| Maddalyna a întrebat:

Am auzit si eu din intamlare de stilul underground si nu prea stiu cum este.Imi puteti explica si mie putin? tongue

Răspuns Câştigător
| Gentiana a răspuns:

Cuvantul e format din alte 2 cuvinte:UNDER (sub) + GROUND (pamant).
Underground-ul este o muzica care nu se gaseste pe piata(necomerciala).
Dar acum depinde si la ce te referi pentru ca. underground-ul e si un soi de house-dance, dar nu cel comercial...cel putin nu la noi.
Mai e si hh underground (hip-hop underground) care a inceput sa ia amploare si pe la noi. Eu zic ca e mult mai de calitate decat rap-ul ordinar in care tot ce auzi e bag si scot si fac aia si aia straight face Eu cel putin nu inteleg genul asta de rap. Underground-ul in schimb merge la suflet daca ai starea de spirit potrivita...si daca simti si piesa, cu-atat mai bine. Or sa-ti deschida ochii un pic.

3 răspunsuri:
| thegatekeeper a răspuns:

Termenul 'underground' nu este chiar un stil, ci denumeste o categorie, in care se pot incadra o multime de lucruri, de la muzica pana la filme sau stil de imbracaminte. Este opusul cuvantului 'mainstream' si inseamna tot ceea ce nu este popular si placut de toata lumea, tot ceea ce nu 'prinde la public' si in general este apreciat numai de anumite categorii mai restranse de persoane. Mai simplu, tot ceea ce nu este 'la moda' si 'popular' este considerat underground happy.