Atat timp cat te fac sa te simti productiv si o persoana mai buna e de bine dar nu uita ca nu poti fi in priza 24/7, da-ti voie sa te relaxezi, ai nevoie de detasare sa nu pui presiune pe sistemul nervos altfel vei ajunge sa simti oboseala cronica, daca vezi ca medic cazuri grave in spital zilnic iar cand ajungi acasa ti-e mintea tot acolo viata ta devine un calvar, pe langa ceea ce faci sunt sigur ca ai activitati preferate in timpul liber fie ca sunt jocurile, un film bun sau iesitul cu prietenii, traieste momentul.
Daca subiectul este comun pentru toate, din moment ce spuneai ca predai si acum zici de educatie, e de asteptat sa nu le poti separa.Totusi, cele doua din urma ar trebui sa fie complet rupte de primele, pentru sanatatea ta ca individ. Poate sa iti faci prieteni care nu lucreaza in acelasi mediu, sa mai renunti din timpul investit acasa pentru lectii etc. chiar daca doresti sa fii un prof dedicat care mereu stimuleaza cu material educativ fain? Presupun si eu, nu prea ai oferit detalii.
Probabil esti genul de tocilar sau asa ai fost in liceu si asta are repercursiuni in viata ta.
Probabil activezi si intr-un domeniu care implica seriozitate si mult bun simt, cum sunt cei din domeniul bancar, acesta este un domeniu care imi vine acum in minte.
Cei de genul "nicolae guta" nu pot activa de exemplu in domenii care implica bun simt, a fi cult, a fi manierat etc
eu procedez altfel separ serviciul de timp liber si reusesc asta, dar depinde de multi factori, depinde de ce gen de munca faci, ce gen de prieteni ai, si nu in ultimul rand ce gen de persoana esti.
Nici eu nu prea fac o distincție clară între timpul meu liber și învățat. Asta fiindcă-mi place să învăț și ce-nvăț, nu e o povară pentru mine. Era un citat de Chateaubriand pe tema asta.
Mysteriouss întreabă:
anonim_4396 întreabă: