anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am întâlnit persoane care atunci când au fost supraponderale erau mai calme, detașate, mai puțin impulsive și temperamentale.
Ei bine, atunci când au slăbit, au devenit (mai) iuți la mânie, (mai) iritabile, și aprige în gesturi (nu neapărat în sens negativ).

Cum explicați voi asta?

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Pai cand erau supraponderale persoanele, se simteau in inferioritate, si erau mai calmi, putin impulsivi, ca nu-si permiteau sa fie altfel. Ca daca venea unu mai slab si in forma, ii rupea la o adica, erau uneori respinsi de oameni, si ziceau si ei sarumana daca ii baga cineva in seama.
Cand au slabit erau mai vioi, aveau energie mai multa, isi permiteau sa faca figuri, la o adica castigau si o bataie, etc.
Pe langa ca erau mai acceptati, mai doriti de oameni, si atii ca li se urca la cap la unii asta.

E doar o parere.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred ca din cauza faptului ca au slăbit au devenit așa, ci ca au trecut prin multe probleme ce i.au afectat psihologic, gen cum pandemia o afectat o sumedenie de persoane ce păreau sănătoase tun!
Cred ca li s.au întâmplat unele chestii ce i.au afectat, temperamentul nu se schimba când cineva suferă o modificare privind greutatea fizica, temperamentul omului se poate schimba când trece prin niște probleme ce îl poate marca, inclusiv stresul major psihologic poate schimba o persoana ce inițial era ok, stresul psihosociali, factori externi pot determina orice om calm sa devină altfel.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am mai auzit teoria că oamenii mai grași sunt mai domoli. Eu în schimb am teoria mea. laughing))

Din proprie experiență de grasă. laughing))

Eu la origine, exact ce ai spus tu acolo, așa ar fi trebuit să fiu, dar oamenii zicându-mi mereu că sunt grasă și că pot duce sau căra, m-au determinat să gândesc că eu pot duce multe, doar la urmă car 100 și ceva de kg după mine. Deci îți cam infirm părerea că oamenii grași ar fi și calmi, blajini, domoli.

E adevărată și vorba : "Esențele tari se țin în sticluțe mici." Și deci poate așa îți ofer și un răspuns la ceea ce ai întrebat tu. Poate slăbind oamenii se simt și mai energici, și mai plini de viață, mai agitați. Poate se simt agitați unii și rotofei, dar poate toată acea masă de grăsime îi împiedică să exprime totul într-un mod alert.

| Marmote a răspuns:

Asta de frustrare că trebuie să aibă grijă ce mănâncă sa nu se îngrașe înapoi