anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am incercat remedii externe si interne pentru umplerea golurilor scalpului (cararea e mai lata decat ca-nainte, unele zone la linia bretonului si lateralele capului pe la urechi sunt partial goale)si nici una nu a dat roade. Revalid pastile(6 luni) deloc, sampon cu brusture deloc, tinctura de ardei iute in sampon deloc. Minoxidilul imi provoaca bube la zona urechilor si orice alt ulei sau solutie aplicat(a) pe zonele goale provoaca cadere a parului imediat dupa aplicare si mai tarziu(peste 10-20 de fire la fiecare aplicare-pare ca mai mult ar accelera chelirea decat ar ajuta!). Sunt mai mult de 2 ani golurile si nici un fir nou crescut de la sine macar. Alimentatia e diversificata, nivelul de stres e oscilant nu constant, n-am anemie sau afectiuni tiroidiene si totusi zero rezultate. M-am vopsit in trecut fara decolorare totala, doar vopsea cu amoniac periodic pe tot parul (2013-2017- am mai facut si pauze intretimp de vopsit 6-8 luni, l-am mai tuns, lasat sa creasca). Din cate-mi amintesc, din vara lui 2017 am intrerupt vopsitul complet. Am inteles ca indiferent de cauze, parul tot are puterea de a se regenera dupa incheierea utilizarii vopselelor plus tratamentele si nutrientii asimilati care ar restimula cresterea noilor fire de par si tot nimic in cazul meu. Parca orice ar ajuta parul le respinge. A fost des si e in continuare dar la o desime mai redusa. Voi ajunge partial cheala pe viitor? Sa ma rad in cap si sa port peruci de acum?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cand caderea parului este generata de inbalans hormonal, poti sa pui si lapte din calea lactee, ca tot cade parul.

Du-te la investigatii hormonale si vezi ce lipsuri ai, fiindca-i evidnet ca ai ceva hormonal serios, prea esti iritata si pusa pe harta din orice, asta vazandu-se chiar si aici pe forum, unde esti iute de limba si repezi pe toti, imaginandu-mi ca si-n viata reala esti al fel de iritata, nervoasa, samd.

| dullcat a răspuns:

Buna.La un medic ai fost? Tratamentele acestea pot da roade, insa depinde enorm de scalpul fiecaruia, care este diferit in functie de genetica, mediul in care traiesti, sanatate etc.

| anonim_4396 explică (pentru dullcat):

Da,unele chiar medicul dermatolog le-a prescris (Minoxidilul si Petroleum)

| SydneyFunnelWeb a răspuns:

Nici un tratament nu poate învinge moștenirea genetică sau efectele stresului asupra părului. Rămâne doar varianta implantului.

| anonim_4396 explică (pentru SydneyFunnelWeb):

Deci o sa devin cheala si asta o sa-mi distruga relatia si viata?