| nyoentox2002 a întrebat:

Am o problemă cu tatăl meu nu foarte mare, am 21 ani și în fiecare duminică mă obligă să mă duc la biserică și dacă nu mă duc face panaramă,mă face in toate felurile,și mereu in fiecare Duminica trebuie să găsesc cate o scuză, la Catolici sunt 4 slujbe de cate o oră, 3 slujbe dimineața și una seara!
Eu nu mă duc la ora care merg și ei! Ei se duc dimineața și îmi zice tata:Când te duci la biserica la care,zic eu diseara și când se face ora aproape 6, zice tata sa merg,ies din casă și mă duc și frec menta prin oraș, și e enervant că în fiecare Duminică trebuie sa ies din casă și eu nu mai vreau sa ies da vad toți proștii din oraș!
Eu de vreo 3 ani sunt ateu și nu mai cred în Dumnezeu,Urăsc preoții, urăsc tot ce tine de religie!
Și urăsc că și mama și tata îmi țin predici despre Dumnezeu că și așa suntem vai de capul nostru? dar ce treabă are Dumnezeu?
Eu cred doar in propriile mele forțe și atât!
M-am săturat să aud Dumnezeu în sus Dumnezeu în jos!
Ce pot face în privința asta?

19 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai nu te duci la biserica si gata. Nu poate forta nimeninsa devi crestin. Crestinismul este o alegere. Eu incerc sa fiu crestin, dar este o alegere personala, nu ma fortat nimeni.

| nyoentox2002 explică (pentru anonim_4396):

Pai eu nu am chef să ies din casă, că nu m-ar deranja să îl mint toată viața! Eu prefer sa fiu un Ateu sincer decât un credincios fals, dar sunt fals în fata lui tata că ar reacționa urat tare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă niște preoți (care se autointitulează creștini dar de fapt nu sunt) te au facut sa nu crezi în Dumnezeu, faci o mare greșeală. Din cauza unor oameni care nu fac ceea ce ar trebui sa facă, sa nu crezi în Creatorul tău? Trebuie sa fii conștient ca exista doar 2 cai pe lume asta: ori cu Dumnezeu, ori fără El și la final, după moarte, vei merge unde va fi cazul. Poate nu ti place religia în care ai crescut, poate nu îți place cum te streseaza părinții, poate nu îți plac preoții, dar asta nu înseamnă că trebuie să Îl dai pe Domnul la o parte și sa spui ca preferi sa fii ateu. Mai bine te ai mai gândi la asta

Sunt ateu și punct,ce câștig eu daca cred in Dumnezeu, mă voi îmbogăți, mă vor placea toate fetele?
Nu, normal că nu, eu nu cred in zei!

| anonim_4396 a răspuns (pentru nyoentox2002):

Ce câștigi dacă crezi în Dumnezeu? TOTUL. Cu Dumnezeu ai totul: bucurie, pace, nădejde, dar, mai presus de toate, ești mântuit și vei ajunge în rai. Știind ca Dumnezeu e Tatăl tău nu îți este frica de nimic: orice ar veni pe pământul asta (război, foamete, boală, cutremur etc.) știi ca Dumnezeu îți poarta de grija și ca nu te va lăsa singur. Chiar în greutățile tale de zi cu zi, pe care le ai ca om, El va veghea asupra ta și te va ajuta. Tu crezi ca totul se rezuma la a te plăcea niște fete? Aceste plăceri vor trece, dar la sfârșit vei fi tras la răspundere pentru ce ai facut. Crezi ca e mai bine sa fii copilul lui Dumnezeu și sa ai totul sau sa te placa niște fete care apoi te vor lăsa pentru altul? Imaginează ti ca ajungi într o situație foarte, foarte grea și nu mai ai unde sa locuiești și nici ce sa mănânci. Cine te va ajuta sa nu mori de foame pe strada? Fetele care "te plac" sau Dumnezeu? Au fost atâtea cazuri de oameni care nu aveau ce sa mănânce și s au rugat și Dumnezeu le-a dat hrană. Lumea asta va trece, nimeni din lume nu cred ca te iubește ca Dumnezeu, nimeni nu te cunoaște pe deplin, nimeni nu îți vrea binele întotdeauna, nimeni nu te înțelege pe deplin... Dacă Îl ai pe Dumnezeu ai totul, dar dacă nu Îl ai, nu ai nimic. Cu ce ai venit tu pe lumea asta când te ai născut? Cu nimic. Asa vei și muri: nu vei lua nimic cu tine.

Rai și Iad nu exista,Raiul și Iadul sunt aici pe pământ?

"Cine te va ajuta sa nu mori de foame pe strada? Fetele care "te plac" sau Dumnezeu? Au fost atâtea cazuri de oameni care nu aveau ce sa mănânce și s au rugat și Dumnezeu le-a dat hrană"
Astea sunt niste povesti pe care le auzi nu știu de unde și tu chiar crezi?
Du-te tu la magazin și zii că platești cu Dumnezeu,te zboară pe ușă de urgență!
Tu depui eforturi că să aduci o pâine pe masă,tu muncești,tu îți pierzi timpul pentru niste bani de rahat, care de abia dacă îți ajung pentru chirie, mâncare și utilități! Și pentru o bucată de pâine stai sa pupi șefii in c*r sa fii umilit in fiecare zi, in cazul meu nu mai este așa că lucrez la glovo, lucrez individual și nu am șefi!
Este o preot Calistrat daca îl știi? una mare ipocrit, cică a zis că dacă te casătoresti trebuie să dai 10% din banii de nuntă la biserica, nu pe ajung 300-400 lei cat dai să te căsătorești!
In ziua de azi bani reprezintă puterea, daca ai bani și ai un statut nimeni nu te mai privește de sus

Raiul și iadul nu, nu sunt aici pe pământ. Ca exista suferințe și bucurii aici, da, e adevărat, dar rai și iad pe pământ... Serios?
"Du-te tu la magazin și zii că platești cu Dumnezeu, te zboară pe ușă de urgență!" - Nu asa lucrează Dumnezeu. Nu te va trimite la magazin sa spui ca plătești cu Dumnezeu. Adică nu e nevoie sa exagerăm. Cunosc cazuri reale de astfel de întâmplări și minuni mai mari decât astea, dacă vrei, pot sa le și spun.
" Tu depui eforturi că să aduci o pâine pe masă, tu muncești, tu îți pierzi timpul pentru niste bani de rahat, care de abia dacă îți ajung pentru chirie, mâncare și utilități! Și pentru o bucată de pâine stai sa pupi șefii in c*r sa fii umilit in fiecare zi, in cazul meu nu mai este așa că lucrez la glovo, lucrez individual și nu am șefi! " - Ce legătură are asta cu Dumnezeu?
" Este o preot Calistrat daca îl știi? una mare ipocrit, cică a zis că dacă te casătoresti trebuie să dai 10% din banii de nuntă la biserica, nu pe ajung 300-400 lei cat dai să te căsătorești! " - Am auzit de el. Nu mi se pare normal. Plătești ca să te căsătorești? Ce ai primit de la Dumnezeu pe gratis, de ce sa dai pe bani? Ortodoxia se transforma în afacere, din câte se pare. Plătești sa faci un botez, o nunta, o pomana, o înmormântare, lumânări, icoane, cruci trebuiesc luate de la biserica ca să fie "sfinte"... Pana unde se poate ajunge... La mine nu exista asa ceva. Dar, după cum probabil știi, depinde de religie.

Religia mea e catolică cum ar veni,și mie se pare mult mai nașpa decât religia ortodoxă și mult mai toxică, la ortodocși se duc mai mult boșorogi la biserica, la Catolici vin și tineri! mulți părinți îi obligă pe copii sa se duca la biserică, și pe mine mă obligă, face panaramă! Dar eu mă duc prin parc sau altundeva și îi zic că am fost!
Apropo tu te-ai gândit că poate daca o sa mori nu o să se mai întâmple nimic după moarte?

Dacă la catolici se duc și tineri, care e problema? Adică nu trebuie sa fii bătrân ca să îl cauți pe Dumnezeu.
Iar faza cu obligatul... Nu e bine și nici corect sa îți obligi copiii sa meargă la biserica. Cât sunt mici, fac ce zic părinții, dar când cresc e alegerea lor dacă vor sa Îl urmeze pe Dumnezeu sau nu. Asa mi se pare cel mai corect. Aici e vina părinților, nu vina catolicilor sau a credincioșilor per general.
"Apropo tu te-ai gândit că poate daca o sa mori nu o să se mai întâmple nimic după moarte?" - Sincer, nici nu știu. Adică eu stiu sigur ca după moarte vom merge în rai sau în iad, nu as avea de ce sa ma îndoiesc de asta. Citind Biblia am ajuns sa cunosc acest lucru, dar nu numai. Sunt atâtea persoane care au fost în moarte clinica și care, în acel timp, au fost în rai sau în iad și când s au întors în trup au povestit oamenilor ceea ce le-a arătat Dumnezeu. Nu cred ca ei mint, adică chiar toți oamenii din toate țările în care trăiesc și din toate timpurile sa se fi vorbit și sa spună toți aceeași minciuna? Adică descrierile lor se potrivesc bine și nu au cum sa minta toți. Adică mulți dintre ei (poate chiar majoritatea) sunt credincioși și nu mint. Și care ar fi rostul sa mintă? Pe cine ajută?

Astea care zici că au avut moarte clinică și l-au văzut pe Dumnezeu, sigur a fost un vis, adică subconștientul tău îți provoacă niste chestii

Și toți au vise la fel? Adică, cum se face că toti "visează" raiul și iadul la fel? (sau aprox. la fel)

| nyoentox2002 explică:

Pai cu arme de autoapărare legale, nu cu pistoale cu gloanțe, dau cum îți imaginezi tu, mă gândeam la un electroșoc ori un spray cu piper de vine unul să mă atace, că dacă nu știu să bat macar sa nu îmi iau bătaie

Eu cred că doar îți bați joc de noi...
Normal că dacă înjuri oamenii vor să te bată.

Pai nu ii înjur fără motiv

| nyoentox2002 explică:

Și în primul rând de ce să îl ascult, m in legătură cu Dumnezeu dacă eu nu cred in el și sunt Ateu? Da știi că preoții sunt cele mai mari jeguri

| EestiSodalane a răspuns:

Ateii be like: "Eu cred în proprile mele forțe"

Fratele meu, nu poți ridica nici 15 kg

| nyoentox2002 explică (pentru EestiSodalane):

15 kg e usor, am am carat rucsacul de la glovo vreo 30kg in spate

| pufulescu0o a răspuns:

Esti chiar nesimtit!

| ÎmiPlacDihorii a răspuns:

Să îți faci rost de banii tăi şi să te muți