Inseamna ca nu ai ajuns inca sa platesti facturile. Acolo se va vedea schimbarea.
Nu vad ce alta schimbare, in afara de pret, poti vedea la curentul electric. Il vrei mai cald, mai puternic?
Romania e o tara moarta si distrusa pentru multe generatii de acum in colo + de asta RO si pe vremea lu Ceausescu era de rahat si acum a devenit si mai de rahat cu alte cuvinte aici nu mai e de trait, sincer imi pare rau ca m-am nascut aici dar sunt zile in care incerc sa caut ceva sa ma mai linisteasc un pic s-au sa imi caut o activitate pentru a nu intra in depresie, totusi viata de roman e grea si grea a fost mereu pentru toti na-i ce-i face, asta e. In legatura cu schimbarea, ei bine schimbarea nu va veni niciodata pentru ca aici viata e scumpa si nu poti sa misti nici un deget daca nu ai bani deci nu poti sa schimbi nimic + de asta aici de la an la an va fi si mai rau, toti cei care au avut un plan de plecare si care si-au asumat un risc atunci cand au plecat au reusit, ceilalti cum s-au dus asa s-au intors. Ori cum sa nu te astepti la o schimbara ca nu va fi, exact cum a spus un securist in 89' "ba, in Romania nu ai sa vezi tu democratie nici cand o face plopu pere si rachita micsunele" a avut dreptate, PSD= mafia. https://www.youtube.com/watch?v=27rnqrsHB0w
1. nu stii economie
2. Salariul Brut a tot fost marit, minimul este de 2000 lei si ceva, in schimb problema apare cand se taxeaza salariul Din 3000 de lei bruti ai tai te alegi cu vreo 1600 lei practic in mana Statul iti papa jumat din salariu...
Tu nu esti informat ca sa stii cum sta treaba dar guvernul nu poate mari salariile pentru ca RO nu mai produce nimic din 2000 in coace din cauza ca guvernul a distrus fabricile si au vandut tot la fier vechi + de asta aici nu poti sa faci nimic din cauza coruptiei, birocratiei, lipsei de educatie si organzare. Moneda leu este in scadere pentru ca tara nu produce nimic ea doar consuma traieste din importuri, tot ce e pe piata e adus de afara noi nu mai avem nimic. Leul romanesc o sa scada pana va ajunge la inflatie si o sa avem aceiasi soarta ca si Grecia in 2014. Faza cu cresterea de 100 de lei se datoreaza inflatiei pentru ca salariul creste dar nu se simte la cumparaturi, preturiile.
Am uitat sa iti spun ca 47% din salariu se deuce la stat pentru pensii, alocatii, ajutoare sociale + ca astia din guvern fura si ne fac viata mai grea cu taxele pe care le maresc nenorocitii deci viata e de rahat.
Tu nu sti ca sistemul de stat si viata scumpa si grea a fost planificata ca noi sa plecam in Vest si sa fim sclavi acolo, tu nu vezi ca nu te mai poti bucura de nimic in ziua de azi daca pleci pe dincolo intri in depresie la un moment dat + ca e greu si in RO dar si afara, bafata frate si Dumnezeu sa fie cu tine asta daca mai exista vreun Dumnezeu https://www.youtube.com/watch?v=27rnqrsHB0w
Asta e si ideea, ue nu vrea sa avem salarii mai mari, si tot ce exista la noi, e privat acum, statul nu mai detine nimic. Vine vasile de hohentzoler, din Germania, la noi, si cumpara o companie de curent electric. Lui ii convine, ca mana de lucru la noi, e mai mica decat la ei, Si ceva face, face afaceri la noi in Romania, si vinde mai departe electricitate, pentru genrmania, sau chiar si pentru noi, pentru ca platim aproape cat platesc si nemtii, curentul electric, dar salariile nu sunt aceleasi, si patronu companiei castiga bani din faptul ca ofera salarii de 300-400 de euro, si restul e profit, Daca facea afaceri la el in tara, platea intre 1000 si 2000 pentru un salariu. Si de aici castiga investitorii in Romania, din nivelul nostru de trai, si salarii mici. Ii convine si statului ca ia bani de la ei prin taxe, ii convine ca angajeaza si oameni, si le convine ca salariile sunt mici. Toata lumea e fericita cand sunt pe profit si fac bani. Numai romanii sunt cei oropsiti si care trag din cauza asta.
