât de greu de înlocuit e munca ta: cu sapa poate da aproape orice bărbat; să operezi pe unul e mai greu.
Dar dacă să zicem s-ar implementa o lege în care toate salariile să fie nivelate, nu crezi că oamenii tot ar obține modalități de a face bani în plus?

| Mosotti a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Ar fi corect, ca munca la camp nu o face oricine, de aia multi oameni vroiau la oras in trecut.

Am zis si eu "in afara de unele ramuri grele de medicina", ca acolo e corect, merita f multi bani, ca nu opereaza oricine, dentistii, chirurgii, etc.
Dar restul nu fac mai nimic, am si explicat aici un caz.
Si atunci de ce ala care nu face mai nimic sa ia mai mult decat ala care lucra din greu sa-l hraneasca pe ala care nu face mai nimic?

Sa dea si medicu cu sapa, si atunci mai vedem.
Cand o vedea ce greu eu, zice "aoleu mai bine ma duc la birou sa iau aceiasi bani sau mai putin, dar aci nu mai vin".

Daca va uitati atenti, aia cu studii fac cel mai putin, in afara de arhitecti, ingineri si altii care chiar aia nu prea poti sa-i inlocuiesti usor.

De exemplu psihiatrii din Franta (ca aici am dat ex de diabetologi in primul mesaj), nici nu au contact cu pacientii! Asistentii au, scriu rapoarte lungi, medicu doar se uita si da trat sau ce face pe acolo.
La noi la fel! Acuma au mai putin contact cu pacientii ca inainte, dar macar mai au, da un trat si atata.
Daca nu merge, il schimba, daca te informezi, in 6 lunii poti face si tu la fel.
Astia pot fi inlocuiti usor.