| kami10000 a întrebat:

Am auzit cum că în Germania ar fi 2 școli în limba română pentru românii ce s-au mutat acolo și au copii.E adevărat? Am nevoie de un răspuns sigur, vă rog.

1 răspuns:
| use13r a răspuns:

Eu locuiesc aici și nu am auzit pana acum de așa ceva. Știu doar ca exista unele școli normale ce oferă, cumva, extra și clase de limba pentru copii veniți din alta țară, tocmai pentru a putea învața limba acolo și pentru a se integra. Adică ei învață cumva în clasele alea preponderent limba germana (dar învață și engleză și matematica) alături de alți copii veniți de prin alte tari, iar o data ce ei învață limba germana și se pot descurca cu ea, atunci ei sunt trimiși în clasele normale, sa zic așa, unde învață mai departe materiile ce se predau la școală alături de copii germani sau de cei ce poate sunt și ei din vreo alta țară dar au învățat și ei germana. Deci, practic după ce copii se descurca cu limba germana ei pot fie sa rămână mai departe la acea școală, unde au fost pana acum, unde au învățat germana sau ei pot merge și la o alta școală și sa învețe acolo mai departe.
Acum eu nu spun ca nu ar putea exista aceste 2 scoli, doar ca eu una nu cunosc și nici nu știu pe altcineva care sa știe ceva despre asta. Chiar acum am căutat putin pe internet despre asta și nu am putut găsi ceva legat de vreo școală de genul. Și chiar eu am venit de mică pe aici și am fost nevoită sa urmez o astfel de clasa pentru a învața germana. Oricum este bine sa te interesezi de cum este sistemul școlar în zona unde ai vrea tu sa te muți aici, asta dacă vrei sa faci pasul asta, tocmai pentru ca unele lucruri pot sa difere și chiar diferă putin de la un land la altul aici în Germania. Adică în fiecare land sistemul școlar este altfel putin, fata de cum e în celalalte landuri.
Eventual poate ai putea întreba persoana sau persoanele de la care ai auzit de aceste doua scoli, dacă iti pot oferi cumva mai multe informații legate de ele. Poate te-ar putea ajuta happy