Afara nu e chiar asa coruptie, au mai tinut si ei cu dintii de o companie, de o fabrica, de pamant, de fabrici de otel, de etc etc. La noi, s-a vandut tot. Daca cacatii aia de la putere, nu fac nimic, o sa fie gap-ul asta intre alte tari si Romania, mereu. Desigur ca cresc salariile, dar foarte incet, si direct proportional cu celelalte tari, deci prapastia intre nivelul nostru de viata si cel al nemtilor spre exemplu, va fi mereu.
Nu are de ce să-ți para rău ca te-ai născut pe teritoriul Romania creat de Dumnezeu cel iubitor si drept. Era rău daca te nășteai pe Marte.
Fii bărbat si tare si curajos in continuare rezistând sistemului. Meriti felicitări ca nu emigrezi. Ești un exemplu de curaj si tărie. Cu Dumnezeu vei învinge.
"Nu are de ce să-ți para rău ca te-ai născut pe teritoriul Romania creat de Dumnezeu cel iubitor si drept. Era rău daca te nășteai pe Marte" Tu ai impresia ca eu m-am nascut azi dimineeata in jurul orei 6:00 si ca nu stiu cu ce se mananca viata in RO. In ziua de azi numai roman sa nu fi pentru ca in RO nu te poti bucura de absolut nimic. Sti ce au spus romanii din diaspora "oamenii in Romania nu isi traiesc viata ei doar incearca sa isi traiasca viata."
"de ce să-ți para rău ca te-ai născut pe teritoriul Romania creat de Dumnezeu cel iubitor si drept." Pe multi i-am auzit spunand ca Romania e gradina Maici Domnului, oare de ce? oare pentru ca aici lumea a ramas ca in evul mediu s-au pentru descoperirile facute pe treitoriul RO bijuterii, arme, artefacte, morminte, bogatiile tarii etc. Iar treaba cu emigratul in alte parti, ce te face sa crezi ca in momentul in care strang ceva bani indeajuns sa pot pleca definitiv de aici, pentru ca locul asta e exact ca un iad pe pamant. Spune-mi vezi tu oameni fericiti in RO caci eu nu vad deloc, tot ce vad sunt oameni tristi care nu au o paine acasa s-au care au suferit de-a lungul vietii cat pentru 10 insi, pierderea celord dragi noua, familii distruse, copii lasati singuri acasa, datorii la banca etc. Asa ca te intreb tu esti fericit in momentul de fata esti multumit de conditia ta, pentru ca eu nu. Lumea in care traim e prost conceputa si nu ma refer la RO ma reger la toata planeta.
Sunt fericit in Romania nu pentru ca nu am parte si eu de suferinte. Depinde cum privim suferintele. Daca privim suferintele din perspectiva Lui Dumnezeu suntem fericiti. Teritoriul din Romania e ca un rai.
In localitatea in care am crescut ani la rand nu am fost prea constient de frumusetea zonei in care m-am nascut. Si asta pentru ca pana atunci ma concentrasem mai mult la raul din oameni si la problemele mele. In aprilie 2017 dupa alti ani de suferinta ma cuprinsese oarecum iarasi regrete nostalgii nesperanta dar aceasta stare era o perceptie uzata si deformata despre realitate si am hotarat sa ma apuc de scris si sa compar stiintific tot ce stiam pentru a gasi sensul vietii si adevarul. Din aprilie 2017 pana in prezent problemele vietii au continuat sa apara insa am ajuns sa le privesc altfel. Cu cativa ani in urma ma gandeam ca voi muri in acest an. Au fost momente cand moartea a trecut pe langa mine. Cand am reusit sa privesc mai profund moartea din punctul de vedere al Lui Dumnezeu de atunci ma simt mai puternic. Si asta s-a intamplat in acesti ultimi doi ani.
Adevarul este ca sistemul lui Satan este pe intreg pamantul cum bine ti-ai dat si tu seama. Bunastarea din vest e urmarea sutelor de ani de subjugare a oamenilor din est sub imperiul germano-austro-ungar, a oamenilor din colonii de catre francezi, spanioli, englezi, americani. In ultima suta de ani acestia au gasit metodele prin care sa subjuge aceleasi popoare sub pretextul democratiei libertatii si pacii in cadrul unei Uniuni Europene formale si a unei aliante formale cu SUA. Alianta cu URSS a fost la fel o alianta formala in detrimentul romanilor. Cei care emigreaza in vest de fapt se aliaza sau devin sclavii urmasilor celor care cu secole in urma au beneficiat de asuprirea altor popoare asuprite de ei. Daca cunosti putina istorie ai intelege foarte bine ce vreau sa spun.
