Cu spaniolii ne suportam, iar pe spanioli nu-i considera inferiori pentru ca tiganii de cetatenie spaniola nu sunt tigani, sunt negri latini, cum are America negrii si nimieni nu-i considera inferiori, plus ca,, tiganii,, cum le spui tu din Spania si din alte tari sunt educati si nu sunt ca tiganii de la noi
Nu toti tiganii sunt negri, ai cazul fotbalistului sergio ramos daca nu stiai.
Ma omule pai asta am zis ca spaniolii nu au tigani au negrii
La ei tiganii sunt albi nu negrii... of of dar nu toti
Acolo nu sunt tigani nici albi nici negri, tu cred ca confuzi, spaniolii sunt un popor latin si poate de asta ti se par tigani
Francezii sunt ok cu noi, stiu ca nu toti romanii sunt tigani, dar daca telvizorul spune altceva, tine minte ca e doar o cutie cu un buton, nu un om. Si eu cred ca germanii si toti cu parerea aceasta ne considera inferiori datorita gesturilor de care dam dovada de multe ori. Un exemplu ar fi litoralul nostru: chiar daca este ingrijit de cei raspunzatori ei nu pot educa oamenii. Oamenii, romanii (nu trebuie sa fie neaparat tigani) lasa peturi, arunca tigarile unde apuca, si in apa lasa tot felul de mizerii. Mai gandeste-te si la atitudinea noastra fata de mediu in general, la gratar sau chiar si pe strada cand nu gasim un cos de gunoi, poc cu doza sau ambalajul pe jos. E adevarat ca nici statul nostru nu sfant, dar ignoranta unora nu trebuie trecuta cu vederea...
Apropo, eu cred ca orice culoare ar avea pielea unui om, nu trebuie sa-l judecam, dar orice culoare ar avea pielea lui, daca se comporta inuman, ca un animal (desi nici macar asa nu trebuie sa il judecam) avem tot dreptul sa stam cat mai departe si sa ne ferim de el.
Adica nu judeca un om fiindca pare tigan ca aspect fizic, daca el e civilizat, si nu judeca un om nici daca nu e cilvilizat (tigan sau nu), dar fereste-te de el.