| Sara2 a întrebat:

Am o mare problema si va cer ajutorul, dintotdeauna parintii mi-au controlat viata am facut mereu ca ei niciodata nu am trecut peste cuvantul lor si mereu imi faceau scandaluri cum sa ma imbrac cum sa ma coafez cum sa ies pe strada cu cine sa umblu si cu cine nu si de 2 saptamana incoace am inceput sa ma impun, am scandaluri peste scandaluri cu ei nu stiu ce sa fac ca nu mai suport situatia mi-a pus capac ca in seara asta mi-au luat chieia sa nu ies din casa (am 22 ani)

14 răspunsuri:
| cata008 a răspuns:

Si la 22 de ani parintii iti mai spun ce sa faci? Zile ca ai 22 de ani si esti destul de mare sa-ti alegi prietenii, cu ce sa te imbraci. E viata ta nu a lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doamne, situatia ta mi se pare dusa la limita extrema. eu ti-as recomanda (avand in vedere faptul ca a te impune in fata lor nu a functionat) sa te "aliezi" cu o ruda apropiata, care sa te inteleaga si care sa te ajute prin a le deschide mintea parintilor tai. sau daca esti curajoasa, eu iti propun sa iti iei viata in propriile maini si sa te muti singura. pana la 22 de ani ar fi trebuit sa o fi facut deja... dar tu stii mai bine cum sta treaba, nu te judec.

| theodoraafi a răspuns:

E foarte bine ca te impui. adica ai 22 de ani. de ce iti mai contoleaza viata, cred ca esti in totala masura sa faci si singura alegerile. spune-le ca esti mare. sa nu se mai comporte cu tine ca si cum ai avea 5 anisori. pentru ca nu ai 5 ai 22. nu ii inteleg pe parinti asteastraight face

| angella1972 a răspuns:

Alinutza, eu ti-as recomanda sa zici ca ei si sa faci ca tine. poti sa te-mbraci frumos cand pleci de-acasa, dar ia-ti in geanta si tinuta preferata si schimba-te la o prietena.adu-ti acasa o prietena care sa fie pe placul lor, arata-le ce bine va intelegeti, si fa-o complicea ta pentru plecarile de acasa.vei evita astfel sa-i enervezi pe ei, sa te enervezi tu, dar ai grija totusi sa nu te abati de la calea cea dreapta.la 22 de ani cred ca stii unde sunt limitele.succes

| IQOnly a răspuns:

La 22 de ani? Sa fim seriosi! Sunt parinti mult prea protectivi! NU DE GEABA se foloseste cuvantul major/majora! Spune-le ca esti majora, inca esti fica lor dar trebuie sa te mai lase si pe tine putin libera!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai fata. calul bun din grajd se vinde.nu te poti lasa incalecata de totri armasarii si sa spui ca esti de rasa. daca te-a prins varsta de 22 de ani, inseamna ca esti virgina. daca nu esti? la asemenea restrictii, cum ai reusit? analizeaza si tu si vezi cine are dreptate ca nu e greu. tu cauti numai dreptatea ta.si e usor. da punete in locul lor avand in vedere conditiile pe care noi de pe TPU nu le cunoastem.si vezi cum e mai bine? ca ei? sau ca tine?

| Cryssy a răspuns:

Dumezeule mare! :O... La 22 de ani ai dreptul sa faci de vrei cu viata ta. Si sunt sigura ca stii ceea ce este bine si ceea ce nu este bine pentru tine. Deci asta e imposibil. ce ne-ai povestit... Sincer imi pare foarte rau ca unii parintii incearca sa le controleze viata copiilor lor dupa bunul lor plac. Nu stiu mi se pare ceva iesit din comun ca la 22 de ani sa iti controleze viata si sa ajunga si la a te inchide in casa. Imi pare rau. Ai grija de tine!

| cappodonna a răspuns:

La varsta asta? eu m-am maritat de la 18 big grin. Ideaa e ca tu inca te simti copil de aia parca ati e frica sa iesi din cuvantul lor. Ce e de facut... e clar ca ei niciodata nu vor intelege ca tu deja esti femeie si nu mai esti fetita. I-ati viata in maini, gandeste-te ca atata timp cat vei sta sub acoperisul lor-ei fac regulile.Casatoria nu ar fi o solutie pentru a scapa de probleme sau, depinde; eu mi-am gasit printul pe cal alb care m-a eliberat de jugul "parinti". La varsta ta cred ca ai un servici si daca da, pregateste-te psihic sa ati iei zborul din colivie, mutate cu chirie, incepe sa traiesti pentru tine. Elibereazate...

| Gregory a răspuns:

Bună! Roagă-te la Bunul nostru Dumnezeu şi du-te la Sfânta Biserică! Cu voia Lui toate se rezolvă. happy

| sandulache a răspuns:

Draga alinuta deja e oar sa te pui pe picioare tale e timpul sa iti cauti chirie, ca parinti sunt painti dar mai bine singura decat cu sacndaluri si isi vor da seam singuri unde au gresit, ca toti gresim asta e adevaru, lasi pe o putin vreme si du-te singura in chirie si stai singura si inbracate cum vrei ca asa ai o viata naspa sa zic, de parca ai fi in puscarie, mai bien paleaca si nu mai suferi de geaba sfatul meu, si eu am plecat de acasa cand aveam 18 ani ca nu mai ma intelegeam cu tata de loc si am venit in italia la niste preteni si acum ma simt foarte biene, si nu pot sa zic ca m-am inpacat cu el dupa un an si i-am adus langa mine, si acum merge treaba perfect, lasa-i si du-te singurica si fa-ti tineretea, bafat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa-i intelegi si ei te vor intelege.Fi sincera cu ei dar si cu tine si intr-o zi le vei multumi intr-un mod special.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ameninta-i cu ceva (iau pastile, plec in chirie)...singurul mod de a scapa din lesa. fa-o treptat si lasa-i sa inteleaga ca e de rau daca nu se dau dupa tine.bafta!

| marioas a răspuns:

NU TE MAI IMPUNE, SUNT PARINTI SI SE TEM PENTRU TINE. Incepe usor" pas cu pas" :azi mamicuta te iubesc mult, maine : tata sa stii ca ai dreptae..., nu ar trebui sa ma rujesc atata..., ai sa vezi ca se schimba lucrurile. Trebuie sa ai rabdare in 2 saptamani nu poti sa rezolvi ceva ce ei se chinuie sa-ti explice de cand aveai 10 anisori! FETITA MEA ARE 8 ANI SI MA CHINUI SA O FAC SA SE POARTE NORMAL! Vrea sa se rujeze, nu-i mai place sa poarte un rand de haine douazile la rand si multe altele. NU TE GRABI! Viata pentru tine abia acum incepe. Ai sa vezi ca sunt fete la anii tai care sunt satule sa se faca frumoase pentru altii care le doresc numai pentru o noapte! Am multe sa-ti spun dar poate te plictisesc, fa un rezumat din toate raspunsurile si ai sa ajungi la o concluzie.

| diana_2054 a răspuns:

Eu una nu pot sa mi imaginez ca ar fi asa de ciudati parintii tai. Poate tu vrei sa iesi zilnic si sa pierzi noptile prea des etc si d 'aia ei incearca sa te controleze. Daca totusi sunt ei asa mai cu idei invechite si tu deja ai 22 de ani nu pot decat sa te sfatuiesc sa " te rupi " putin de ei si sa fii independenta, astfel incat sa le arati ca poti sa duci o viata normala si fara ca ei sa te controleze. Incearca sa vezi ce-si doresc ei de la tine, apoi sa te gandesti ce ti doresti tu la varsta asta si sa iei o decizie favorabila atat pentru tine cat si pentru ei. Mult succes!