Calculatorului nu-i pasa ca liceul tau a fost optiunea 2 sau 1. El ia prima ta optiune, vede ca ai media prea mica si trece mai departe la a doua optiune. Daca acolo ai media destul de mare sa intri se opreste si te repartizeaza. De asta trebuie sa pui intotdeauna liceele/specializarile in ordinea preferintelor si sa pui cat mai multe optiuni. De exemplu, eu am intrat la facultatea de limbi straine la a doua optiune. Am pus japoneza, franceza, portugheza, rusa... o insiruire de genul asta, aveam 6 optiuni. La japoneza s-a intrat cu note foarte mari si atunci eu am intrat la franceza. Nu a contat ca pusesem franceza a doua optiune atata vreme cat media a fost suficienta. Acelasi sistem e si la liceu, insa cu vreo 200 de optiuni. :) Si trebuie sa pui optiunile exact cum vrei. Fiindca daca eu puneam rusa inaintea francezei intram la rusa, desi as fi avut medie pentru franceza.
Daca vrei sa-ti faci o estimare a liceelor la care ai putea sa intri, foloseste aplicatia de simulare a completarii fisei de inscriere: http://www.admitereliceu.ro/fisa-inscriere-liceu.
Atunci intri la liceu z - daca nu intri la prima varianta intri la a 2 a daca nu intri la a 2 a intri la a 3 a si tot asa...
Daca cei care au pus liceul y prima optiune, au media mai mare decat tine, nu intri la liceul respectiv.
Intri la liceul y daca zici ca ai media mai mare decat cea a ultimului admis. Pentru ca admiterea se face in ordine descrescatoare. Deci daca ai media mai mare, clar esti in fata lui. Sper sa intelegi ce vreau sa zic.
De exemplu: la liceul y sunt 30 de locuri. Daca sunt 30 de elevi care au pus la optiunea1 liceul y, iar eu am pus liceul y la a doua optiune atunci nu intru?
Emanuela347 întreabă: