| RAY a întrebat:

Am o memorie de elefant in sensul ca imi amintesc perfect de cine si-a batut joc de mine,desi as vrea sa il iert, sa il uit nu pot, ati patit si voi asa ceva?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ar fi o dovada de naivitate maxima, sa uiti persoanele care ti-au facut rau.
Nici eu nu uit, le trec pe lista, si le atac foarte urat, de cate ori am ocazia/cheful necesar. Asta in timp ce sunt foarte amabil cu restul oamenilor, chiar si straini.

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Da fosta de atunci au trecut 12 ani si tot n-am uitat-o, mama ei de rapandula ieftina laughing

| RAY explică (pentru mgtow):

Esti online?

| mgtow a răspuns (pentru RAY):

Acum

| StrongHeart a răspuns:

Da,dar cu cat acorzi mai multa atentie la treaba aia, omu ala, fapta aia, gandul ala, orice ar fi cu atat mai mult iti faci rau tie.
Si eu ma gandesc cateodata la anumite lucruri, persoane care-mi-au facut mult mult rau si imi pierd mintile.Ma gandesc, cum ar fi fost daca in momentul cand cineva si-a batut joc de mine sa-l fi pleznit sau sa-i fi intors raul, sa simta ce am simtit eu.
Am invatat ca trebuie sa fiu mai iertator cand am vazut ca si eu fac acelasi lucru.Si eu spun lucruri care nu ar trebui spuse, si eu gresesc, dar o fac inconstient in mare parte. Dupa cand ma gandesc la o chestie din trecut, sunt la modu"despre ce naiba eram asa de suparat? ce era cu mine? ce era cu oamenii din jurul meu? E momentul ala de agonie cand ti se pare ca totul e impotriva ta si dupa cand te uiti inapoi poate razi sau ti se pare ceva atat de banal si nesemnificativ incat nu ar trebui sa-i dai importanta.
Daca e vorba de sexul opus, e de 10 ori mai mare gravitatea problemei, ne afecteaza mai mult.
Daca vad o persoana care-mi-a facut rau, trebuie sa fac cumva sa dau de el/ea si sa ii spun ce simt daca e genu de persoana cu care pot sa discut.Sa ii spun, mai tii minte cand ai zis chestia aia, despre ce a fost vorba acolo? Si sa ii spun, tu mi-ai gresit aici si mult timp te-am urat pentru treaba aia, dar vreau decat sa lamurim despre ce a fost toata cearta sau ce o fi si sa merg mai departe.
Nu poti sa tii ura in tine mult timp, o sa o iei tu razna.Iti spun ca asa am facut mult timp, si pe buna dreptate, dar la final trebuie sa lasam lucrurile cum sunt, sa le acceptam si sa mergem mai departe.

| MademoiselleCosmina a răspuns:

Nu patesc, fiindca ii iert ca sa fiu impacata.

| epurasu a răspuns:

Daca pe cei rai nu-i uiti - dar pe cei care ti-au facut numai bine de ei nu iti mai reamintesti? happy

| danaieladaniela a răspuns:

Da ampatit asta cu un fost coleg...

| Delcatty a răspuns:

Da, am patit. Sunt o persoana ingaduitoare, dar si cand se intampla, nu uit cu anii.
Depinde de caz. Intreaba-te, merita sa tii ranchiuna? Daca da, gandeste-te ca asta este, ca faptul e comis, ca cel mai bun lucru pe care il poti face si cea mai mare lovitura pe care o poti oferi este sa nu il/o lasi sa te mai afecteze. Acest lucru denota tarie de caracter. Daca ramai blocat in trecut, nu mai vezi oportunitatile si frumusetile prezentului. Tine minte, invata ceva din ce s-a intamplat, dar nu uita ca viata merge inainte.
Exista si cazul in care chiar nu merita sa stai suparat pe acea persoana, dat fiind ca nu a fost sa fie altceva mai bun. In cazul asta poti spune doar "soarta!" si, din nou, sa mergi mai departe.
Unii oameni primesc mai mult decat merita. Asta e viata. Altii mai putin. Tot ce poti face e sa fii un om cat mai competent in ceea ce faci si sa iti respecti apropiatii care merita respectati. Fii un om bun, mai simplu zis.
Si, sa nu uit, timpul va mai ameliora ranile.

| Treachery a răspuns:

Da, si retin orice cuvant imi spune. De obicei ne amintim mai bine evenimentele neplacute.