| xByte a întrebat:

Am auzit ca cica sunt proteste si 15.000 de oameni sunt in piata victoriei. Ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva ce s-a intamplat? Da stiu, probabil ca stau in pestera de n-am auzit pana acum de protestele astea, dar ma intereseaza sa stiu cu ce scop sunt si de ce happy

4 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Partidul de la conducere, psd,, vrea sa modifice codul penal in care sa acorde gratiere puscariasilor, e cu tactica aici... vrea sa ofere facilitati de eliberare celor care sunt bagati la puscarie pentru dosare eliberate de DNA in care se specifica ca au furat si comis infractiuni, mai pe scurt,, psd isi vrea hotii afara din puscarii. Lumea este normal sa fie revoltata pentru ca asa ceva nu se face!

| Saltbae a răspuns:

Dragnea (capul PSD-ului, partid cu Supremație in Parlament) este condamnat penal și din cauza asta nu poate fi ales prim-ministru. Pușcăriașii sunt nemulțumiți căci închisorile sunt supra-aglomerate, deci s-a propus o schimbare a Codului Penal, prin care cei condamnați penal (printre care și Dragnea) sunt grațiați si scap de acuzări și ies din pușcărie. Foarte mulți oameni au fost împotriva acestei schimbări, nimeni nu vrea pușcăriași lăsați liberi, dar Guvernul a pus-o in vigoare in ciuda protestelor (la ora 21:00, când era și prea târziu pentru proteste). Oamenii din Piața Victoriei sunt supărați ca nu au fost ascultați de Guvern, iar Dragnea s-a folosit de aceasta schimbare pentru a putea ajunge la putere, (ne)sfidând astfel legea.

| xByte explică:

Merci la amandoi, acum stiu si eu motivul protestului happy

| syd a răspuns:

S-a trezit gloata pseudointelectualopolitica