Cine nu-L gaseste pe Dumnezeu pana la sfarsitul vietii lui din prima viata atunci a trait degeaba si a doua viata nu o va mai avea si va muri vesnic.
Am citit si cunosc istorie stiu ca cei din Vest au facut ce au facut dar adevarul e ca lumea se duce de rapa Occidentul urmat de Romania asta de cacao si sa stii ca RO e singura tara din europa care mai e crestina bine ca si in alte parti mai sunt dar putini, la noi e prea exagerat. Si sensul vietii crede-ma ca toti il cautam dar putini il gasesc. "Teritoriul din Romania e ca un rai." da tara e frumoasa pacat ca e locuita pricepi sunt sigur ca ai fost umilit de atatea ori in RO si inca mai esti deci ce sa mai tot vorbim, ori cum am stat si m-am gandit si sa stii ca ori in Romania ori in Occidnet acelasi rahat este mai pe scurt viata e de rahat, pacat ca putini stiu sa o traiasca cum trebuie. Eu unul nu sunt fericit de loc ma simt trist, slab, murdar, sarac cesamai romanul nu are noroc.
Vesticii si-au pierdut in mare parte credinta in Dumnezeu pentru a ignora murdariile pe care ei le fac si le-au facut secole la rand. Merkel i-a primit pe sirieni pentru a atenua vinovatia Germaniei cu Hitler din al doilea razboi mondial sau pentru a peteci haina de miel a lupului din Germania. La fel fac si americanii care au fost primii cu englezii care au venit cu ideea hainei de miel in care este imbracata organizatia ONU urmasa Ligii Natiunilor. Si mai nou la fel fac si rusii. Rusii au facut un ajutor umanitar in regiunile ocupate de rebelii prorusi din Ucraina, a facut un ajutor umanitar in Siria cu pretul multor rachete trimise de ei pe teritoriul Siriei.
Probabil ai remarcat cuvantul "stiintific" pe care l-am pomenit si nu intamplator. Dumnezeu se cauta in mod stiintific. Credinta in Dumnezeu e stiintifica. E nevoie de efort intelectual si nu este un efort pentru a crede. Credinta apare in urma unei cercetari stiintifice a realitatii inconjuratoare.
Si tu ii crezi pe romanii care s-au aliat ca sclavi cu talharii mari si rafinati din vest? Daca nu erau talhari ii ajutau pe romani sa-si faca propriile lor fabrici in Romania. La daramat fabrici in Romania cu mana de roman s-au priceput. Accesarea fondurilor europene se face in interesul lor uneori indirect. Sunt niste banditi care pentru mana de lucru ieftina s-ar duce si in cea mai saraca tara din lume. Nemtii concediati in tara lor s-au apucat si ei de facut afaceri cu mana ieftina peste hotare in tarile mai sarace. Ce mare desteptaciune si stiinta e la un om bogat din vest cand el cauta sa se imbogateasca pe spinarea altora care nu au bani sa inceapa o afacere profitabila? Daca erau atat de destepti si de drepti si de binevoitori precum ei pretind nu aveau nevoie de mana de lucru ieftina in tarile sarace si nu aveau nevoie sa importe mana de lucru ieftina din Siria.
Compara tu preturiile din 2019 cu cele din 2016 si spune-mi daca este o schimbare, culmea e tot mai rau, viata e tot mai scumpa aici, multumestele la astia din guvern.
Daca te referi la schimbare in rau: stai linistit ca o sa urmeze. PSD=ciuma rosie
Iohanis este un presedinte educat/OK pentru Romania (e neamt pana la urma) Pe cand partidul luiNL era la guvernare s-au inregistrat progrese in economia tarii,
Dar din cauza taranimii care a fost fraierita (cumparata) de psd, si din cauza majoritatii cetateniilor care erau prea comozi/indiferenti pentru a se prezenta la vot s-a ajuns la o asemenea "nenorocire"
AlexDorinel întreabă:
MadaAwwr întreabă: