| Parakeets a întrebat:

Am înțeles că TOC (tulburarea obsesiv compulsivă) este sau de fapt apare ca un mecanism de apărare pentru oamenii care se confruntă cu anxietate mare.
Adică oamenii fac acele ritualuri (deci dezvoltă TOC-ul) pentru a ameliora anxietatea prin diverse acțiuni compulsive și repetitive.

Așa că, oare credeți că de fapt și viciul poate reprezenta, de fapt, un efect al acestei tulburări TOC?
Sau altfel întrebat, credeți că oamenii care au un viciu, pot suferi de fapt și de această tulburare?

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu cred.

| dullcat a răspuns:

Poate exista o corelare minuscula, ar trebui sa cauti studii despre asta.

| relian a răspuns:

Povesti, scot acum unia term, eni care mai de care, sa nu se mai spuna ca esti nebun, spun ca ai tulburariu laughing ce naiba frate, cand ai p[robleme la cap e clara, ai probleme, nu ca e de la nu stiu ce rahaturi, asa esti din fabrica, dar na se cauta sa se arate ca toti oamenii is sanatosi, ca de fapt nu-i nimeni nebun.

De fapt specia umana este praf, cea mai bolnava de pe planeta, ma si mir cum ne mai tine pamintul asta laughing de nu sar surpa sa ne inghita pe toti sa respire planeta mai bine.

Pacat de oamenii aia curati, pentru ca sunt si oameni buni, dar la conducere se afla aia atit nebuni cit si handicapati si fizic si psihic laughing de aia lumea asta asa a fost si este, din ce in ce mai bolnava.

Un om handicapat mintal, ori cu inteligenta unei muste, fii sigur ca nu va lua niciodata amsuri sa fim mai santosi, vor sa fim ca si ei laughing de aia nimeni niciodata na liuat nici o masura de nici o culoare.

De cand au preluat aia puterea, au tinut cu tot ce au putut de avere, sau incrucisat intre ei, numa sa nu se imprastie averea, au denit handicapti fizic si mintal, asa ca ei aia cauta, niciodata nor sa caute sa faca cumva o selectie, ca specia sa fie mai aratoasa, mai frumoasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

TOC= obsesie pentru spălatul pe mâini, terminați cu termenii ăștia...

| LaviniuA a răspuns:

Cred ca da sad si eu mai am din astea cand verific daca e incuiata usa. La inceput nu imi mai aminteam daca e incuiata si verificam. Apoi am inceput sa ma fac ca uit, ca sa pot sa verific laughing E mai naspa cand nu sunt acasa, ca atunci nu pot verifica usa.