In momentul cand cenzurezi anumite cuvinte deja incalci dreptul la libera exprimare a persoanei si in acelasi timp, ingradind vocabularul unei persoane, ai ocazia sa nu-l mai intelegi pe deplin..caci pot folosi cuvantul curva sau tarfa daca vreau sa exprim mai mult decat as spune prin adultera. Pot sa spun tigan in loc de rrom, daca contextul literar in care scriu imi cere aceasta formulare pentru a ma face mai bine inteles si a-l face pe cititor sa fie mai aproape de trairea mea, deci sa ma inteleaga mai bine. Dar asta e, e o moda acum sa te prefaci ca esti politicos si ca respecti opinia altuia... formal.
Aninadab sunt unele persoane carora le-as spune sa se duce. departe. Le-as canta eu vesnica pomenire. As fotografia o cruce si le-as trimite-o de ziua lor cu "Wish you were here". dar nu o fac. Incearca strategia politically correct.
Crv- femeie de moravuri usoare.
Poti injura si frumos. De acord, nu toata lumea se pricepe la asta. Dar uite, asta e un prilej sa exersezi.
Din pura ipocrizie oamenii cica"rosesc" la auzul unor cuvinte cu o rezonanta mai puternica in urechea lor; cuvinte care de altfel si ei le folosesc. vorbeste domne liber si nu te mai ascunde in spatele degetului!(aici nu e vb de tine, ci de cei in situatia de mai sus).
la fel iti spun si tie, fii liber sa te exprimi cum doresti!
Ai dreptate, pacatosul, drege, ca sa zic asa, sau mai bine zis, da o motivatie a pacatului sub o forma mai placuta inimii lui, ca o scuza ca il savarseste... nu are curajul sa-si infrunte greseala si se da dupa deget, cum ar zice romanul... Dar curvia, ramane curvie, fie ca ne place sau nu... A intretine relatii sexuale in afara casatoriei, e un pacat! Preacurvia de asemenea...Cititi Cartea Cartilor si veti avea surprize la scuzele pe care noi ni le oferim...Pacatul trebuie taiat din radacina...Nu ai gresit cu nimic, doar ca celor care savarsesc lucrul acesta, nu le place sa spuna, sau sa recunoasca adevaraul...Si adevarul va va face slobozi, asa ca recunoasteti inaintea Mantuitorului, greseala (pacatul) vostru si veti vedea ce liberi va veti simti...Iertarea este a Celui ce poate ierta, asa ca nu intarziati sa va cereti iertare lui Dzeu...
AdeAdelina578 întreabă: