| gvrab98 a întrebat:

Am o problema. Doresc sa plec in curand intr-o vacanta de 1 saptamana, impreuna cu niste prieteni, toti oameni ok. Vacanta e deja platita, admninistrativ totul e gata.
Problema este ca stau cu parintii si am o mama foarte stricta, care de fiecare data cand mentionez ca plec in vacanta, reactioneaza violent, cu certuri si amenintari ca "lasa ca vezi tu", "nu pleci niciunde", "iti arat eu". Nu mi-a spus niciodata motivul pentru care reactioneaza asa (motivul a fost tot timpul "ca asa" si "gata, am incheiat discutia"). M-am saturat, ar face tot posibilul ca sa nu plec nicaieri. Niciodata nu m-a lasat intr-o vacanta.
Prietenii cu care ar urma sa plec in vacanta ma sfatuiesc sa imi fac bagajele departe de ochii mamei si sa plec, pur si simplu, sub un anume pretext (plecat la sala de ex.), apoi sa ii spun ca sunt plecat in vacanta.
Cum pare ideea? Ce se poate intampla in acest caz, daca de ex. sunt dat disparut la politie? Ce sfaturi mi-ati da?
Mentionez ca am varsta de 26 de ani (rusinoasa situatia, stiu), un job ok, facultate, si sunt capabil sa ma descurc singur. Contribui si financiar in casa. As dori sa scap din acest mediu restrictiv, iar problema a bubuit acum, cu vacanta.
De asemenea, tata e plecat in strainatate cu lucru, iar mama ar ramane singura acasa, dar am asigurat-o ca ii pot face cumparaturi in avans si ii pot comanda lucruri daca are nevoie (nu a vrut sa auda).

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

La 26 ani trebuie să îi mai dai explicații mamei că pleci in vacanta? O informezi ca pleci și pleci.

| gvrab98 explică (pentru suntserios):

Good point, m-am cam saturat de dat explicatii mamei... In cazul in care sunt sigur ca o sa incerce sa ma opreasca sau o sa faca scandal urat in persoana (de care nu am nevoie), facutul bagajelor la un prieten si plecatul cu un pretext oarecare de acasa si apoi in vacanta suna a idee ok?

| FreddieM a răspuns:

Scuze anticipat. Nu mi-o lua în nume de rău dar asta e reacția întrebării tale.
laughing)), laughing),)laughing)
Cheers

| Miruna333 a răspuns:

Mama ta se teme de singuratate si te tine cu dintii alaturi de ea. Super trist. Egoism la superlativ. Pleaca din casa aia cat mai repede. Daca nu erai ok financiar, as fi inteles, dar asa? Ce te tine? Gura ei? Fii matur si responsabil, femeia aia iti suge viata. Nici viata sociala nu poti avea de ea. Ma mir ca te lasa si la magazin. E foarte nasoala situatia, si cu cat mai mult timp stai, cu atat rau iti face.
Da, fa cum ti-au zis prietenii, fa-ti bagajul si da-i mesaj dupa. Cum sa de tea disparut la politie? Pai ditamai amenda si-ar lua-o ea. Nu esti disparut, nu are cum sa te dea. Daca plecai fara sa ii spui absolut nimic, daca iti contacta prietenii si spuneau si ei ca nu stiu de tine, asa da sa te dea disparut. Dar in niciun caz nu ar face asa ceva.
Asa ca stai linistit, nu ii spune, si pune-o in fata faptului implinit.
E viata TA!

| Cinic a răspuns:

Este timpul sa te muti cu chirie! Maica-ta te sufoca, nu spun ca nu te iubeste dar la 26 de ani esti barbat si este normal sa vrei sa te duci in vacanta sau sa iesi cu baietii la o bere.Este si vina ta ca accepti atitudinea ei care este total nesanatoasa. Inteleg ca nu vrei sa o ranesti, dar trebuie sa o faci sa realizeze ca nu esti o sluga.

| Whitte a răspuns:

Barbat, 26 de ani, mama...
O doamne!
La varsta asta o informezi ca pleci si gata. Faci ca ea: Plec si gata, am incheiat discutia!
Nu spui ca ar avea probleme de mobilitate, ca sa nu se descurce cu cumparaturi, etc. Concluzia? E prea rasfatata.
Vacanta placuta!