anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am întâlnit persoane care au fost sărace d.p.d.v financiar și atunci când au prosperat, au încercat să epateze, etalându-se cu avuția obținută.
Un exemplu în acest sens este o vecină de a mea.
În timpul liceului fura bani (când putea), cerea colegilor de clasă sau se prostitua. Profesorii și directorul liceului ne avertiza să ne punem bine banii ca ea să nu-i găsească și să-i fure.
După ce a terminat liceul, a plecat în Spania și s-a angajat ca menajeră la o casă de bogătași.
După ani, când a strâns ceva bani, a început să se laude într-un mod cocălăresc și deranjant, oprind pe stradă chiar și profesorii care o știau că fură ca să le arate că acum are bani.

Înainte să săriți cu acuze că o judec sau sunt invidioasă pe ea, vă spun că e doar exemplu la tematica întrebării.

De ce manifestă persoanele de genul astfel de comportamente: din frustrare sau orgoliu/grandomania nativă?

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

Pai mai Rosalia e clar ca e o tipa de proasta calitate care fura se prostitua încă de mica. Ce așteptări poți avea de la o persoana de joasa speță fără educație fără principii?

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Omiti o singura chestie in exemplul tau. Persoana aia nu a prosperat fiind menajera. A castigat fix cat sa isi poata etala lipsa de educatie.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Din lipsa de inteligenta.
Colega mea de liceu care se prostitua (si mi-era totusi prietena), se prostitueaza acum prin tari straine, vine acasa cu masini scumpe, dar e la fel de simpatica ca in liceu.
Prostu' clasei (cel mai retardat om apt psihic pe care il cunosc) a plecat si el prin UK, si-a gasit o englezoaica si a devenit mai ok decat a fost in liceu.
Mai am cunostinte care dupa ce au stat pe afara la munca, s-au intors mai mature. Poate si din cauza varstei.

| Holiday a răspuns:

Daca e inca vecina ta, inseamna ca n-a prosperat prea mult.