| hândel a întrebat:

Am auzit o mulţime de oameni care spun că mortul se duce într-un loc mai bun, ceea ce este cam ironic având în vedere în ce iad de cruci şi fierătanii îl îngroapă. Nu credeţi?! Care este semnificaţia gestului fiecăruia de a îngrădi mormintele, de a plasa cruci personalizate după portofel şi popularitate, asta ca să nu amintesc de cavourile sinistre, de zici că vrajitoarele-şi au somn acolo?! Cumva imaginea creată este pentru. a ţine necrofilii la depărtare, sau aşa sunt morţii pedepsiţi pentru. că s-au "dus"?! Chiar nu înţeleg de ce nu se renunţă la garduri, cruci diversificate, cavouri şi alte monumente funerare, care-ţi lasă impresia că-n orice moment te va prinde un mort-viu de glezne. Nu spune-n constituţie că suntem cu toţii egali? Atunci, de ce nu se respecta constituţia, pentru. ca amintirea fiecărui defunct să fie onorată cu acelasi tip de piatră funerară, într-un loc de veci acoperit cu gazon?! De ce fug romanii cu atâta teamă de civilizare?!

Răspuns Câştigător
lolita
| lolita a răspuns:

Nu ai observat ca in Romania suntem cei mai fudui? pana si in cimitir trebuie sa ne aratam puterea financiara. de asta vreau eu sa fiu incinerata ca sa nu fie nevoit familia sa cheltuie o multuime de bani pe prostii. oricum nu ne putem bucura de tot luxul din cimitir.

2 răspunsuri:
| riela a răspuns:

E adevarat, mortii se duc intr-un loc mai bun, de ce?
pentru ca scapa de criza laughing

| Arthur a răspuns:

Ai dreptate, dacă te referi la zilele pe care le trăim, la kitschul omniprezent. Dar, dacă o să te uiţi cu atenţie o să descoperi şi monumente funerare făcute cu bun simţ de maeştrii sculptori. Acestea au fost realizate în general în perioada interbelică sau mai înainte. Nu putem să înregimentăm acest lucru deoarece ar însemna o întoarcere la comunism sau orice fel de altă dictatură. Aici ar trebui totuşi să domine o dictatură - dictatura bunului simţ.

Întrebări similare