anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am deschis de curand o afacere cu un prieten bazata pe productia de alimente. Fiind la inceput mama lui ne-a ajutat sa "probam" niste retete pana angajam pe cineva. Vazand ca se descurca binisor a ramas dansa sa ne ajute sa minimizam costurile. Dar chiar si asa e de bun simt sa ii dam ceva la sfarsitul lunii. Nu facem inca vanzari atat de mari la magazin pentru a avea cine stie ce profit. Problema care este: nu ii poti da femeii care te ajuta zilnic sub 500 lei (fiind ceva simbolic pentru ca ne ajuta fiind mama asociatului). Dar asta presupune un program extrem de scurt cand termina dansa munca si noi sa dam o mana de ajutor, chiar sa facem cam 40% din munca si sa fim prezenti non stop. Eu as prefera sa dau 800 lei oricarei persoane cu calificare in domeniu (cam astea sunt salariile peste tot) dar femeia respectiva sa faca munca in bucatarie. Adica si daca imi fac restaurant maine, angajez bucatar, el se ocupa de bucatarie, mancare, curatenie. Eu ca administrator nu am treaba cu bucataria si cu investitia, conceptul, contabilitatea, sa cumpar marfa etc. Totodata nu este nevoie ca eu sa fiu acolo prezent sa ajut, sau chiar si prietena mea cand vine sa fie pusa la treaba atata timp cat totusi platesc o suma lunara ca cineva sa se ocupe de chestia asta. In momentul de fata stau in fiecare zi luni-duminca peste 6, 7 ore pe zi cu ochii in soare sa "ajut". Daca vreau sa plec ies discutii ca de ce nu stau sa ajut. Pai dar la orice firma patronul vine, verifica ca totul sa fie in regula, nu sta de dimineata pana seara sa priveasca angajatii cum muncesc. Daca primesc un salariu trebuie sa isi faca treaba cum trebuie si e responsabilitatea mea sa verific daca totul e in regula dar asta nu presupune sa stau de dimineata pana seara. Cum imi sugerati sa procedez intr-un mod mai "delicat"? Adevarul e ca e si cam greu sa gasesc pe altcineva, produsele mele se bazeaza pe o franciza din Statele Unite si Australia si e cam greu sa gasesti pe cineva la noi care stie, probabil trebuie sa invete. Sa ii sugerez sa platesc un salariu integral dar sa faca treaba in bucatarie singura? Problema e ca mai are un loc de munca si termina la ora 2, eu as avea nevoie de cineva de dimineata. Daca te apuci de productie la ora 2, termini dupa ora 8. Cam asta e problema mea orice sfat e binevenit.

2 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Poti sa-i sugerezi si asta dar chiar singura la bucatarie e prea mult, un ajutor trebuie sa aiba

| darrio2007 a răspuns:

Imi face impresia ca deja ai aere de patron.Doar vii in control si pleci.Nu te supara dar ca sa ai profit ori angajezi un ajutor(eu nu as veni pentru banii aia)ori pune mana si munceste.Macar la inceput pana iti poti permite sa mai angajezi pe cineva.