Soluția cea mai bună e să mâncăm fructe din țara în care suntem. Fructe sănătoase de la țăranii locului. Au alt gust.
Dacă vii aici și mănânci portocale direct din pom o să zici că până acum n-ai mâncat niciodată portocale.
Cât am locuit în Grecia, nici un fruct ori legumă nu avea gust de plastic, aveau gust chiar foarte bun, așa cum și cele românești au. Fructele pe care le-ai luat tu au fost culese devreme, mai mult verzi decât coapte. Acum că locuiesc in Germania aici pot sa spun că legumele și fructele sunt de "plastic", fără gust, ducând dorul de gustul celor din Grecia.
Solutia este mai simpla, sa cumperi numai produse romanesti, nefiind nevoie sa cumperi marfa importata si nici sa te muti tu la tara, sa ti le cultivi.
Trebuie sa ai doar putina rabdare, pana se coc cele din tara!
Nu am mâncat fructe cu gust de plastic pana acum. Ce găsesc în Germania au fie "nici un gust", fie au uneori un puternic miros de chimicale (amintește de mirosul de DDT, cunoscut din copilarie). Sau sunt relativ ok la gust însă se strica FOARTE repede.
Nici o ființă omeneasca nu poate manca bananele asa cum se culeg pentru export. Și ma îndoiesc ca se coc suficient pe drum. Cineva care a lucrat la Lidl mi-a arătat "cuptorul" unde sunt îngălbenite controlat bananele și alte fructe înainte sa ajungă în magazin. (Probabil) de acolo lipsa de gust.
Nu sunt fără nici un gust și nici din plastic. Doar că sunt culese înainte să fie complet coapte ca să nu se deterioreze la transport și să mai reziste și în galantare.
Și un gust are fructul când îl culegi copt din pom, alta e când se "coace" chinuit prin lăzi...
Eu am mâncat luna asta și caise bune luate din supermarket. Dar e drept, nu tot timpul e aceeași calitate a fructelor.
RAY întreabă: