Du-te pe jos la job 1 saptamana, si iti spun ca iti vei iubi masina mai rau de cat femeia )))
Aceasta este o ptoblemă de filozofie, de filo-sofie, de știința înțelepciunii, Sofia. Nu există o metodă generală, și nici o tehnică generală, care să spună, fă asta, fă asta și vei reuși.
Astfelm, cel mai important aspect este să te clatifici ce vrei, ce vrei de la viață să realizezi în următorii 50 de ani, și ceea ce vrei acum. Din asta rezultă cum te simți.
Și din asta să determini tu pentru tine criterii de satisfacție și insatisfacție pe care apoi să le aplici, să le corectezi, și să trăiești cu ele.
Ai cumpărat o mașină de 50000 USD. Nu ești mulțumit de ea. Cât de mulțumit ești, cât de nemulțumit, ce poți face ca să fii mulțumit.
Ai o prietenă de un an? Cât de mulțumit ești de relație, ce poți face? O părăsești, cauți alta? Rămâi cu ea și faci efortul care îți revine ție ca să lucrurile să meargă mai bine?
Și așa mai departe.
Ar trebui sa fii putin nemultumit si de modul in care scrii, am dus ceva munca de interpretare sa ma prind cat de cat ce vrei.
OK, prima chestie evidenta este ca pentru tine conteaza destul de mult modul in care te vad ceilalti si vrei sa faci o figura frumoasa, chiar sa impresionezi. Problema e ca nu am inteles daca in ciuda nemultumirilor tale esti fericit sau nu.
Daca esti inseamna ca domeniile astea, externe, nu-ti controleaza stima de sine si te poti simti valoros si fara sa rupi gura targului acolo.
Daca esti nefericit dinc auza asta, atuncis tima ta de sine este impactat de modul in care te percel ceilalti.
Am mentionat treaba asta pentru ca daca nemultumirea asta nu te afecteaza atunci esti doar pretentios, lucru care nu este o problema ci te poate motiva sa vrei ami multi si sa ajungi mai departe.
Daca te afecteaza in schimb trebuie sa te gandesti la treburile care sunt cu adevarat importante pentru tine lucru care e relativ dificil deci as recomanda sa iei legatura cu un psihoterapeut.
Nu cred ca masina, prietena, statutul social sunt cele de care nu esti multumit. Nu poti sa fii nemulțumit de ceva ce ai, ci de ceva ce nu ai. Este foarte posibil sa fii nemulțumit de anumite aspecte legate de tine insuti. Încearcă sa sesizezi despre ce este vorba, in legatura cu ce anume din tine insuti (fizic / psihic) esti nemulțumit si incearca sa lucrezi pe partea asta, sa-ti astupi lipsurile. Unde nu se poate, impaca-te cu ideea si treci mai departe. Caci viata oricum va trece mai departe si ti se va scurge printre degete zi de zi, indiferent ca esti tu împăcat cu tine insuti si cu ceea ce ai sau nu. Asa ca nu mai pierde timpul cautand nod in papura, fiindca nu-ti aduce niciun castig pe termen scurt, mediu si lung. Fii mai pragmatic.
Gandeste-te ca altii nu au ce ai tu desi si-ar dori o masina oricat de veche si uzata ar fi, si-ar dori un job oarecare, desi nu gasesc deloc un job, iar legat de iubita, e foarte greu sa gasesti pe cineva care sa te accepte asa cum esti si sa nu te insele.
Succes.
Uită-te jos, nu sus, daca te-ai prins (gen nu privi pe cei mai bogati, privește pe cei mai săraci ca tine si cei care nu au ) atunci o sa te simti bine in pielea ta, si o sa te mulțumești cu ce ai
anonim_4396 întreabă: