Trebuie sa-l predai la politie ori celui care l-a pierdut, in termen de cel mult 10 zile de la gasire. Ai grija sa respecti acest termen, altfel vei putea fi acuzata de insusirea bunului gasit (art.216 Cod Penal). Numai bine!
Mergi la un gigel din ăsta care decodează telefoane şi foloseşte-l tu şi gata.
Dic mă... dacă-i suficient de dobitoc încât să-l piardă, merită să trebuiască să-şi cumpere altul.
Cât despre potenţialele acuzaţii citate de ioandelasal, alea or fi valabile în alte ţări dar în România crede-mă că n-o să te deranjeze nimeni.
Poi te poti duce la politie si fa fi in cautarea proprietarului, probabil ca propietarul e i cautarea telefonului, deci du-te la politie neaparat (da-mi si mie fundita te implor )
Multumesc pentru raspunsuri, am gasit proprietarul.Am avut noroc ca a sunat cineva pe el, ca proprietarul dupa cateva ore bune inca nu-si daduse seama ca l-a pierdut
Am pierdut recent ( sau mi s-a furat) un IPhone 4 (avea o husa neagra, cu gaurele) si poza fiului meu ca Wallpaper. Evident, am blocat imediat sim-ul din el. L-am declarat furat la Politie ( cod IMEI- unic si de neschimbat). Telefoanele de acest gen pot fi localizate chiar daca folosesti o alta cartela. Daca descrierea se potriveste cu telefonul gasit, te rog da-mi un semn. P.S. kongeriket: nu cred ca exista vreo relatie intre IQ ( "suficient de dobitoc") si intamplarea de a pierde un bun, dar sunt convinsa ca exista o relatie direct proportionala intre IQ / bun simt si initiativa de a incerca reurnarea unui bun gasit, precum exista o relatie invers proportionala cu raspunsul/ sugestia data de tine.
MadaAwwr întreabă: