| Larisamonica a întrebat:

Am o stare naspa, nu mai pot zambi, parca nu ma mai bucura nimic, ma simt foarte nasol si nu stiu de ce îmi vine sa stau doar în pat sa nu aud pe nimeni, sa stau singura... si plus ca uneori mai am și stări de rau, ma doare capul, ametesc si imi vine un rău de la stomac. Cum pot scapa de aceste stări? Nici nu prea mai mănânc. Duc o lupta cu mine parca nu mai sunt eu, înainte eram atât de vesela, râdeam aproape la orice, acum mă forțez sa zâmbesc.

6 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Nici o stare sufleteasca de rau nu vine din nimic, nu ai cum sa fi suparata din nimic.
Putina introspectie, vezi unde doare, ce iti lipseste, prieteni, viata sociala, dragostea, ceva te supara, cauta sursa, poate e ceva anume ce a disparut din viata ta.

| dullcat a răspuns:

Buna.As putea sa jur ca am mai discutat despre asta.Iti sugerez sa arunci un ochi pe povestile oamenilor de aici, sa vezi cum iti vine bucuria instant, macar pentru moment, pentru tot ce ai : https://www.facebook.com/povesteamea

| lpavel a răspuns:

Aminteste-ti ce-ti placea sa faci cand erai vesela si continua s-o faci! Incearca sa-ti ocupi timpul liber, sa nu gandesti prea mult la ce vrei si ce nu vrei, doar fa-o! De exemplu: inainte iti placea sa vzionezi filme, te apuci si cauti filme pana gasesti ce-ti place si nu ti cont de starea ta iar atunci acea stare intre timp se schimba! Fa curat in camera/casa etc.
Apoi ce este mai important: trebuie sa mananci iar daca se poate cat mai sanatos! Ai crede ca si mancarea ajuta sa ai o stare mai buna? Ei da, chiar ajuta! Consuma alimente cat mai posibil sanatoase dar si ceva carne sa te tina hidratat, nu uita de apa plata. Trebuie sa te porti ca si cum nu ai avea nimic iar atunci acea stare dispare mai repede, daca nu atunci poate tine zile in sir! Nimic nu se obtine stand in pat! Stiu ca asta iti dicteaza corpul dar nu asculta de ea, fi activa si vei vedea schimbarea!

| TimberWolf a răspuns:

Toate simptomele tale indica o depresie. Daca nu exista motive exterioare schimba-ti dieta si stilul de viata, dormi mai mult si fa sport. Astea chiar ajuta dar doar daca nu exista si alte motive pentru care a aparut depresia.

| TheGentleman a răspuns:

Bună!

Ceea ce experimentezi tu se numește depresie și nu trece de la sine. Discută cu un medic psihiatru despre asta, iar mai apoi cu un psihoterapeut.

De asemenea, evită situațiile/persoanele care te-au adus în acest punct (începând cu familia/neamurile, până la cercul de prieteni/vecini)

Caută să emigrezi. Sunt atâtea țări frumoase cu politici socio-economice sănătoase. Încearcă, poate te vei regăsi

| andrey69 a răspuns:

Si eu asi crede ca este tot o problema psihologica dar sportul, sala, iesirea afara macar o ora, 2 iti pot schimba starea, un film bun...