| Mihaela2023 a întrebat:

Am doar 1.57 inalţime şi 97 de kg, problema este ca vreau sa slabesc dar nu pot. Cunosc persoane care au slabit si 8 kg pe lună iar eu nu reuşesc deloc şi imi este greu deoarece sunt scundă si obeză. Aproape toti oamenii fac glume pe seama mea, vreau sa slabesc cat mai repede.
Aş vrea să dau vreo 8 kg pe lună? Ce trebuie sa fac? Există vreo dietă care mă poate ajuta sa dau cel puțin 8 kg pe lună?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La 1.57m trebuie sa ai maxim 47kg
Deci tu esti obeza morbid, cu 50kg peste greutatea normala.
Nu mai manca tone de mancare si vei slabi.
Mananca maxim 1000 calorii pe ZI>

Dietele nu ajuta la nimic, doar le-ai incercat si nu le-ai tinut, de aceea este indicat sa iti cantaresti mancarea si sa nu inghi mai mult de 1000 calori pe zi, ca sa poti slabi usor si in timp.
Poate in prima luna vei slabi 8kg dar dupa aceea vei slabi doar 4-5kg pe luna.

| sierra1 a răspuns:

Răspuns amical: pare o problemă patologică așa că adresează-te unui medic/nutriționist că e un caz delicat

| Holiday a răspuns:

E o prostie sa-ti propui sa slabesti minim 8kg pe luna. Mai realist e sa-ti propui sa slabesti 40kg intr-un an, sau un an si jumatate. Nici nu e indicat sa slabesti mult brusc. Si oricum, orice dieta ai adopta, ar trebui s-o dublezi si cu miscare, ca de sport nu poate fi vorba deocamdata, la inaltimea aia si 97kg, din care jumatate e osanza. In plus, ar trebui sa iei in calcul folosirea unor tratamente pentru piele, in genul celor folosite dupa nastere, pentru a evita ca pielea sa iti atarne ca hainele intinse la uscat pe gard, dupa ce slabesti. Ca altfel, dai din una in alta.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Mergi pe jos zilnic si nu mai manca dupa ora 18:00. Astea sunt primele si cele mai importante schimbari pe care trebuie sa le faci. Nu infometare.
Dupa 1 luna vei observa schimbari in bine.
Intre timp mergi la medicul de familie sa te consulte, ar trebui sa-ti dea trimitere pentru diverse analize.
Cu rezultatul analizelor, poti consulta un nutritionist.

Nu-ti mai seta obiective cu nr fix de Kg, deoarece metabolismul nu functioneaza asa.
Vezi ce spune nutritionistul si urmeaza-i sfaturile. Roaga-l sa-ti recomande si un program de sport adecvat tie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu vrei sa slabesti brusc, pentru ca vei ramane cu piele in exces.
Hidrateaza-te, foloseste un ulei pentru piele (de grapefruti, de masline), sa nu pierzi elasticitatea pielii.
Urmeaza un plan dietetic si vei fi bine.

| Kufu95 a răspuns:

Există o dietă normal, dar mai bine vorbește cu un medic nutriționist, să nu faci o prostie gen să te înfomentezi, niciodată să nu faci așa ceva că mai rău îți faci.