| Furnicuta000 a întrebat:

Am fost azi in Carrefour (dupa ce am fost in Lidl) sa vad ce e pe acolo ca merg o data pe an. Era plin desi e ditamai hipermarket-ul. Ce nu inteleg eu e: de unde mai aveti bani, oameni buni? Erau niste preturi exagerate. De ex o amarata de ciocolata Milka cu caramel 7 lei si la Penny aceeasi ciocolata 4 lei. La vitrina cu mancare gatita isi luase un batranel ceva intr-o caserola mica: 30 lei! Eu am dat doar niste exemple ca ma miram de orice eticheta pe care o vedeam. Sa zicem ca eu imi permit sa traiesc aproape decent dar sunt oameni cu venit de 1500-2000 lei si nu primesc ajutor de la familie, cum e posibil sa mananci de 2 ori pe zi in situatia asta? Si pe langa asta sa platesti facturi si alte lucruri necesare? Si mai ales sa ai copii. Cum pana mea va descurcati cu banii in tara asta? Si cum va permiteti casele alea mari pe care le vad peste tot in Bucuresti si Ilfov? Si cum va permiteti sa faceti mai mult de un copil si sa le faceti toate poftele? Si toata indignarea asta mi-a venit de la un ulei de masline ca am vrut sa-mi cumpar dupa cateva luni si a trebuit sa dau 50 lei pe o sticla ceea ce am inteles ca e un pret corect la nivel mondial dar raportat la nivelul de trai din tara asta e strigator la cer...

11 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Daca nu am avea tva de 19 la suta pe produsele cumparate care merge tot catre stat am iesi mai bine la bani.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt multe lucruri de discutat aici.

In primul rand romanul nu are educatie financiara si mancare e cam mereu pe primul loc. Trebuie sa bagam in noi ca spartii.

Apoi daca vorbim de Bucuresti exista suficient de multi oameni cu bani care sa umple la orice ora toate supermarketurile.

Apoi in Romania exista o mare economie la gri si nu salariile oficiale sunt si veniturile oamenilor, de aia si indignarea la platile cash.

Apoi nu ai de unde sti cat mananca lumea din cosurile alea pline de la supermarket.

| gabicoo a răspuns:

Să știi că în Carrefour e cam scumpuț - dar produsele sunt de calitate. În Lidl sunt mai ieftine dar se fac compromisuri în ceea ce privește calitatea. În Suceava cele mai multe și mai mari amenzi le-au primit cei de la Lidl. Chiar eu mi-am luat țeapă cu orez Scotti care avea gărgărițe - a fost doar o pungă și nu m-am complicat să mă duc să le fac scandal, deși trebuia.
În Carrefour trebuiesc vânate promoțiile. Atunci plătești prețul real al produsului.

| Furnicuta000 explică (pentru gabicoo):

Ee daca e vorba de gandaci in orez, faina paste etc sa stii ca se fac si la produsele scumpe daca nu au fost sigilate cum trebuie sau le tii prea mult in dulap desfacute.
Dar eu am dat exemplu de ciocolata milka care e 4 lei la penny si 7 lei la carrefour, nu am comparat ciocolata milka cu ciocolata mister choc de la lidl

| gabicoo a răspuns (pentru Furnicuta000):

Nu! Orezul era infestat cu gărgărițe - așa a fost ambalat. Punga era sigilată, ele au eclozat in punga sigilată și când am desfacut-o surpriză.

| gabicoo a răspuns:

Furnicutzo cei care își permit să cumpere ce vor sunt prieteni și frați cu greierele - fac câte o cântare pe la o nuntă, botez, chermeză organizată de primărie și se umplu de bani. Tu dacă ai muncit că proasta toată vara ce să-ți fac? Taci și rabdă!
Pamflet.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,nu e corect.

| Furnicuta000 explică (pentru anonim_4396):

E imposibil ca toti sa fie bogati, mereu va exista o clasa de jos, oameni care castiga putin si fac muncile mai grele. Dar putin nu ar trebui sa insemne asa putin in tara asta fata de alte tari. Sunt sigura ca nemtii care au salarii de 5000€ fara scoala tot comenteaza cand trebuie sa cumpere un aliment de 10 euro. Si nu sunt eu cea mai bogata dar nici cea mai saraca, insa nu ma arunc sa ii judec pe cei care nu au sau nu pot mai mult.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Da,aici ai dreptate.
Nu conteaza ca ai bani daca esti zgarcit.
E cel mai bine sa dai banii relaxat, fara sa tremuri ca ai cheltuit.
Sa te bucuri de viata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bun venit în gașca, indignaților, aproape invidioșilor și oamenilor care chiar se înfurie când vede atâta discrepanță de trai.
Nu zice nimeni că acum trebuie să se uniformizeze societatea. De altfel nici nu ar fi ok. Pentru că așa, dacă salariile să zicem ar fi mari pentru orice job, clar societatea în sine, nu ar avea cum să plătească. Iar dacă salariile ar fi toate micuțe, atunci la ce folos să mai motivezi un om care mâine va ajunge medic și va trebui să opereze pe bandă rulantă?
Nu! Eu zic că cel puțin salarizarea diferențiată e ok. Dar inflația nu e ok. Și nici prostia nu e ok. Prostia pe care tot noi o plătim, pentru că ne-am dorit democrație, dar și că nici în democrație nu știm să o ducem bine. Pentru că de fapt, doar se vede în democrație ceea ce un stat sau o societate poate sau nu poate. Și la noi s-a văzut prostia românească. Alegând tot mârlani la conducere, am ajuns aici.
Dar cum am mai spus eu și în trecut, faptul că, de fapt mârlanii de sus, au fost și ei cândva oameni ca noi și de aici răspunsul este simplu.
Degeaba batem în sistem și în sus, dacă josul nu dorește sincer schimbare. Schimbarea ca să existe, trebuie să existe de la bază în sus, nu de sus în jos.
Iar schimbarea nu se vrea. Iar cine a mai fost vizionar și avrut-o a plecat prin alte țări. Și-au dat seama că țara asta este o țară pierdută cu o nație apusă, ce doar stă pe margine și plânge, dar în realitate nu dorește schimbarea.

Cât de prețuri, ce să mai zic? Nada. Și eu m-am oripilat când am văzut că acum am ajuns să dau peste 10 lei la o sticlă de suc la 2 litri, pe care înainte, cam acum 10 ani, aproximativ, dădeam și 6 lei.
Mi se pare teribil, dar din păcate nu avem ce face. Până nu se schimbă societatea românească în ansamblu, tot aceiași proști, conduși tot de alți proști, din același aluat plămădiți, vom fi.
Trist!
Foarte trist, dar adevărat.

| Koba12345 a răspuns:

Peste 90% din populatie Romaniei castiga sub 4000 de lei lunar, multi isi sparg toti banii pe mancare nu se gandesc la ziua de maine de aia cumpara asa. Observ o mentalitate romaneasca: "Mananci deci existi"
Aveam venit de mii de euro si nu cheltuiam mai mult de 1000 lei/luna pe mancare

Întrebări similare