Nu,nu m-as indeparta de persoana respectiva.
I-as explica de mai multe ori pe un ton cat mai calm ca nu se duce intr-o directie buna.
Oricum la un moment dat o sa izbeasca de problemele vietii si automat o sa aiba o abordare mai realista asupra vietii.
Daca are sufletul bun nu are sens sa te indepartezi de el.
In primul rand el a gresit ca si-a comunicat planurile celorlalti. Eu am o vorba: "Nu dezvalui nimanui, niciodata, salariul, viata personala si urmatorul pas!" Cazul prezentat de tine este dovada vie. Nu trebuiesc comunicate, deoarece ceilalti te pot descuraja, te pot desconsiderea si lua in ras. Foarte bine ca are aspiratii inalte, lasa-l sa viseze, vedem dupa daca le va realiza sau nu. Daca are abilitatile necesare, inteligenta si intelepciune, o va face, timpul va dovedi asta.
Well, fără să-l cunosc pot doar să presupun. Ori e vorba de tulburarea de personalitatea narcisistă(aș lua și asta foarte mult în considerare) ori e vorba de o persoană extrem de pierdută în viață, frustrată, etc.
În cazul în care e a doua variantă, ar avea sens, somehow. Fiindcă unele persoane sunt atât de pierdute și de frustrate de nerealizările lor, încât simt nevoia constantă de a se justifica și de-a crea acel univers fals în fața persoanelor, ca și o constantă reconfortantă, pentru a se distrage de la fail-ul pe care-l simt ei, de fapt.
Nimeni, dar nimeni care e echilibrat mental și pe drumul de a fi succesfull și focusat pe asta, n-o să vorbească obsesiv despre planurile proprii, aspirații and so on.
Dacă ar trebui să te îndepărtezi? Depinde.
Ar trebui să te îndepărtezi de oricine îți oferă un vibe aiurea de fiecare dată când vorbiți, indiferent dacă e virtual sau nu. Cred totuși că trebuie să-i comunici lucrurile astea. Dacă nu se schimbă nimic, vezi ce vibe ai în continuare. Dacă tot e negativ, da. De multe ori cu persoanele de genu nu ajungi să ai oricum o prietenie de lungă durată. Dacă el nu vede lucrurile așa cum le percepem noi, ceilalți, din exterior, nu va merge la psiholog, fiindcă e prea ocupat să trăiască în mica lui lume și să se gândească la planuri mărețe fără ca măcar să le înceapă, pentru a observa că de fapt, e o problemă reală.
Dacă crezi că e prima variantă, run. La modul cel mai serios, run.
nyoentox2002 întreabă: