Cand te ennerveaza ceva gindeste-te repede ce urmari va avea reactia ta negativa sau ce ar fi daca te-ai stapini si actiona in conformitate cu efectul care iti place.Eu de exemplu o data m-am ennervat foarte mult si am vrut sa-mi parasesc jobul dar nu am mers sa depun imediat cererea, am mai lucrat o jumatate de ora si am luat in calcul ce s-ar intampla daca as alege alt job si ce s-ar intampla daca as ramine.Si a fost mai buna varianta sa stau cuminte sa-mi las nervii sa dispara si sa ramin.Si sa nu ma intereseze deloc factorii care m-au ennervat sa le dau ignore total.Era vb de cineva care m-a criticat intr-un mod foarte urit si nu meritam, dar mi-am zis :nu ma intereseaza parerea acelui om eu imi cunosc valoarea si prin ceea ce a zis la adresa mea nu pe mine ma caracterizeaza ci pe el, imi e mila ca asa de naspa poate cunoaste lumea si oamenii din jurul sau si astfel nu are niciodata multumire in suflet.Am sfarsit prin a-mi parea rau de el si prin a ramane la locul meu de munca.
Asa eram si eu, ma enervam rapid si imi pierdeam mintile, dar treptat si cu timpul am reusit sa am control asupra situatiei.
Sa faci chestiile pe care nu le fac eu.
Sa meditezi si sa faci deep breathing.
Cauta pe net cum se fac astea.
Sa te calmezi. )
Sa gandesti. Ia vezi care e motivul pentru care te enervezi si care e motivul pentru care cineva face ceva care te enerveaza. O sa vezi ca oamenii isi vor binele propriu, si tu esti asa, si nu-i poti condamna. Nu iti ramane decat sa observi, sa intelegi si sa accepti.
Capi întreabă: