| Mosotti a întrebat:

Am citit azi in ziar ca o pisica si-a dus puii la un spital ca aveau probleme, medicii au constatat ca aveau ceva infectie la ochi ambii pui, de unde s-a prins pisica ca puii au probleme?! Adica cum a realizat?

9 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

E și pe internet, a fost și la televizor povestea pisicii. 2 pui i-au rămas și pe rând i-a luat cu gura și i-a dus la cabinet.
După comportamentul personalului, cred că era o pisică pe care o cunoșteau, au mai avut grijă de ea.
Dar și comportamentul pisicii arăta că îi cunoaște pe cei de la cabinet.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dupa miros, gust si a dat seama ca e o problema cu puii. Animalele cand au infectii au instinctul de a le curata constant. Deci le pot detecta

| Mosotti explică (pentru suntserios):

Am inteles, are logica ce zici.

| Freya1 a răspuns:

Pisicile,câini si alte animale domestice ce trăiesc cu si printre oameni invata lucruri.In prima fata ea simte ca mama cand ceva nu e in regula la un pui (de aia unele animale ii protejează pe uni pui si pe ceilalti ii lasa deoparte pentru ca stiu ca se descurca).Iar având în vedere că ea probabil s-a facut bine la un cabinet medical a perceput ca acolo trebuie sa meargă pentru ai vindeca.
Am inteles ca pisicile si câini au mentalitatea unui copil de doi ani.

| Mosotti explică (pentru Freya1):

Da, nu stiu ce sa zic, interesant de unde stia ca acolo e spitalul, s-a facut bine poate la alt cabinet probabil, nu acolo, deci nu aveau legatura locatiile intre ele.
Si daca se facea bine la cabinetul x, acolo stia ca e de tratat.

Noi gandim, avem constienta de sine, animalele nu prea au, de fapt prin asta ne deosebim major de ele noi oamenii.
Ele nu prea-s constiente de existenta lor. Ca sa fi constient de tine presupune inteligenta sus, si atunci ar putea invata limba noastra chiar daca nu ar putea vorbi, ar putea scrie la calculator cumva dupa dictare (bine, cu o tastatura adaptata sa apese cu laba), exact ca un om care e mut.

Adica ii ziceai "scrie asa, afara e senin", si ti-ar fi scris asta la calculator si ti-ai da seama ca stie ce zici cu adevarat.

Insa ei nu invata nimic limbajul, aia ce crede lumea ca invata e fals, ei asociaza actiunile cu sunetele, cu tonalitatea lor si atat.
Nu stie ca ai zis "ia batul", aude hahabihi, si el stie ca aia inseamna sa ia batul.
Exact cum ai sti tu ca sunteul cutare inseamna sa te duci la baie, sunetul celalalt inseamna sa te duci la bucatarie, atata tot. Nu cuvinte, nu sti sensul cuvintelor la nivelul limbajului.

Daca ai fi caine, nici nu sti ca ai existat! Animalele merg pe instincte, asocieri.
De aia la dresaj merge pe conditionari, primeste mancare daca face nu stiu ce, ca sa faca asocierea mecanica, nu e ca omu care invata fara conditionarile astea.

| Freya1 a răspuns (pentru Mosotti):

A mai spus cineva mai sus ca cei de la cabinet știau pisica pentru ca ei o tratase.Deci daca era prin zona probabil cei de acolo o hraneau si vedeau des iar ea primind ajutor si-a adus si pui.
A fost o femeie asa in america la care tot ii venea o pisica in curte iar ea o hrănea. Dupa cateva zile de primit mâncare si ajutor si-a adus pe rând pui in gura la acea femeie.Deci nu sunt chiar asa proaste, Dacă e animal nu înseamnă că e handicapat.
Cățelușa mea ce a murit de curând era maidaneza. Dupa ce am adus-o si am hranit-o la N timp a ajuns sa hrănească si alti maidanezi.Si-a facut un prieten (ce a si rămas la noi după ce ea a murit) la care ii ducea mâncare.Eu am vazut-o ca ii ducea in gura si lasa langa el sa mănânce si nu am dresat-o.
Ca sa nu mai vorbim de câini pe care dresorul iti spune ca nu ii poate adresa.Nu or fi ei foarte deștepți, Dar ca sa conștientizezi ca daca faci lucrul x primesti ceva tot ai nevoie de creier.

| Mosotti explică (pentru Freya1):

Normal ca un creier au ele acolo, nu-s reptile sa fie chiar tembele fara emotii si nimic.

| Fatamuntilor a răspuns:

Probabil instinctul matern.
Si animalutele au capacitatea de a intui un pontetial pericol

| Mosotti explică (pentru Fatamuntilor):

Mda, interesant, ca ele sunt facute sa aiba grija in procesul de crestere, nu stiu daca au fost programate sa vada si daca au o problema de sanatate, ca in general aia cu problema nu supravietuiau, venea de la sine asta.