Eu fac de peste 10 ani Tai Chi si niciodata nu am simtit asa ceva, nu esti destul de relaxata. Cand intri in sala de Tai Chi trebuie sa-ti stergi orice gand, in primul rand inseamna relaxare.
Qi Gongul te ajuta in tratarea multor boli, chiar si in cele canceroase. Iti imbunatateste starea de sanatate. Din moment ce ai inceput, continua...
Mai normal ar fi sa iti simti mainile pline de energie atunci cand le misti, mai ales foarte lent si fluid. Este vorba de conceptul de Chi din practicile energetice taoiste. In Tai Chi practicantul se conecteaza prin intreaga structura a corpului cu pamantul si lucreaza canalizand energia pamantului si ascensionand-o in sus pe coloana. Fie ca se practica pentru sanatate, fie pentru lupta, aceleasi principii actioneaza si iti recomand sa urmaresti intelegerea principiilor de baza inainte de a trece la lucruri mai complicate. Eu dupa 2 ani de practica nu simt ca imi iau foc mainile. Simt insa o stare de bine in tot corpul, ca si cum tocmai as fi tras un pui de somn si as fi in cea mai buna forma posibila.
Poti citi mai multe sfaturi pe succes-inteligent.ro la categoria Tai Chi si Chi Kung. Vei vedea de asemenea o recenzie a uneia din cartile lui Eliade despre Yoga (ca tot ai mentionat-o). Calea Taoista si calea Yoga sunt oarecum diametral opuse. Orice cale vei alege, iti doresc mult succes!
Ce fel de maestru ai, daca nu ti-a spus ce vehiculezi in timpul antrenamentelor? exact yoga iti lipseste tie acum...