anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema care nu stiu daca e normala si cum sa o rezolv. Vreau sa ma angajez sa imi iau si eu un loc de munca intr-o firma fabrica etc doar ca am o problema nu pot sa vorbesc cu angajatorul.Stiu ce vreau sa ii spun stiu petru ce ma duc dar cand e sa vorbesc petru ce si cum ma rusinez sau chiar nu merg deloc mie foarte greu sa vorbesc cu oameni care nu sunt de teapa mea si mai ales mai in varsta.E putin aiurea dar daca merg singura nu pot sa imi rezolv nici o problema trebuie sa merg cu cineva sau sa vorbeasca cineva petru mine dinainte.Ce pot sa fac in privinta asta?

2 răspunsuri:
| aliceinchains a răspuns:

E normal, ești introvertită și timidă. Și eu sunt așa, dar problema asta se "vindecă" chiar prin vorbit... n-o să fie ușor, dar o să fie mai bine decât acum.
Uneori ești nevoită să o faci, să vorbești cu persoane necunoscute, pe stradă, pentru un job, cu noi colegi... de asta te vei tot lovi. Și uneori chiar nu ai nici o altă alternativă, deci trebuie să o faci până la urmă.
Pentru interviu, formează-ți în minte un discurs, fii sinceră, zâmbește... Angajatorul nu e acolo să te pună în dificultate, nu are o plăcere sadică să facă asta. Te întreabă câteva chestii, câteva minute.
Încearcă să fii deschisă și gândește-te înainte ce i-ai putea spune sau ce întrebări crezi că ar pune. Mult succes!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Consulta un psiholog