| BeatriceBia01 a întrebat:

Am nevoie de ajutor.
De 3 săptămâni tot încerc sa o conving pe mama mea sa îmi cumpere ceva *ideea este ca e puțin cam scump(dar nu exagerat de scump) dar lucrul respectiv nu merita atât.*
Și prima data a zis ca îmi cumpără.
După,intr-o zi,am intrebat-o : "când îmi cumperi ce mi-ai promis? "
Ea:"nu am bani acum!"
După...m-am gândit sa îl întreb pe tata dacă îmi dă bani,știind ca el își permite.Dar mi-a spus ca nu merit.
Și îmi doresc foarte mult lucrul respectiv,dar nu pot sa mai aștept pana la ziua mea,pentru ca este în luna august,și pana atunci vreau acel ceva.
Și ideea este ca eu am ceva asemănător cu acel lucru, doar ca lucrul ăla (care mi-l doresc )este mult mai performant.Și pot strânge și eu bani, dar vi-am zis ca vreau lucrul respectiv cât mai repede posibil.
Ce pot sa fac?

3 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Poti sa incetezi sa mai fii un copil razgaiat si sa intelegi ca banii se fac greu si nu toata lumea are suficienti pentru a le face toate mofturile copiilor.

Parintii inteleg mult mai bine decat tine care sunt prioritatile. Mai intai trebuie sa cumpere mancare, sa plateasca facturi, chirii, rate, rechizite, intretinere si restul lucrurilor absolut necesare despre care tu nu stii nimic.

Faptul ca tu iti doresti un telefon mai performant (sau mai stiu eu ce alta prostie) nu este in niciun fel o prioritate.

Nu ai decat sa astepti, sa strangi bani, si sa le dovedesti parintilor ca intr-adevar meriti acel lucru.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

big grin strange bani, vrei iphone, presupn, nu?

| BeautifulSunflower a răspuns:

Asteapta sa fie reduceri, urmareste pe site-uri gen flanco, altex, eMAG, etc. aboneaza te ca sa primesti pe e-mail ofertele. Si cand e reducere vorbeste cu parintii tai si fa sa para ca si cum ar fi venit dumnezeu pe pamant odata cu reducerea aia. Eu acum doi ani, de black friday, am facut o criza ca voiam laptop de 18 mil. Acum, nu stiu cati ani ai tu, eu aveam 11, probabil de asta a mers, si eram/sunt olimpica nationala, dar chestia e ca nici parintii mei nu aveau bani ca ne cumparasem masina de 4.000 de euro., dar tot l au luat. In afara de urmarirea reducerilor, nu stiu ce sfat sa iti dau.