anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am citit doua postari pe TPU si deja cred ca ziua asta e distrusa. M`am intristat si m`am gandit la multe lucruristraight face.
Eu sunt o fata care poate avea tot ce vrea, care nu are nicio grija si sunt foarte nedreapta uneori, fara a ma gandi la acei oameni care sufera zilnicstraight face
Sunt copii carora le-au murit parintii, care sunt bolnaviori si nu mai au mult de trait, care nu au unde sa locuiasca, nu au posibilitatea sa mearga la scoala, sunt batjocoriti de cei din jurul lorstraight face.
Oare...de ce unii dintre noi avem de toate, incat nu mai stim sa apreciem si altii nu au nici o farama din ce avem noi? De ce unii au prea mult si altii deloc?straight face

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Romania...

27 răspunsuri:
| Silvia a răspuns:

Acum plang si ma simt neputincioasa.Nu pot face nimic pentru ca acei copii sa nu mai suferestraight face.

| Flav a răspuns:

Fiindca nu avem timp sa ne uitam in jurul nostru, ne pasa prea mult de noi.

| Flav a răspuns:

Revin si c-un citat asupra lucrului asta :
''Greseala oamenilor a fost ca niciodata nu s-au priceput sa se uite langa ei. Li s-a parut ca daca fericirea exista, ea trebuie sa fie inaccesibila sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizontul lor.'' - bineinteles, Octavian Paler.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Off...si eu stateam si ma gandeam intr-o zi de ce este asa si nu am gasit un raspuns concret sad
Si eu am tot ce imi trebuie.Nu mi-a lipsit niciodata nimic.Parintii mi-au oferit tot ce mi-am dorit si este tare greu sa aud cazuri nefericite si mai ales sa cunosc persoane care nu au avut parte de prea multe lucruri.sad Este greu, dar nu avem ce face.Decat sa fim alaturi de ei cu sfaturi.Asta in cazul in care cunoastem astfel de persoane.
Silvia, se vede ca ai un suflet marelove struckBravo!

Stefan
| Stefan a răspuns:

Esti o tipa sensibila, dragalasa si cu un suflet mare. Dar cu atat nu se rezolva toate problemele celor fara ajutor. Daca esti o fiinta pe care o doare suferinta celor din jur, hai prorune si eu te voi sustine in ceia ce facci.

| Leea1234 a răspuns:

Silviutza-asta nu e nimic!
ai dreptate, dar nici eu si nici tu nu putem contribui la imbunatatirea acestei situatii!
eu plang ca nu am destui bani sa-i ajut!
inca esti "protejata"de parintii tai, dar cand ai sa iesi de sub "aripa"lor ...ai sa-ti doresti sa intrii inapoi, cand ai sa vezi cat de dura si grea e viata... dar are si partile ei frumoase, cei drept putine!
ai sa ramai uluita, de cata invidie exista, si cata dorinta razbunare exista!
tu sa nu-ti pierzi credinta in Dumnezeu, si ai sa vezi ca o sa treci prin viata ...mai usor!
deocamdata... disfruta de anii tai, iubeste-ti si respecta-ti parintii, si lasa lucrurile sa vina de la sine!

| BUBULINA a răspuns:

E bine macar tu vezi. si poti face ceva

| Dan a răspuns:

Lumea in care traim putem s-o schimba daca noi am fi uniti si darnici, atunci nu ar mai fi oameni saraci si bogati. Putem face acest lucru?

luciana
| luciana a răspuns:

Draga mea, nu poti schimba lumea de azi... poate ca s-au nascut in familii destramate, sau au ramas far' de parinti asa, deodat'... Nu-i poti ajuta pe toti aceia ce au nevoie. Eu de-a lungul anilor, am ajutat destui, am dat mereu si bani, ca odat' sa vad ca vine " bosul" si le ia ce au adunat peste zi... Abia atunci am realizat ce prosti suntem si ca cei fara de carte, - ne dau clasa si isi rad apoi de noi... Am inteles de tristetea din sufletu-ti mahnit si ca nu poti cuprinde atatia cati ai dori; sa stii ca este si o selectie naturala de vrem sau nu... Din pacate asa va fi, pana se vor infiinta si la noi, mai mult societati d ajutorarea celor nevoiasi si sa fie mai multe cantine, ca macar masa de pranz sa le fie asigurata clor nevoiasi. Sa speram in mai bine si in faptul ca D-zeu, ne da ca sa daruim, la randu-ne ...Lucien.

| Gabry a răspuns:

Silvia, nu cred ca exista raspunsuri la aceasta intrebare! Asta e, unii au unii nu au din pacate! Toti putem sa-i ajutam cu cate ceva, un gest cat de mic pentru cei mai putini norocosi!

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Daca nu reusesti sa vezi imaginea de ansamblu inseamna ca poate esti prea aproape de subiect happy Doar sa nu confunzi compasiunea cu multumirea de a sti ca esti intr-o situatie mai buna, instinctiv cautam multumirea de sine chiar daca asta se manifesta prin compasiunea fata de altii... Daca vrei sa ajuti oamenii din jur sta doar in decizia ta. Fiecare din noi are ceva bagaje de carat, daca ti se pare ca ale tale sunt prea usoare, atunci ajuta sincer pe cineva si ai grija sa nu fie doar un gand superficial.

| Parintele a răspuns:

Da-le din ce ai si acelor copii si apoi n-o sa mai plangi, doneaza din lucrurile tale si altora si lumea va fi mai putin nedreapta.

| alexdop21 a răspuns:

Suna dur dar asa e, fara nici un fel de caterinca, si eu pot spune ca o duc destul de bine, adica tot timpul am dus-o bine fara sa ma laud, numai ca nu o spun si nu o arat, dar sa stii ca nu stii cum e frumos pana nu vezi cum e urat, asa cum nu poti stii ce e bine pana nu vezi cum e nasol! Pot merge si eu in fiecare week-end in cluburile de fite, tot la fel de bine stau cu fratii mei din copilarie sa bem o bere si sa pierdem noaptea in strada, si eu as putea sa ma dau cu o masina tare, dar nu am permis si nici nu imi trebuie! Tot in acelasi timp sunt constient ca nu e ok situatia asta unii sa aiba tot ce le trebuie, alti sa nu aiba nimic! Dar la fel poti spune si despre o fata care este frumoasa de pici langa ea si una care e urata cu spume! Asa e lasat sa fie!

| AvalohAlyn a răspuns:

Unii sufera si isi doresc cat mai mult sa traiasca sau sa aiba ce pune pe masa, sa aiba cu ce sa-si duca crucea si altii nu mai pot de masini luxoase, petreceri, vile, blocuri, distractie... e pacat ca vedem persoane atat de opuse...nu putem face nimic...doar Dumnezeu poate...

| marry a răspuns:

Asta e viata... dura straight face... unii sufera si altii nu mai pot de binewinking

| Mefisto23 a răspuns:

Incearca sa ajuti. Eu de exemplu am plecat foarte de jos, au fost zile, saptamani in care nu aveam ce manca, parintii mei aveau datorii si mi-am jurat ca o sa reusesc in viata si ca atunci cand asta se va intampla nu voi ramane insensibil.Si eu am acum totul, dar nu trece saptamana sa nu fac ceva in primul rand pentru familia mea, dar si pe altii care au nevoie. Orice gest e important, de la 1 leu dat unui cersetor la metrou pana la a dona bani la fundatii. Eu chiar ma gandesc sa infiintez o fundatie pentru copiii defavorizati, care nu pot face scoala. Pe mine scoala m-a salvat si mi-a aratat calea spre viitor. M-a salvat la timp. Nu mai plange, ia atitudine!

| Jupiter a răspuns:

N-o sa se schimbe nimic daca plangi si nici daca te simti neputincioasa.winking

| knnight a răspuns:

Offf si eu ma tot gandesc, la chestia asta, si mie mi-a murit mama, dar la oricine st si lucruri bune, pozitive, la mine e muzica:X, si pacat ca nu ne uitam la cei din jur, am un prieten care canta cu mine, dar el e fff sarac, abia are ce mancasad, crud dar asta e, si problema e ca nuss aproape de el, dar are prietenia adevaratibig grin

| 1968 a răspuns:

Lumea a fost impartita:bogati-saraci; minciuna-adevar; noroc-fara noroc etc, nu ai ce sa faci si speram sa nu fim noi in pielea lor!

| Nimeni a răspuns:

Cum zice si "Adina"...Romania!
Nu cred ca asta se intampla si in alte tari...

| Antrax a răspuns:

Pentru ca stramoshii lor au muncit din greu ca urmashii lor sa aiba ceva. Asha este in lume unii castiga si altii pierd dar fiecare isi poate schimba soarta depinde doar de el daca are vointza

| sweet_girl_carmen a răspuns:

Pt ca asa a vrut Dumnezeu... dar noi, cei care avem aproape tot ce ne dorim am putea sa-i ajutam si pe cei nevoiasi. Copii si adulti care nu stiu daca vor avea ce manca sau unde dormi maine, care scriu pe un caiet la toate materiile, sau care chiar nu merg la scoala. Sau mai rau sunt oamenii care sufera de boli incurabile, dar nimeni nu-i ajuta! ar trebui sa facem ceva, toti, indiferent daca avem mai multi bani sau mai putini. Eu propun sa donam cu totii hainele, cartile si toate lucrurile care noi nu le mai folosim dar ele sunt inca functionabile... si sa le ducem la o casa de copii sau la familii nevoiase. La oameni care cu adevarat s-ar bucura de ele. Eu as fii dispusa sa donez destule obiecte. Cine m-ajuta sa le facem o bucurie copiilor si adolescentiilor care nu au atatea sanse ca noi?

| WhiteWings a răspuns:

Asa e viata...multi dintre cei cu probleme vedem viata mult mai frumoasa si o apreciem mult mai mult decat cei care au de toate...cred ca asa va fi mereu...nu cred ca se va schimba mentalitatea asta

| Dnse a răspuns:

Acestea sunt misterele vietii.Nimeni nu cred ca va intelege vreodata asta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Egoismul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Silvia, cine zice ca viata-i dreapta? Obisnuieste-te cu ideea!

| somebody a răspuns:

Eu zic sa te bucuri acum cat mai ai timp de toate aceste facilitati pentru ca ne asteapta unul sau doi ani de groaza. Dai in stanga si in dreapta sau pune de o parte ca nu se stie ce-ti aduce anul care vine...