anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am gasit intamplator pe Instagram o postare pe cat de amuzanta pe atat de adevarata: "Viata de c***t e cand nasii sunt certati cu parintii tai atunci cand iti pun numele."

Si stau asa si ma intreb de ce inca exista parinti care permit nasilor sa aleaga un nume pentru bebe. Mi se pare aiurea si va spun si de ce.
Daca tu ca parinte ii ceri nasului sa aleaga un nume, nasul probabil are deja in minte o lista cu nume care ii plac. Dar evident ca numele care ii place cel mai mult il va pastra pentru copilul lui, nu pentru al tau.
Si pana la urma, de unde sti ca nasii nu te urasc in secret? Si vin la tine si iti zic: "Hai sa botezam copilul Mircea". Si "Mircea" sa fie dupa numele celui care matura scarile in blocul nasilor? V-ati prins?

Cred ca fiecare persoana are lista mentala cu nume care ii plac. Si eu am. Dar daca maine ar trebui sa aleg un nume pentru copilul altor persoane, va dati seama ca nu as alege un nume din lista mea de nume preferate.
Si de asta mi se pare ciudat sa pui nasii (sau pe oricine altcineva) sa iti aleaga un nume pentru copilul tau. Numele cele mai frumoase o sa le pastreze pentru ei, si copilul tau va primi "resturile".

Răspuns Câştigător
| RKBlue a răspuns:

Nu stiu ce sa zic...
Sunt niste traditii ciudate si cam fara sens.
Nici macar rolul nasului nu-l inteleg.Sau mai bine spus, nu-l vad, caci il inteleg.
Nasii si finii nu se ajuta intre ei, cum s-ar crede, nu se viziteaza atat de des...
Insa o nasa de-a mea "m-a salvat", caci tatal meu voia sa-mi puna numele Gheorghe.Stiu.Nu cred.
Ar trebui sa se faca o lista cu nume interzise(in Franta autoritatiile verifica numele copilului,inainte de a fi trecut in certificat,ca sa nu fie unul care suna urat,atrage abuzul... )
Pe o lista cu prenume interzise ar trebui sa fie:
Gheorghie,Vasile,Mircea, Ion/Ioan(asta eventual ca al doilea prenume), Dumitru, Ionela, etc(practic, numele urate). Adultilor nu le sta mereu rau cu un astfel de prenume, dar copiilor da.
Parintii ar trebui sa aleaga numele, si sa aleaga unul care suna bine, caruia ii stiu semnificatia si care nu l-ar face pe copil de ras.

| anonim_4396 explică (pentru RKBlue):

Si ce nume ai primit in loc de Gheorghe?

| RKBlue a răspuns (pentru anonim_4396):

Un nume cu R (dar nu Razvan)
(Mai multe nu pot spune laughing )

9 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Direct monopol pe nume, se sa mai laughing
Intr-adevar, e nasol sa pui nasii sa dea nume.

| siriusblack98 a răspuns:

Tu esti exemplul perfect de persoana pentru vorbele astea: ''hotul striga hotul''; ''hotului de hot ii este frica''. "Hai sa botezam copilul Mircea". Si "Mircea" sa fie dupa numele celui care matura scarile in blocul nasilor? V-ati prins?'' Sunt milioane de Mircea in tara asta. Unii cersetori, altii patroni de corporatii multinationale. Eu spre exemplu am lucrat pentru un astfel de om cu numele Mircea. Omul e atat de bogat incat are bodyguarzi, sofer personal si acasa are firma de paza angajata. Ai mai zis o chestie care pur si simplu este...nu stiu, te arunca intr-o lumina extrem de proasta ''Dar daca maine ar trebui sa aleg un nume pentru copilul altor persoane, va dati seama ca nu as alege un nume din lista mea de nume preferate.'' De ce nu i-ai da un nume frumos daca ti s-a acordat increderea sa alegi numele unei fiinte ce-l va purta pana la sfarsitul vietii sale? De ce ai face un lucru rau sau prost cand poti face ceva bine? Poate unii isi aleg nasi gandidu-se ca nu toti sunt asa ca tine. Deci tu te potrivesti manusa cu zicalele din vechime mentionate mai sus.

| anonim_4396 explică (pentru siriusblack98):

Daca numele mele favorite sunt Ana si Alin (nu sunt astea, e doar un exemplu), nu e normal sa le pastrez pentru copilul meu?
Cred ca fiecare pastreaza ce e mai bun pentru el, si de aia mi se pare ciudat sa aleaga nasii un nume.

Si da, sunt convinsa ca exista un "Mircea" in fiecare domeniu. laughing
Dar daca nasii iti zic "ii spunem Mircea dupa medicul Xulescu", si cand ajung acasa incep sa rada ca de fapt Mircea vine de la ala care pazeste spitalul? *Nu am nimic cu numele asta, l-am dat doar ca exemplu.*

| siriusblack98 a răspuns (pentru anonim_4396):

Lasa-te,n-ai sanse de recuperare.

| ClatitaCuMiere a răspuns (pentru siriusblack98):

Nu ai inteles intrebarea, mai citeste-o odata.

| troleibuz a răspuns:

De ce ai accepta sa fii nas daca ai uri persoana? Numele meu a fost ales de un unchi. Nasii nu s-au amestecat. Mircea e o alegere nefericita. Nu as asculta de nasi daca ar avea propunerea asta. Nasii pot sa propuna. Nu sa impuna.

| ClatitaCuMiere a răspuns:

Ai perfecta dreptate, sunt de acord cu ceea ce ai spus.
E ciudata aceasta traditie, nici eu nu as avea incredere in niste nasi sa aleaga ei nume pentru fiul/fiica mea.