| Anonim384848484 a întrebat:

Am observat la noi în presa când se vorbește despre război Rusia e făcută in fel și chip.Problema e ca nimeni nu zice nimic de americani.Inteleg ca Rusia e stat agresor dar cu ce erau mai buni americanii cand au invadat Irak de exemplu.Stiu ca multi ar zice ca americanii l-au dat jos pe Saddam Husein, dar fix cum acum ucrainenii mor sub bombardamentele rușilor așa și bombardamentele americane au ucis sute de civili nevinovați.De ce americanii mereu sunt prezentați mereu ca marii salvatori ai lumii care ne aduc,,democrația", in timp ce Rusia e răul întruchipat?

25 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Tu confunzi rau de tot situatiile.SUA daca au mers unde spui, au fost au eliminat pe cei rai, deci n-a mers acolo sa omoare in stinga sin dreapta, apoi au plecatm nu au anexact acele teritorii corect?

Rusia ce face? Sau dus peste Ukraina? Lea facut vreun rau lor direct sau indirect Ukraina? Nimic, absolut nimic, dar ei au mers cu forta si au luat Crimeea, asta dupa ce tot Rusia lasa Ukraina independenta cu teritoriile respective.

Dupa nu stiu citi zeci de ani, se trezeste un idiot ca vrea teritoriile inapoi si patrunde cu forta, Ia Crimeea, apoi nu se multumeste, intra si mai mult, deci ei au intenti de anexare, de cotropire si anexare de teritorii, nu sau dus in Ukraina sa vada ce mai faca aia, daca mai au lemne, sau gaz sa faca focu laughing

In Irak, SUA sau dus peste ei ca Irakul atacase Kuweitul, cei din Kuweit au cerut ajutor de al ONU de la cine o fi cerut.
SUA sau dus de capul lor fara acordu ONU doar in Avganistan cand a fost cu blocurile alea ce le darmase arabii, sal linistasca pe Bin Laden.
In rest SUA pe unde sau dus, au avut acordul ONU. Mai citeste, mai cauta s-a vezi, inclusiv in Serbia, acolo ONU a fost nu SUA, ca erau multi americani, dar ONU au spus pe ei si pe mama lor laughing

Astea sunt politici internationale, iar legat de Rusia astia nu au cerut niciodata acordul nimanui sa atace vreo tara, nici inainte si nici acum, se cred nu stiu cine, dar sunt umbra unui foste tari comuniste dictatoriale, fara putere, nu-s in stare sai bata peai lor, adica pe ukrainieni, n-au fost in stare sai bate nici pe cei din Avganistan, iau batut aia de nu stiau ces cu ei laughing

Tu nu te uiti, nu-s nimeni de acord cu ei, cu ce fac ei, pentru ca sunt niste nenorociti, niste cotropitori si invadatori.

Toata istoria lor asta au facut, sunt un neam de salbatici, de invadatori, care asa au ramas de cand au aparut. Altii chiar daca au fost imperii, daca au cotropit si alte teritorii, cum e Anglia, Franta, Spania, astia sau linistit, acu is la locul lor, siau dat seama ca toti is oameni, nu te duci ca omul de pestera sai dai in cap vecinului sa-i iei ce are.

Rusia cam aia face, acu ai inteles? Americanii pe unde se duc, aduc libertatea, lasa oamenii sa fie liberi, ii elibereaza de comunsiti, de cei care exploateaza pe cei saraci, apoi ei pleaca, ai vazut tu teritoriul cotropit de americani si anexat?
Americanii ori au cumparat teritorii, ori asa au dorit cei de acolo sa fie sub protectilor, sau sa faca parte din statul asta american.

Cum ar fi la tine acasa sa vina vecinul peste tine sati ia banii, sa iti ia femeia laughing sa te impuste, sati ia casa, tiar conveni? Uite asa doar ca poate si asa i s-a sculat lui.

Tu daca ai fi in situatia asta ce faci? Suni la politie, corect? Suni prieteni, ceva vecini sa vina sa te ajute.
Cam la fel se intampla si la nivel de tara, de tari si de continente si alte rahaturi.

Nu Ukraina sau dus peste rusi, rusii sau dus peste ei fara motiv.Chair daca ei spun ca au motive, vai rusii din Ukraina ar fi defavorizati, asta e vraja marii, aia tot rusi sunt, vorbesc aceiasi limba, au aceiasi religie, nu vad cum iar defavoriza.

Ukraina da, a defavorizat pe romanii din Ukraina, dar eu sunt de parere ca atunci cand esti in tara respectiva sa vorbesti limba respectiva, cel putin in locuri publice, acasa la tine vorbesti ce vrei, dar la scoala, in institutii publice vorbeste limba acelei tari.

Eu nu am vazut aici in SUA state in stat, adica scoli in limba germana, spaniola si mai stiu eu ce alte limbi, toate sunt in limba engleza.
Oricine este aici legal, invata la scoala in limba engleza, nu conteaza cine esti, citi de multi sunt.Hispanici aici sunt ca numar la balamuc, mai multi decat llbi si restul de alte natii, dar ei la scoala aia invata engleza.
Pe strada intre ei, sau acasa, vorbesc limba lor, dar in rest o singura limba este, engleza.

Deci ce se intampla in RO cu zona aia maghiari si sasi, vai de capu nostru, eu ii desfiintam definitiv, ii luat pe toti, imbarcati in trenuri si via Germania, Ungaria, ii expulzam, le luam cetateania, nu mai aveau voie sa calce veci in RO.
Cum este posibil sa afisezi doar steaguri alea lor, alea cui or fi, semne de strazi si indicatoare doar in limba lor? Asta este ceva ilegal, ei sunt cetateani romani, in institutii publice trebuie sa se vorbeasca romana, la orice scoala romana, acasa intre ei sa vorbeasca si araba.

Deci din pct de vedere legal, ce se intampla acolo este ilegal, statul roman nu a luat nici o masura, ii ignora, lucru care nu este bun absolut deloc, pentru ca asa usor usor aia isi vad de intentiile lor mai departe.
Nu se poate asa ceva, daca nu vor, sa fie fortati, daca nici cu forta nu vor, evacuati, trimisi pachete de unde au venit.

Exact si asta cu roamnii, rusi din Ukraina, si orice tara, asa ar trebui sa procedeze, pentru ca asa este logic, asa este corect.
Locuiesti, traiesti in tara aia, trebuie sa stii limba acelei tari, trebuie sa inveti la scoala in limba acelei tari.
Nu veni tu ca vrei scoli in, limba ta si ce rahat mai vrei. Vrei germana, du-te frate si studiaza in Germania.

Rusii nu au avut nici un motiv sa atace Ukraina, tara pe care ei au creeato si pe care tot ei au lasat-o sa fie independenta.

Eu nu tiu cu Ukraina, dupa mine si acum sai ia rusii de tot.Eu am spus romanii, cand rusii iau atacat, ar fi trebuit si noi sa atacam Ukraina laughing vorbesc foarte serios, adica sa nu-i atacam, dar sa ne mutam granita pe vechile teritorii, sudul Basarabei si nordul Bucovinei sunt teritorii romanesti, alea trebuiau acum luate, cu forta ni sau luat, cu forta le puteam lua acum.

Acum a fost momentul cel mai prielnic pentru RO sa isi recupereze aceste teritorii.
Daca cumva Rusia pune mina pe toata Ukraina iar, la revedere, RO pune cruce sa isi mai poata recupera acele teritorii.

Dar cine, sau cu cine, cu analfabetii din parlament, cu guvernantii care nici nu stiu in ce tara stau.
Numi pasa ce spune UE, ce spune NATO, nu erau de acord, foarte bine, cemi facea, imi luau caii de la caruta? Ma dadea afara din UE sau NATO? sa ma dea ca oricum UE no sa o duca asa mult timp.

Pe noi aia trebuia sa ne intereseze, sa ne recuperam teritoriile, sa eliminam pe sasi si pe maghiari din zona aia laughing adica nu sai eliminam, ori fac ce spune legea, ori sa isi ia jucarile si au unde emigra, Germania este primitoare, Ungaria si ea.
Eu desfiintam orice scoala in limba maghiara din RO si alte limbi, toata lumea invata in tara asta in limba romana.Asta este limba oficiala a acestei tari.

| Anonim384848484 explică (pentru relian):

Eu zic să mai citești ceva articole despre crimele comise de americani împotriva civililor din Irak, Afganistan, Vietnam, Libia.Inteleg ca scopul lor era sa aducă democrația și sa scape aceste țări de dictaturi, dar civilii care au murit sub bombele americane cu ce sunt vinovați ca țările lor au fost conduse de niște dictatori demenți.Nici ție nu cred ca ți-ar plăcea ca cineva să dea cu o rachetă în casa ta și să zică ca face asta ca să îți aducă libertate și democrație.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Anonim384848484):

Se numesc victime colaterale. In orice razboi. oricat de nobila ar fi misiunea, victimele colaterale vor fi prezente. Nu a existat vreodata in lumea asta un razboi, fara victime colaterale.

Ca sa intelegi si tu cat de stupida pare, logica ta consta in ceva de genul:
Un spital e plin de pacienti bolnavi de gripa. Logic si corect e ca spitalul trebuie sa acorde prioritate doar pacientilor care sunt in stare critica. Daca in timpul asta mai moare unul in stop cardio-respirator in timp ce isi astepta randul, e un ghinion. Nu e vina spitalului ca ala a murit. Spitalul a facut tot ce a putut sa mentina cat mai multi oameni in viata.

Si in razboi e la fel. Ba chiar, in zilele noastre, aceste victime colaterale aveau timp sa isi mute catrafusele din tara. ca vedeai pe net sau la tv din timp ce urmeaza.

| Anonim384848484 explică (pentru StoicAnalysis):

În primul rând în orice război există categorii de oameni mai vulnerabili care nu au posibilatea să fugă pentru a fi în siguranță.Si in al doilea rând spune-mi ce a adus bun intervențiile militare ale americanilor în aceste țări în afară de distrugere și instabilitate pe termen lung.Pentru ce au murit peste un milion de civili în Irak.Pentru democrație?
Să numai zic ca Sadam Husein a ajuns la putere tot cu sprijinul americanilor.Deci practic americanii s-au băgat în propriul lor rahat

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Anonim384848484):

In primul rand, ala se numeste ghinion. Daca e sa moara, aia e. Nu poti multumi niciodata pe toata lumea. Mascatii cand intra peste interlopi in casa si moare bunicul unuia de stop cardiac, ar trebui sa anunte interlop-ul in scris sa-si duca bunicul departe, pentru ca vor intra peste el in casa? Fi serios. In al doilea rand, nu iau apararea americanilor, ci doar am zis ca orice misiune, fie ea de razboi, fie ea de reglementari legislative, are si parti bune si parti rele. Arata-mi tu o misiune sau ceva campanie facuta de oameni care sa multumeasca pe toata lumea, si pe urma mai vorbim. Noi cand am fost in razboaie pe alte meleaguri sau cand arunci mancarea la gunoi, in loc sa o dai unuia muritor de foame, nu tot ceva rau este? De unde atata ura pentru altii care fac si dreg, cand tu nu poti sa-ti controlezi propriile actiuni care fac si ele rau la randul lor? Ceea ce vorbesti tu sunt utopii pline de ipocrizie. Nu poti efectiv sa eviti un lucru care oricum e menit sa se intample atunci cand te decizi sa faci ceva. Crezi ca americaii si-au dorit sa fie oameni nevinovati prinsi in razboi? Sunt o gramada de interviuri cu soldati care plang si regreta ca au ucis din greseala oameni nevinovati. Nu e ca si cum au avut de ales.

| Anonim384848484 explică (pentru StoicAnalysis):

Ce vreau eu să zic este ca indiferent de care ar fi motivul unei intervenții militare fie din partea rușilor fie a americanilor această mereu va cauza distrugeri în masă și pierderi de vieți omenești și nu pot susține așa ceva indiferent de context. Daca condamnăm Rusia pentru tot ce fac ei acum în Ucraina, corect ar fi să condamnăm și SUA pentru tot ce au făcut în Orientul Mijlociu, Africa și alte zone de conflict în care au fost implicați.

| relian a răspuns (pentru Anonim384848484):

Amice tineti dictatorul acasa, daca nu-ti convine sa dea careva cu racheta, dal jos, esti mai numeros ca dictatorul ala, dal jos, de ce il tii acolo?
La americani nu le-a fost bine cand dictatorul lor da cu avioane in cladiri, asa ca ce spui tu esti departe.
Orice razboi sau conflict are si daune de vieti civile, asa a fost mereu, nu poti evita astea.

Daca tu te ascunzi in casele civililor, daca aia te acopera, sa fim seriosi, care se ascund se ascund in case de civili care ii accepta, care ii protejeaza.
Tu nu stii asta, eu stiu f bine si de la mexicani.Cunosc f multi mexicani, mi-au spus cum este in Mexic.De ce acolo este mafia la ei acasa?
Simplu, mafiotii aia is protejati de o anume patura de populatie.Aia vin asa cand si cand si arunca cu bani in anumti oameni, cand este ceva sa fuga, sa vina careva sai prinda, se ascund si cine crezi cai apara? Civilii, exact, aia la care da ei bani, iti garantez asta, iti si garantez ca se intampla si la arabii aia ce spui tu, deci nu-s aia nevinovati, chiar daca sunt civili.
Ori sunt platiti, ori sunt indoctrinati, ori atit ii duce mintea, asa ca nevinovati sigur nu-s.

Cine la tradat pe Horea amice? Cumva austriecii, maghiari? Nici pomeneala, lau tradat taranii romani pentru care el luptase, chiar aia lau si prins, si lau predat alora sa-i faca felul
De ce? Pentru bani, banu e ochiul dracului, asa ca daca tu poate nu ai face asta, nu te gindi ca altii no fac.
Sa mai citesc eu, zici tu? Dar aia care scriu ce citesti tu, scriu adevarul? Daca tu asta faci, iei de bun ce scrie unu altul, este fix problema ta. Eu analizez daca citesc ceva si nu am incredere, decat dupa ceva analiza.
De aia ti-a pus cine ti-a pus capu ala acolo, asta daca ai ceva in el, sa gandesti si tu, nu doar sa iei de bun ce scrie unu altul.
Aia care au scris ce incerci tu sa spui, oare nu au fost platiti? Sa nu spui ca mers acolo careva sa isi riste viata asa de placere laughing De unde stii tu cel duce pe ala mintea, ce preferinte are el, si de ce scrie ce scrie.
Nu stie el cine erau civilii aia, ce faceau, el doar vede rezultatul, cand nu mai are cu cine vorbi.

Te bagi exact ca surdu in toba vorba proverbului, habar nu ai dar crezi ca stii deja multe.
La aia pana si copiii is kamikaze.Hai sa te intreb, esti pe acolo, vine un copil din ala cu bombe pe el ce faci, stai sa te a runce in aer? Ba destept mai esti, iti arde capu ca si caloriferu.

Ias sa te vad eu pe tine in razboi, sa vad ce chestii de astea faci tu, sa te lasi omorit, sau ranit ca este ala civil si vine sati ia gitu cu briceagu laughing
Nu vezi ce aberezi.Civilii care spui tu de asta si stau acolo, sa-i ajute pe raufacatori, nu le pasa de tara lor, nu-s curios de nimeni decat de religia lor idioata, de bani.
In RO de ce alegi mereu numa tilhari? Ca asa vrei, te obliga careva sa mergi la vot? Atunci de ce te duci? te duci ca ori esti prost, ori esti indoctrinat, ori ai interese.
Daca esti tantalau, este fix problema ta, atit poti atit faci. Arabii au dat cu sute, mii de rachete in israelieni si aia al dreacu nu prea au morti laughing numai palestinieni au, oare de ce?
Uite de aia ca asa vor ei, sa stea acolo deal dreacu.
Ti-am spus esti unu care se crede ca le stie pe toate dar numa spui ce altii iti baga sub gusa, doar ce vor ei sa stii.

Tu nu analizezi absolut nimic, mergi ca oaia dupa ce ti se arat, ce ti se spune.
Tu crezi ca vorbele alea din popor is prostii? Nu tot ce zboara se si maninca, deci nu tot ce vezi ca scriu unai este si adevarat, tu trebuie sa selectezi, sa analizezi, asta daca esti capabil de asa ceva.

dara daca zi de zi te uiti pe tik tok, dacazi de zi citesti numa ceti da guvernu, daca zi de zi la tv numa asta ti se arata, pana la urma daca esti slab de inger, ala esti, nu-i vina ta ca te manipuleaza aia, asa ai fost scos din fabrica.

Eu nu am TV, de peste 10 ani nu ma uit la tv, nu-s curios, ma uit la filme pe care le iau de pe unde pot, si fara reclame, citesc doar cemi place mie, nu ci mi se arunca zi de zi peste tot.

Am si vazut destule, asa ca nu pun botul la vrajeala ta, sau a celui de pe unde mai citesti tu rahaturile alea.
Vad ai ce ai cu americanii, ce treaba au americani cu Ukraina, tu vorbesti de Ukraina si de rusi, dar nu te poti abtine sa nu bagi si pe altii care nu au vreo legatura, ca vrei tu sa scoti pe rusi nevinovati, sa faci comparatie, ca uite vai si altii fac la fel.

Tu raspunde tu pentru faptele tale, lasa ceau facut alti, sau ce fac alti.
Daca unu se arunca in prapastie, tu ce faci, hai sa faci si tu la fel? Nu, tu stai si spui nu frate, ala sa fie sanatos daca face chestiile alea eu nu-s curios.
Deci nu cauta sa compari actiunile cuiva cu alte altora, stai acolo si raspunde pentru actiunile tale.
Nu veni, fac si eu ca facut X serios? Daca tu est destept fa altfel.
Daca am face toti asa unde am ajunge? In prapastie.Asta e, unia nu vor sa gandeasca, pur si simplu refuza sa gandeasca, asta arata ca esti nu doar indoctrinat esti si f incapatinat, cauti mereu sa iesi tu nevinovat din chestii ce tu singur le creezi.

Rusia nu-i vinovata, pentru ca si americani au facut la fel laughing oare tu te auzi ce timpenii spui.
Hai sa invadam care cum apaucam ca si Imperiul Roman cindva asa facea nu? Daca putem de ce sa nu o facem ce spuI? Mergem peste toti mama lor de bagabonti, adica erau romanii aia mai buni ca noi, violau, omorau, ce noi nu putem laughing

Cam asta esti tu, cam asta este gandirea ta, asa ca e mai bun sa ne oprim aici, oricum nu ajungem nicaeri cu discutii inutile.

Lasă să fie cum zici tu.Eu am zis cumva ca țin partea rușilor, eu am vrut doar să subliniez ca nici americanii nu sunt așa sfinți cum îi considerați voi.Dar fiecare interpretează așa cum vrea el.

| relian a răspuns (pentru Anonim384848484):

Exact, fiecare interpreteaza asa cum vrea el, ai punctat bine. Dar cand majoritatea interpreteaza intr-un fel si mai putini in alt fel, asta arata ceva, nu crezi?

Daca na spus nimeni, sau in general nu sau luat masuri impotriva americanilor cand spui tu, asta arata ca nu s-a intamplat asa cum credeti, sau interpretati voi, astia mai putini la numar.

Pina una alta tu esti roman, esti in aceiasi echipa cu SUA in NATO da? SUA este de fapt NATO, restul is asa de umplutura laughing RO este de umplutura sigur, dar este acolo, a primit de la americanii care incereci tu sai acuzi, baze militare, scut antiracheta si alte chestii.

Cu alte cuvinte esti prieten cu mine dar incerci sa ma sapi laughing Bine, nu spun ca daca prietenul tau face magarii, tu sal aperi, dar nici sa il acuzi fara o baza reala, fara sa stii sigur ca el a facut magarii.

Cauta si tu si vezi daca SUA a intrat peste careva fara acordul natiunilor, iar cand au facut-o cand a fost si care a fost motivul.Cauta la toti cei care au scris, vezi cea spus presa internationala, ce au spus cei din ONU, dar eu asa stiu ca nu sau dus decat in Avganistan fara acordul ONU, poate si in Irak cand cu Sadam, dar atunci cred ca au fost ceva interese din mai multe parti, iar in Avganistan, atunci na spus nimeni nimic pentru ca kamikaze aia omorise oameni nevinovati, gandeste ca au dat cu avioanele unde nu era nici urma de soldat, unde nu era nici un conflict.

Americanii sau dus unde era conflict, nu sau dus unde erau numa civili si luati de aici bombe. Nu tine nimeni partea nimanui.
Te intreb altceva.In zonele astea unde is aceste conflicte, sau care au fost, unde sau dus americanii, romani au fost si ei acolo, macar cu prezenta?
In acele conflicte au fost implicati doar americani, sau au mai fost si alte tari?
Daca si RO a fost acolo prezenta, daca au fost si alte tari implicate, alaturi de SUA de ce incerci sa acuzi doar o tara, ce scop ai, sau de ce faci asta?
Inseamna ca ai pica pe americani, alta explicatie nu este.In acele conflicte au fost si Franta si Anglia si Germania si Australia, deci multe tari nu doar SUA.
De ce spui americanii, americanii? Asa e cand vezi numai ce vor altii sau doar ce vrei tu.

Nici eu nu tin partea americanilor, la prima vedere se vede intr-un fel, dar asta pentru ca noi nu ne informam ce se intampla mai exact. Daca am stat si am analizat, sa aflam ce s-a intamplat, de ce sau dus americanii intr-o tara, o sa constati ca nu sau dus asa cum se duc rusii pe unde se duc, ori sau dus si inainte.

De ce a fost SUA in Vietnam de exemplu? Acolo s-a intamplat ca si in RO dupa razboi. Analizeaza, o sa vezi ca in RO dupa ultimul razboi nu conduceau comunistii, aia erau putini si nimeni nu se gandea ca or sa preia puterea ilegal, cu forta.

Deci daca RO ar fi fost mai departe de Rusia, majoriotatea tarii ar fi fost impotriva comunistilor, sau s-ar fi format 2 tabere, jumate/jumate si atunci fiecare tabara ar fi cerut ajutor cui, asa dupa tine?
Comunistii cereau ajutor Rusiei, aialnati americanilor, asta s-a intamplat in Vietnam, de aia sau dus americanii acolo, nu sau dus ca asa li s-a sculat lor.
Au fost chemati de guvernul de acolo ca sarise comunisti sa preia puterea.
Acum ca aia au cistigat asta este alta poveste, dar noi trebuie sa analizam de ce se intampla, ce s-a intamplat.
Comunistii au trecut la atac, de ce? Pt ca era China, Rusia in zona care baga fitile, care voiau raspindirea comunismului.

Nu s-au amestecat americani in treburile lor interne, fara sa fie chemati.
Asa si in Irak cauta sa vezi ca Kuweit ia chemat pe americani, sau pe ONU sa intervina.
Eu nu vreau ca tu sa spui ca mine, poate ca si eu gresec, sigur nici eu nu stiu toate conflictele astea, sa stiu cauza lor, sau cine si care au chemat, care sau dus si cum.
Dar tu daca chiar vrei sa stii exact, bagi pe google si vezi ce spune acolo.
Am cautat eu sa vad care o fost treaba laughing
Prima data a fost razboiul din Golf care a fost cu Kuweit, ONU a decis sa se mearga la razboi.
In Irak cu razboiul ala, ONU a inceput sa ceara Irakului sa arate daca cumva umbla cu arme nucleare, au trimis acolo comisii una alta cei de la ONU.
Apoi parerile is impartite, nu se stie din ce motive, adica sigur, SUA, Anglia, Spania, ataca Irak, ai dreptate, fara acordul ONU.

Chestia este cusuta cu ata alba laughing pentru ca ONU au fost criticati ca nu sau opus acelei invazii, ca nu au prevenit, adica sa ia masuri, sa fie acolo cumva.
Unia zic ca au lasat pe americani, englezi, spanioli sa mearga, asa pe burta cum zicem noi.
Probabil acele comisii care au fost acolo sa caute arme nucleare sau intentii, nu au fost lasate sa inspecteze, nu se stie sigur.
O fi si magarii, in ONU is majoritatea tarilor, dracu sai ia.
Dar unia, sau multi spun ca ONU au permis americanilor sa conduca coalitia lor in Irak, adica fara acordul ONU dar le-au permis asta, nelegal.

De aia unia spun intr-un fel, altii in alt fel.Insa Irakul nu-i ocupat de americani, nici de englezi si spanioli, sau care au mai fost atunci acolo.
Sau dus lau eliminat pe Sadam, probabil cam asta voia si ONU odata ce dupa razboi, toti sau retras, mai nimeni na spus nimic.

Politica, deci nu poti sa spui clar ceva.Dar pe undeva ar trebui sa existe transparenta, dar daca n-a fost din partea ONU, care ei trebuiau sa arate, americani sau englezii de ce sa dea explicatii.

Tu ar trebui pe ONU sa-i intrebi, de ce au permis acea operatiune, pentru ca daca ONU spune NU iar americanii s-ar fi dus, li s-ar fi impus embargouri, restrictii, asa cum fac acum cu Rusia.
ONU nu-i de acord cu ce face Rusia corect? Deci nu e doar o tara, majoritatea tarilor condamna ce face Rusia.

Daca o actiune a americanilor sau NATO ar fi banata de majoritatea tarilor, sa nu fie de acord cu ce fac ei, atunci da, trebuie aratati cu degetul, trebuie luati la rost cum spui.

Oricum americanii nu-s sfinti, au facut si chestii naspa, na spus nimeni ca nu-i asa, dar nu-i poti compara cu Rusia, ori sa spui asa au facut si americanii, pentru ca nu au facut ce fac rusii, sa fim realisti.

Pe unde se duc americani, nu se intampla ce fac rusii pe unde trec.Cum spune cineva pe aici, daca majoritatea tarilor de pe glob sunt de acord cu ceva, atunci inseamna ca nu poti sa-i spui ca au facut rau.
Tu ai cam exagerat cu chestia aia ca pe unde trec americani e dezastru, ceea ce nu-i deloc adevarat.
Americanii au facut mai mult bine pe glob decat orice alta natie, de la salvarea globului de 2 razboiaie mondiale, de la salvarea Europei de la dezastru, Rusia ar fi ocupat toata Europa, asta daca nu erau amercianii.
Americanii au pus capat imperiului spaniol, deci ei iau redus la tacere si au eliberat toata America de sud si tot ce era ocupat de spanioli.
Astea tu le stii? Nu le stii, dar le poti gasi, poti sa afli daca chiar vrei.
Americanii daca au eliberat ceva, nu au ocupat ei acele teritorii.

Sinca ceva ce Rusia niciodata nu va face, sau o alta tara.Americanii siau cerut scuze oficial atunci cand au gresit, arata o tara in lumea asta sa faca asa ceva?
Germania sia cerut scuze public fata de evrei de tigani? Sau Japonia pe unde s-a dus cea facut? Vorbim atunci, nu acu, acum da se gudura se da cum bate vintu.
Americanii au ocupat o tara dupa ce au eliberato de spanioli, aia sau impotrivit, sa recurs la tot felul de magarii din partea fiecarei parti, dupa care amemricanii au spsu STOP nu-i bine ce facem, sau o parte din ei din Congres, banui erau majoritari si sau retras, siau cerut scuze, asta a fost.

Si cu Cuba au spus, au promis ca nu-i va ataca niciodata, chiar daca is comunisti si sau tinut de cuvint.
Tara aia care am spus mai sus era Philipine, care se pare au cam luat-o in freza, mai bine ar fi ramas cu americanii si erau si ei americani la vremea asta laughing
Ei asa e cand vrei sa fii smecher. Uite iti spun o alta tara, Ecuador, a cerut sa se alature SUA, sa faca parte din SUA, dar americani nu au vrut, dar aia au ca moneda nationala acum dolarul american, s-a intamplat dupa razboiul cu Honduras ala ce se luase de la meciul de fotbal, sau ala a fost chipurile motivul.

Rusia dupa ce iau lasat pe Ukraina sa fie independenti, ce face acum? Te duci peste ei sa ce? Stai ca am gresit, nu mai gata, va luam inapoi laughing asta arata ca esti neserios, ca esti exact salbatic, stai ca nu stiu ce, nu merge asa.

Or fi facut si americanii magarii, dar mai multe de bine decat de rau.
Pina si romanii voiau pe americani, desi Romania in razboi a fost de partea ailanta.
Citeste si vezi, toti romanii mereu au asteptat ca or sa vina americanii sai scape de rusi si de comunisti laughing

Scuze ca scriu asa mult, dar daca am ocazia si este ceva legat de subiect, uite la ce m-am gandit.
Chiar ma gandeam si eu ca pomu laughing zic americanii astia, puteau salva toata planeta, dar nu au facut-o, oare de ce?

Bine nici nu am cautat sa citesc, s-a ma informez, spun chestia asta doar pe baza asa la prima vedere.
In timpul ultimului razboi, singura tara care detinea arma atomica, erau, americanii.
Sa terminat razboiul, SUA era singura tara care detinea bomba atomica.
Eu aici ii acuz laughing sau cum sa zic, le spun ca nu au stiut ce sa faca.Sa ai arma aia pfff sa fii mai ok ca restul tarilor, pentru ca SUA era o tara mai libera, nu era comunista, nu era feudala, oamenii acolo se exprimau liber, toti mergeau in america sa faca ceva, pentru ca sistemul le permitea.
Atunci dupa razboi, la pacea care s-a facut, Rusia a venit sia spus ca ea vrea cioalnu ala mare.
Aici au gresit americanii.In primul rind razboiul la inceput cine? Rusia cu Germania, ei erau prieteni, aliati si invadase Polonia si au impartito, apoi au trecut pe RO, rusii au cerut bucati, nemtii au aprobat.
RO a foast considerata tara invinsa, dar Rusia nu, de ce? Adica tu incepi razboiul si acum vrei ciolane, vrei despagubiri?

Americanii acolo si atunci au gresit imens, dar ce cred eu, a fost pentru ca Rusia suferise foarte mult dupa acel razboi pe care tot ei lau incneput si americanii cum is oameni de treaba, au spus hai sa o lasam asa.
Greseala lor, pentru ca atunci cand nu lasi dracu sa moara, se va intoarce si va cauta sa te sape.
Asta a facut Rusia, dupa a ocupat toate tarile astea pana in Germania, le-au supus la plata de despagubiri de razboi, le-au luat teritorii.
Polonia, Cehoslovacia, aveau granita cu RO, de ce nu mai au? Ca le-au luat si lor Rusia teritorii, la Polonia care n-a fost veci dusmanul lor, polonezii fusese ocupati de germani si de rusi, de ce sa le ia dupa razboi teritorii?
Americanii atunci puteau sa spuna asa.Ia gata, ia-ti aramata si retragerea la tine in tara, sa-i zica asta Rusie, puteau s-o faca, si toate tarile de peste tot sa revina sub influenta americana, pana la noi inclusiv RO, nu sa ne lase rusilor, sa ne duca in prapastie.

De aia eu spun ca amemricani au gresit atunci. Ce lume ar fi fost oare astazi daca ei ar fi preluat controlul atunci? ia gandeste ca RO sa nu fi fost niciodata comunista, unde eram noi astazi?

Daca Rusia ar fi incercat sa zica ceva, le aratau americanii Hirosima, tot globu stiau de puterea acelei arme, asa ca Rusia s-ar fi retras cu coada intre picioare ca un caine de ala vagabond.

Ce lume ar fi fost? Atitia oameni omorotit de rusi, atitea vieti distruse, familii, zone intregi luate cu forta si trimise prin siberia si ce rahat mai faceau rusii,

Au facut americani pe undeva asa ceva? Cum poti sai compari cu rusii tataie ia zii?
Cam, despre asa ceva este vorba. RO si romanii ar face bine sa nu-i mai vorbeasca de rau pe americani, sa caute sa le fie prieten, pentru ca in caz de ceva nu te apara nimeni, cine apara RO, zii o tara din Europa care ar sari sa ajute RO? Nimeni, deci suntem singuri cuc acolo si daca vrei un prieten, alege-l pe unu mai de departe, care sa nu te sape, alege pe american ca ala are cuvint, nu te lasa la greu.

Eu asta spun, nu ca tin cu ei, sau ca aici locuiesc. Am citit istoria lor, si de la ei si de la altii, vad ce legi au, pai auzi aici, au legi de cand s-a format tara asta laughing care is in vigoare si is folosite si acum fara modificari.
Arata tu alta tara asa.Adica aia au dat legi acu sute de ani care is valabile si RO, sau alte tari schimba legile ca pe sosete, de ce?

Pt ca astia is oameni si au dat legi pentru oameni, nu pentru bogati nu pentru o anume categorie de oameni.
Toti lovesc in americani de oftica, nu de altceva, toti inclusiv Japonia, China nu mai zic, Germania nu mai zic.Germania aia care americanii au salvatao acu ii vorbeste de rau laughing ca sa vezi ce nenorociti, dar americanii nu le zic nimic la nimeni.

Deci tu despre ce rele vorbesti ca au facut americani, despre ce dezastre?
da ca dat cu bombele la japonezi, se pare ca nu au avut incotro, aia erau kamikaze de la mic la mare, nu mai stiuau ce sa faca, desi erau deja invinsi aia tot continuau asa ca prostii ca indoctrinatii.

Uote ce filme fac americani si ce filme fac altii.Cind vezi un film amemrican te unge pe sufletl ti se ridica parul maciuca laughing se pricep, sunt sufletisti, sentimentali sunt de orice fel vrei tu, dar nu-s razbunatori, nu-s rai asa cum bat unia tobele.

Daca ai ceva sa arati arata, eu daca gresesc recunosc, ai vazut am spus ai dreptate sau dus in Irak fara aprobare, sau cu aprobare nelegala, dar nu sau dus doar ei sau dus si fratii lor englezii laughing si sau dus si tiganii de spanioli, aia ce dreacu cautau laughing

Să nu crezi ca am ceva cu americanii sau ca cumva încerc justific acțiunile Rusiei.Cunosc și eu câte ceva din istorie și da americanii au făcut și lucruri bune. Daca nu se băgau americanii în război rușii nu ar fi câștigat chiar dacă ei nu vor să recunoască asta.Și da americanii au ajutat foarte mult la reconstruirea Europei prin planul Marshal.Eu inteleg bine de ce americanii sunt văzuți mai bine decât rușii, problema ca propaganda din Vest vede doar ce fac rușii, în schimb americanii sunt ridicați în slăvi indiferent dacă fac bine sau rău. Daca vorbim de ruși și ei au făcut foarte mult rău și au adus suferință multor popoare, ei singuri au avut de suferit din cauza dictatorilor pe care i-au avut.Cat despre Irak într-adevăr Sadam Husein a invadat Kuweitul și l-a anexat, iar americanii au intervenit în 1991 pentru a elibera țara ocupată.Dar americanii tot au dat dovadă de ipocrizie din considerentul ca Sadam a ajuns la putere tot cu sprijinul americanilor și ei l-au susținut atunci când a atacat Iranul.Si americanii invazia propriu zisă au început-o în 2003 sub pretextul armelor de distrugere în masă care nu au existat.Si americanii tot au comis numeroase atrocități în toate conflictele în care au fost implicați inclusiv cel de-al Doilea Război Mondial, chiar dacă nu în număr așa mare ca nemtii sau rușii.Pe Wikipedia găsești un articol cu toate crimele comise de americani începând de la cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv violuri, civili executati în masă si așa mai departe.Si nu toți arabii sunt teroriști sau ce mai spuneai tu, acolo tot au avut de suferit oameni nevinovați.Imagineaza-ti ca România tot ar avea un conducător ca Sadam Husein și am fi în același scenariu ca Irak, nu cred ca ți-ai dori sa cadă bombe americane pe tine doar din cauza ca tara ta e condusă de un dement.Eu nu susțin ce face Rusia dar trebuie să fim obiectivi și să nu facem pe cineva bun sau cineva rău.Atat americanii cat și rușii au făcut si lucruri rele dar și bune.Cam asta am avut de spus.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu se vorbește nici despre cum Germania a dus la moartea a milioane de oameni. Timpurile se mai schimbă, alte țări atacă, unele evoluează, altele nu.
Și stai liniștit că nu crede nimeni că America e democrația întruchipată, nici măcar americanii, însă stă mult mai bine decât alte state. Decât Rusia de exemplu, despre care se vorbește în contextul în care este vinovată de începerea unui război.America nu a avut nicio treabă aici, în afară de susținerea țării invadate, la fel ca restul zecilor de țări de pe glob, cu excepția Chinei, Coreei de Nord, Iranului și a încă vreo 2-3 țărișoare.

| Anonim384848484 explică (pentru J0B0MAT):

Aici problema ar fi imparțialitatea. Exact cum Rusia este vinovată pentru tot ce se întâmplă în Ucraina așa și SUA se face vinovată pentru tot dezastrul din Irak, Libia sau Afganistan.Dar propaganda e din ambele părți și mereu cineva trebuie să fie cel bun, iar altcineva cel rău.De ce nu se poate recunoaște ca atât SUA cat și Rusia au făcut la fel de mult rău de a lungul istorie până în prezent justificându-și acțiunile prin modalități diferite.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Anonim384848484):

Pentru că nu au făcut la fel de mult rău.Rusia cred că doar în istoria modernă a invadat câte țări a invadat America în toată istoria ei, iar de numărul de victime nici nu se mai pune problema. Ziceau că numai în Ucraina într-un an au reușit să îi întreacă pe naziști la numărul de victime.

| suntserios a răspuns (pentru Anonim384848484):

Cate razboaie a inceput SUA pentru a cuceri teritorii?

| Anonim384848484 explică (pentru J0B0MAT):

În Irak au murit peste un milion de civili așa ca nu știu ce să zic, la numărul de victime nu stă rău niciunul din ei.Si nu mi se pare ca SUA a invadat mai putine tari decât Rusia, poate doar dacă ne referim la acum câteva secole când SUA încă nu era o mare putere.

| Anonim384848484 explică (pentru suntserios):

SUA nu a atacat țări ca să cucerească teritorii, dar asta cu ce scuză distrugerile pe care le-au cauzat acestor națiuni?

Scuze cu ceva.
Una e sa omori civili pentru a cuceri teritorii din state independente.
Alta e sa intervii in conflicte existente deja unde cine stie, poate numarul civililor morti ar fi fost si mai mare daca nu se bagau.

Aaaa, da SUA isi baga nasul peste tot din ratiuni economice decat unamitare. Total de accord. Cu toate astea nu poti compara cu cineva care duce pe fata o lupta de reintregire a unui imperiu

SUA nu a intervenit doar în locuri unde deja existau conflicte.In Irak de exemplu era o anumită stabilitate până la invazia din 2003, chiar dacă situația nici atunci nu era foarte bună.Pe lângă asta, exact cum Rusia justifica această invazie sub pretextul unei,, operațiuni militare speciale de denazificare", așa și americanii au justificat invazia din Irak sub pretextul ca acolo ar fi arme de distrugere în masă care nu au mai fost găsite niciodată fiindcă nici nu au existat.Si daca pe americani îi dureau așa tare capul de democrație și de armele nucleare a lui Sadam Husein, atunci de ce nu au invadat și Coreea de Nord care tot nu era foarte departe la aceste capitole?

Pai in Irak a intervenit din motivele atentatelor de la wtc unde SUA a fost lovita direct de grupari teroriste.

Asa daca intr-o zi Ucraina bombarda Moscova aveau si rusii o scuza sa intre in Ucraina.

Pe de alta partea, SUA odata ce a intrat in Irak nu a ocupat teritorii si nu a oferit pasapoarte americane populatiei irakiene.

Ceva încurci tu aici.Tu acum vorbești de Afganistan care era condus de gruparea teroristă al-Qaida și care ar fi fost responsabilă de atacurile teroriste din 2001 care au avut loc în SUA.Irak nu are nicio legătură cu asta.Si da SUA nu a anexat Iraq, dar in schimb corporațiile americane au preluat controlul asupra petrolului Irakian, de asta ce zici?

Corporatiile americane au luat controlul si asupra a tot ce tine de social media, dar asta e alta discutie.

Si nu, nu incurc.
Mare parte din intentia lui Bush de a ataca Irak ul a fost numita "lupta impotriva terorii" americanii considerand la momentul acela ca Hussein are legatura cu atacurile...

Si sa nu uitam... Hussein are o lista de cateva sute de mii de morti pana la interventia americanilor... putem spune la fel si despre conducatorii Ucrainei?

Da,sunt de acord ca Husein era un dement care a comis crime împotriva propriului popor ca și mulți alți dictatori, dar americanii nu au făcut nimic care să fie în beneficiul oamenilor de acolo, doar le-au provocat daune și instabilitate pe termen lung unui popor care și așa era destul de necăjit.In plus, nu există nicio dovadă ca Sadam Husein ar fi avut vreo legătură cu al-Qaida sau cu atentatele teroriste din 2001.Sadam Husein a preluat puterea tot cu sprijinul americanilor apropo. Iar atunci când l-au susținut pe psihopatul ăsta în războiul cu Iran nu i-a îngrijorat așa tare democrația din Irak.Americanii nu au avut nici un motiv întemeiat care să justifice toată suferința pe care au adus-o celor din Orientul Mijlociu și nici Rusia nu poate justifica în niciun fel faptul ca și-au atacat în mod barbar vecinii.Ambii sunt niște cotropitori care distrug tot ce e în jurul lor, dar prin mijloace diferite.

Iarăși... Americanii nu au anexat teritorii și nu au forțat cetățenii să facă parte din alt stat. Mare mare diferență

| LisaJulie a răspuns:

Inchide televizorul, nu ti-ai dat seama nici pana acum ca televiziunile dau informatii eronate in mare parte?

| gabriela2201 a răspuns:

E in functie de cine da banul si puterea in mana politicienilor locali. In urma cu 34 de ani Rusia era privita ca salvatorul Romaniei de nazisti.