| carinacarolina2 a întrebat:

Am o problema pe care eu o consider a fi una destul de nasoala:in clasa mea, la scoala toti colegii se comporta urat cu mine si cand vreau sa vb cu ei ma ignora dar bine cred ca 60% este vina mea fiindca nu sunt atat de prietenoasa.cum sa fiu prietenoasa?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti citi romanul "Adolecentul" de F.M. Dostoievski - si acolo este prezentata aceasta problema.
Nu vad de ce sa te schimbi tu pentru ei. De ce sa renunti la tine si sa devii superficiala pentru cum esti tu in realitate? Daca se comporta urat - taxeaza-i, arata-le ca nu se pot lua de tine, da-le replici inteligente, etc. TE ignora? Sigur ai cel putin o colega de banca care nu face acelasi lucru. Nu trebuie sa te faci placuta de ei : cine se aseamna se aduna - deci ei nu se aseamana cu tine, nu se potrivesc cu tine. Nu are rost sa iti pierzi timpul si radbarea pentru cine nu merita.
Fiecare percepem societatea subiectiv, evident, ce e pentru tine un om de treaba, pentru ei e unul prost, etc. Sunteti diferiti, nu poti fi ca ei din moment ce nu esti.
Poti doar sa le arati ca nu isi pot bate joc de tine. Fi mai inteligenta decat ei! - nu el ceda lor! Asta ar fi cea mai mare prostie!

2 răspunsuri:
| anyry a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa le explici ca tu nu esti prietenoasa, si cei care vor sa te inteleaga te vor intelege, iar ceilalti lasa-i sa te ignorehappy