anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am primit o invitatie la nunta de la o fata cu care nici macar nu sunt prietena. Ne cunoastem de cativa ani dar am vorbit doar cand ne-am intalnit intamplator pe undeva prin oras. Nu vreau sa merg, nu imi plac nuntile si nici partener nu am, plus ca mi se pare de prost gust sa inviti pe cineva cu care nu esti in relatii de prietenie. Am luat invitatia pentru ca venise la mine acasa sa mi-o aduca si nu am stiut ce sa spun.
Daca accepti o invitatie la o nunta inseamna ca automat esti pe lista de invitati si la restaurant? Adica nu trebuie sa ma mai intrebe mai tarziu (nunta fiind in septembrie) daca vreau sa confirm? Ca sa nu iasa in pierdere sau ceva?
Voi ce ati face? Ce scuze ati gasit cand nu ati vrut sa mergeti?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Lioana a răspuns:

Nu e de prost gust sa inviti pe cineva la nunta, chiar daca nu e o persoana apropiata. Iei invitatia, multumesti ca s-a gandit la tine si ramane la latitudinea ta daca mergi sau nu.
Daca mergi trebuie sa o suni si sa-i spui ca ai hotarat sa mergi. Daca nu vrei sa mergi, o suni sa-i spui ca nu mergi, dar nu e obligatoriu. E posibil sa te sune ea sa te intrebe si ii spui atunci. Nu e neaparat sa-i dai un motiv.
Oamenii invita multa lume ca sa fie siguri ca au oameni la nunta pentru ca din toate invitatiile date vin cam jumatate sau chiar mai putin. Daca se dau invitatii doar celor apropiati exista riscul sa fie sala goala la nunta. Am fost la o astfel de nunta si atmosfera era foarte trista.
La nunta mea au venit numarul de persoane asteptat ba chiar 2-3 cupluri in plus, dar au venit oameni care nu nu ma asteptam sa vina si care chiar au raspuns cu nu invitatiei, iar unii din oamenii apropiati care au confirmat ca vin n-au venit.
Asta e de prost gust: sa promita cineva ca merge si sa nu mearga. Cuplul se organizeaza in functie de numarul de confirmari. La restaurant trebuie sa spuna numarul de persoane cu vreo saptamana inainte de eveniment. Meniurile se pregatesc in numarul estimat si trebuie platite chiar daca oamenii nu vin.

18 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Daca aveam nevoie de raspunsuri la misto fii sigur ca nu mai puneam intrebarea.

| RAY a răspuns:

Partener ai ma ofer eu, faza e ca fata aia vrea sa faca banii de pe urma nunti nu ca i pasa daca vi sau nu, in mod normal nu inviti pe cine nu cunosti dar pentru banii, mai e si traditia aia ai fost la nunta mea, merg si eu la nunta ta, spune-i ca mergi in concediu

| Bondarel99 a răspuns (pentru RAY):

Pai se vede de la o posta ca pentru bani invita toate cunostintele ei happy

| Drimmero a răspuns (pentru Bondarel99):

Se fac niste calcule, tacamurile se platesc, daca se ocupa toate locurile, automat se acopera si plata,, la o nunta se strang multi bani, depinde cati invitati ai si cat de darnici sunt, e frumos sa mergi la o nunta din cand in cand, te mai distrezi, mai cunosti oameni noi.

| Bondarel99 a răspuns (pentru Drimmero):

Da, dar unii au pretentia sa le lasi si de 5 ori mai mut decat pretul meniului. Am fost la o ruda la nunta, era cea mai proasta mancare pe care am mancat-o in viata mea...nici nu stiu de ce costa asa mult mancarea la restaurant cand sunt nunti, de fiecare data cand am fost la vreo nunta nu s-a justificat. In plus e aiurea sa asculti numai lautari toata seara, desi se vede pe fetele oamenilor ca ii irita muzica aia. Pai cand te gandesti sa faci o nunta, nu vrei sa se simta bine lumea? Sau trebuie sa faci ceva doar pentru ca asa se face? Luam lautari cu melodii odioase in repertoriu doar pentru ca asa ia toata lumea?

Aa si matusa mea a facut acum cativa ani nunta de gura sotului ei, ala a venit chiar calare pe cal alb la nunta plus multe alte traditi ridicole. Toata ziua s-a simtit prost, am vazut-o eu si mi-a si spus asta. Venisera oameni pe care nici macar mirii nu stiau cum ii cheama doar pentru ca "asa se face", sa fie cat mai multa lume.

Si ghici ce au facut cu banii stransi? I-a dat pe toti la alte nunti si botezuri ale celor care au venit la ei la nunta laughing Daca nu te simti bine la evenimentul ala de ce il mai faci? Aaaa pentru ca asa se face laughing

| RAY a răspuns (pentru Bondarel99):

Albinuto eu as veni cu tine, dar daca vrei si sa dansam impreuna

Nu mersi laughing

De ce? platesc eu totul daca esti fata mare

Nu esti amuzant deloc sa stii.

Sunt un nesimtit, asta am auzit prima oara cand m-am trezit din coma din partea unei fete, nu vreau sa ma schimb ce sa faci

Avea dreptate fata.

Clar,recunosc asta

| Drimmero a răspuns (pentru Bondarel99):

Amuzanta nunta matusii tale, dar si simpatica, e pe stil traditional, s-a respectat traditia.
Stiu...mancarea e scumpa, dar iti arunca 3 chiftele, 2 bucati de cascaval si inca 3 de branza si aia e meniul de aperitiv, gratarul il aduce ars, si la final vine cu un tort, ala e meniul tot, cu banii aia pe care ii dai mananci 2 zile si tot iti mai ajunge mancarea, dar asta e, asa e la nunta.
Asa e, vin multi oameni cu preferinte muzicale diferite,, nu poti sa-l stresezi pe cineva cu acel gen de muzica toata noaptea, trebuie ceva sa-i convina fiecaruia, dar nu poti nici sa bagi rap sau rock, ci ceva usor.

| Drimmero a răspuns:

Normal ca nu esti obligat chiar daca ai invitatia, trebuie s-o suni pana la o anumita data pentru a confirma, in cazul tau pentru a-i spune ca nu poti, pentru ca...bagi tu un motiv plauzibil, si gata, gaseste ea pe altcineva care sa vina.

Avand in vedere ca e prin septembrie, nu merge faza cu imbolnavitul, spui si tu ca n-ai bani, pentru ca esti ocupata cu altceva, cand spui chestia asta esti crezuta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu, se confirma prezenta la telefon. N-am inventat nimic, am spus ca nu imi plac nuntile si ca nu m-as simti bine participand la asa ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu te duci și gata

| andreeabobo a răspuns:

Sincer, nu stiu daca chestia asta cu obligatiile de nunta e numai la noi la romani. Inteleg ca pe timpuri si cu darul de nunta era ca sa ajute tinerii casatoriti. Dar acum totul se bazeaza pe cea mai cea nunta si cati bani ai scos din nunta. Eu nu suport chestiile cu obligatiile, si intre prieteni, nu esti obligat...
Cel mai probabil ea trebuie sa confirme prezenta de persoane la restaurant deci va lua legatura cu tine... iar atunci poti spune pur si simplu ca nu poti sa ajungi. Nu trebuie sa te justifici nimanui.

| Unravel2 a răspuns:

Poti sa nu confirmi că tot ca refuz e interpretat.
Cum o vei face e la alegerea ta.
Sa fii sigura că după ce refuzi invitatia vei fi tinuta minte si nici macar cunostinta nu va mai fi respectiva. laughing Asta ca fapt divers, cum isi incheie unii socotelile.

Si aprob concepțiile tale. Nuntile trebuie (daca își mai au alta utilitate in afara de a face bani) făcute doar cu cei apropiați, oameni dragi, evident.
Cel mai simplu motiv e sa zici ca tu nu vei face nunta si că nu-ți plac in general, mai ales ca mergi si singuea. Scapi extrem de simplu. E un motiv sincer si trebuie respectat. Nu te poate forta/obliga sa te duci.